کتاب نقاط کوربین ما
معرفی کتاب نقاط کوربین ما
کتاب نقاط کوربین ما؛ چگونگی غلبه بر سوگیری شناختی ناخودآگاه نوشتهٔ گلب سپرسکی و ترجمهٔ صدیقه فرهادی است و نشر سایلاو آن را منتشر کرده است. کتاب نقاط کور بین ما یکی از بهترین کتابهای منتشرشده در زمینهٔ انواع سوگیری شناختی است. دکتر گلب سپرسکی به عنوان یک رفتارشناس برجسته در این کتاب توضیح کاملی از سوگیریهای شناختی رایج را که همهٔ ما در تله آن گرفتار میشویم ارائه میکند و به راه حل برطرفکردن آنها میپردازد.
درباره کتاب نقاط کوربین ما
گلب سپرسکی در کتاب نقاط کور بین ما به مهمترین ویژگی مغز ما در زندگی میپردازد. همهٔ ما میخواهیم روابط مثبت، سازنده و اصیلی را با اعضای خانواده، دوستان، همسنوسالان، همکاران و یا محبوب خود تجربه کنیم. اما در این بین، مدام در تله خطاهای مرتبط با تفکر گرفتار میشویم؛ خطاهایی که بهشدت به روابط ما در سطح افراد و جامعه آسیب میرسانند. این خطاها سوگیریهای شناختی نامیده میشوند و زمانی رخ میدهند که مغز ما بر اساس پیشفرضهای خود دست به تفسیر اطلاعات میزند.
متاسفانه ما در ذهن خود نقاط کور پنهانی داریم که بخشهای مختلف زندگیمان را نابود میکند. اگرچه تحقیقات دربارهٔ ماهیت و خطرات این نقاط کور روانی نسبتاً جدید است اما دانشمندان روانشناسی، اقتصاد رفتاری، علوم اعصاب شناختی و رشتههای مرتبط تاکنون بیش از صد نوع سوگیری شناختی را کشف کردهاند که همگی در زمرهٔ نقاط کور بین ما جای میگیرند.
امروزه کمتر کسی قادر به انکار سوگیری شناختی است و دانشمندان، نه میتوانند مغز سوگیرانه ما را خوب جلوه دهند و نه میتوانند به اندوه ناشی از روشهای همیشه غیرمنطقی ما رضایت دهند. دکتر گلب سپرسکی به عنوان یکی از برجستهترین متخصصان رفتاری در کتاب نقاط کور بین ما، رایجترین انواع سوگیریهای شناختی «پنهان» را توضیح میدهد و نشان میدهد چگونه این سوگیریها چشم ما را به روی حقایق میبندند.
گلب سپرسکی همچنین درکتاب نقاط کور بین ما تکنیکهایی را آموزش میدهد که با تکیه بر آنها میتوان این سوگیریهای شناختی را کاهش داد و یا حتی از بین برد. با مطالعه این کتاب، مهارتهای کلیدی سوگیریزدایی را خواهید آموخت و خواهید توانست پیش از هر نوع تصمیمگیری عجولانه بر پایهٔ انگیزههای دیگران، به شکلی عینی و بیطرفانه موقعیتهایی را که در آن درگیر هستید ارزیابی کنید. به عبارتی این کتاب نه تنها نقاط کور مغز در روابط را نشان میدهد بلکه راههای غلبه بر سوگیری شناختی ناخوداگاه را نیز آموزش میدهد.
خواندن کتاب نقاط کوربین ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران کتابهای موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نقاط کوربین ما
دیوید مک رنی در مقدمه ای که در ابتدای کتاب نقاط کور بین ما: چگونگی غلبه بر سوگیری شناختی ناخوداگاه نوشته است دلیل اینکه علی رغم اهمیت مبحث سوگیری های شناختی پیشتر به چنین کتابی برنخوردیم را اینگونه توضیح میدهد: «چرا این احساس بسیار جدید و هیجان انگیز است؟ چرا چنین کتابی قبلاً نوشته نشده است؟ خوب، تحقیقات در این حوزه، جدید و یافته های آن کاملاً تازه است.
طبیعتاً، اولین کتاب هایی که در این حوزه نوشته شده، صرفاً پیرامون مواردی بوده که پیش از این میدانستیم. بنابراین، به جز فهرست کردن افکار، باورها و رفتارهای عجیب وغریبمان، راه حل زیادی برای مقابله با آن ها پیشنهاد نشده است. کارهای خود من در این زمینه نقش داشته است. از آغاز هزاره جدید، همیشه گفتهام که اگرچه درست است ما انسانها قادر به تعقل و تفکر منطقی هستیم و میتوانیم با تردید، واکنش سنجیدهای به مسائل پیچیده نشان دهیم، اما غالباً به حد ایدهآل نمی رسیم و وقتی که به این سطح نرسیم، اغلب متوجه این موضوع نمیشویم و به شکلی نابجا به اعمال گذشته خود اعتماد میکنیم و راه خود را ادامه میدهیم. به عبارت دیگر، ما دچار سوگیری هستیم، اما نسبت به آن بی اطلاعیم، بنابراین قبل از هر تصمیمی که منجر به بدهکاری، پشیمانی و دل آشوبه شود، این نکته را در نظر داشته باشید.»
حجم
۱۹۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۳ صفحه
حجم
۱۹۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۳ صفحه
نظرات کاربران
درمورد انواع سوگیری های شناختی که میتونه روی روابط ما تاثیر بزاره، صحبت میکنه. بعدش میاد میگه که هرکدوم از این سوگیری ها رو چجوری میشه برطرف کرد. یکی از خوبی های این کتاب، اینه که برای توضیح این سوگیریها،