دانلود و خرید کتاب پژواک زندان مرتضی بهشتی
تصویر جلد کتاب پژواک زندان

کتاب پژواک زندان

نویسنده:مرتضی بهشتی
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب پژواک زندان

کتاب پژواک زندان نوشتهٔ مرتضی بهشتی است. انتشارات کتاب نیستان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ معنا و مفهوم زندان و موضوعات پیرامون آن نوشته شده است.

درباره کتاب پژواک زندان

کتاب پژواک زندان با توضیحی درمورد زندان و زندانی آغاز شده است. نویسنده باور دارد که انسان موجودی مختار و آزاد است و این آزادی نیز مهم‌ترین نعمت در جهت رسیدن آن به اهداف متعالی به‌شمار می‌رود؛ بنابراین عقلانی به‌نظر نمی‌آید که این آزادی را به زندان مبدل کنیم و مهم‌تر این‌که احداث زندان در سطح کشور و ترویج این فرهنگ باعث می‌شود تا زندان در حصار زندانی و یا به‌تعبیری مجرمین قرار گیرد و نه زندانی در حصار زندان؛ به بیانی دیگر ما باید در کاهش‌دادن آمار تبهکاران بکوشیم و نه در افزایش زندان‌ها.

دکتر مرتضی بهشتی واژهٔ زندان را از لغت‌نامهٔ دهخدا شرح داده و سپس درمورد موضوعاتی مانند جنبهٔ حقوقی زندان، حقوق زندانی در سیمای تصمیمات و قوانین، مجرمین خطرناک و ارفاق از مجازات، انواع زندان، مجازات در ایران، مجازات در اسلام، حقوق زندانی و... سخن گفته است.

خواندن کتاب پژواک زندان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون موضوع زندان پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب پژواک زندان

«در عهد ساسانی قضات از بین روحانیون زرتشتی بودند و مرجع فرجام‌خواهی، شخص شاه بود. در آن دوره مجازات‌ها بسیار شدید و توأم با شکنجه بود. داریوش در کتیبهٔ نقش رستم، مجازات دشمن را چنین شرح می‌دهد:

«با ارادهٔ اهورا مزدا لشگر من بر لشگری که از من برگشته بود، فائق آمد. چیتر تخمه را گرفته نزد من آوردند؛ من گوش‌ها و بینی او را بریدم، چشمان او را در آوردم؛ او را به درب قصرم غل و زنجیر کردند. تمام مردم او را دیدند و بعد به امر من او را در آربل مصلوب کردند».

با تسلط مسلمین بر ایران، احکام کیفری اسلامی در محاکم شرع رایج شد. اما این آموزه‌های اسلامی که به جز در مواقعی بسیار نادر مجازات‌های شدید را تجویز نمی‌کند با سلیقه‌گرایی شاهان مستبد به وضوح زیر پا گذاشته شد. به طوری که شاهان با سوء استفاده از نام اسلام، هواهای نفسانی خویش را به نام دین بر مردم تحمیل می‌کردند بسیاری از مخالفین با حربهٔ تکفیر به شدیدترین شکل ممکن مجازات می‌شدند. شاهان معاصر از جمله صفویه، زندیه و قاجاریه نیز نظام دادرسی خشنی داشتند و زندان‌ها و سیاه چاله‌های آن روزگار هیچ نشانی از تعالیم و آموزه‌های اصیل اسلامی در حفظ کرامت انسان‌ها همراه نداشت بی‌عدالتی و ظلم از جمله نقدهای اصلی مشروطه خواهان به حکومت قاجاریه و تأسیس عدالت‌خانه و نگارش قانون از مهم‌ترین خواسته‌های آنان بود. اگر چه مشروطه نتوانست جلوه‌های اسلامی را به نظام دادگستری وارد کند اما حداقل پایه‌ای شد تا برخی دستاوردهای جدید حقوق دنیا به مقررات قضایی ایران راه یابد. با پیروزی انقلاب اسلامی و تأکید بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران بر اسلامی شدن همه مقررات، تلاش‌های مسئولین امر برای جلوه اسلامی بخشیدن به قوانین آغاز شد قصاص به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آموزه‌های قضایی اسلام به حقوق ایران راه یافت و دیات و تعزیرات با نگاه مذهبی در مقررات جای گرفت سرعت تحولات موجب شد به جای پژوهش در خصوص نوع مجازات در قبال جرایمی که اسلام مستقیماً در خصوص آن‌ها تعیین تکلیف نکرده است و استفاده از روح تعالیم اسلامی در این خصوص برای همهٔ آن‌ها با تأسی از مقررات غرب، زندان در نظر گرفته شود و به این ترتیب تعجیل در تحولات قانونی، میراثی ناپسند برای قانون در ایران بر جای گذاشت که تاکنون هم ادامه یافته است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲۱۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۶ صفحه

حجم

۲۱۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۶ صفحه

قیمت:
۶۴,۳۵۰
۱۹,۳۰۵
۷۰%
تومان