دانلود و خرید کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟ اپرا وینفری ترجمه مریم خطیبی
تصویر جلد کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟

کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟

معرفی کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟

کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟ نوشته اوپرا وینفری است که در آن گفت‌وگویی با بروس پری دارد. کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟ گفت و گویی در باب تروما، تاب‌آوری و التیام است. 

درباره کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟

کتاب برایت چه اتفاقی افتاد گفت‌وگوی اپرا وینفری با دکتر بروس پری درباره تروما است. در این کتاب اپرا از خودش و تروماهایی که با آن مواجه شده می‌گوید. او هم چنین داستان کسانی را بازگو می‌کند که طی این سالها به برنامه او آمده‌اند. دکتر پری نیز به تجربیاتش و بیمارانی که با آن‌ها در مورد تروما روبه‌رو شده، اشاره می‌کند. با اینکه کتاب گفت‌وگو محور است، اما دارای انسجام و ساختار محکمی است و در هر فصل به یک موضوع در مورد تروما اشاره می‌شود.

اپرا وینفری یکی از مشهورترین مجریان برنامه‌های تلویزیونی است که زندگی پرفرازونشیبی داشته است. او در کودکی با رنج‌ها و زخم‌هایی در زندگی‌اش مواجهه شده که به شکل تروما در روح و روانش باقیمانده است. موضوع این کتاب مواجهه و درمان تروماهایی است که در زندگی با آن مواجهه می‌شویم. تروما زخم‌هایی است که بر اثر اتفاقات ناگوار بر روح انسان ماندگار می‌شود و اثراث مخربی را در روان فرد به جای می‌گذارد.

کتاب یک سوال اساسی (برایت چه اتفاقی افتاد؟) را مطرح می‌کند که عنوان کتاب هم از همین سوال سرچشمه گرفته است. هنگامی که یک شخص با تروما یا رنج روبه‌رو می‌شود، به جای آن که از او بپرسیم «مشکلت چیست؟» بهتر است از او بپرسیم «برایت چه اتفاقی افتاد؟» در جای جای کتاب در این باره صحبت شده است و از این سوال به عنوان یک راه حل درمانی یاد شده است.

بروس پری با مدرک دکتری و دکترای پزشکی، روان‌پزشک کودک و متخصص مغز و اعصاب، مدیر شبکه دنباله عصبی، عضو ارشد آکادمی ترومای کودک و استادیار روان‌پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن در شیکاگو است.

خواندن کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

اگر به‌دنبال آرامش در زندگی‌ هستید این کتاب را از دست ندهید. 

بخشی از کتاب برایت چه اتفاقی افتاد؟ 

هر سال بیش از ۱۳۰ میلیون کودک متولد می‌شوند. هر کدام از این کودکان از همان ابتدا، در شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار می‌گیرند. برخی با آغوش گرم والدینشان استقبال و برخی هم مثل من از جانب مادر جوانشان ـ‌زنی که رؤیای زندگی‌ای متفاوت داشت‌ــ زوجی که فشار فقر کمرشان را خرد کرده بود و پدری که دائماً بدوبیراه می‌گوید، پس زده می‌شوند.

بااین‌حال، همه کودکانی که تازه به دنیا می‌آیند یا قبلاً متولد شده‌اند (من و شما)، چه کسی باشد به آن‌ها عشق بورزد چه نباشد، یک ویژگی مهم مشترک دارند. همه ما، باوجودِ شرایط کاملاً متفاوتِ متولدشدنمان، با حس ذاتی تمامیت به دنیا می‌آییم. زندگی خود را با این سؤالات شروع نمی‌کنیم: آیا کافی هستم؟ آیا ارزشمندم؟ آیا شایسته یا دوست‌داشتنی هستم؟

حتی یک کودک هم در اولین لحظات هوشیاری‌اش نمی‌پرسد «آیا مهمم؟» دنیای او، سرزمین عجایب است. با اولین نفس‌هایش می‌کوشد محیط اطرافش را بشناسد. چه کسی به او غذا می‌دهد و از او مراقبت می‌کند؟ با چه چیز احساس راحتی می‌کند؟ زندگی بسیاری از آن‌ها با رفتارهای تند مراقب یا نشنیدن صدایی پرمحبت یا نوازش‌نشدن، خراب می‌شود. اولین تجربه‌های ما در این دنیا بسیار متفاوت از هم است.

قابل‌توجه‌ترین حسی که از دوران کودکی‌ام به یاد می‌آورم، تنهایی است. مادر و پدرم فقط یک بار باهم بودند. زیر درخت بلوط قدیمی در نزدیکی خانه‌ای که مادرم، ورنیتا، در آن بزرگ شده بود. خانه‌ای در کوسیویکو، می‌سی‌سی‌پی. پدرم، ورنون، همیشه می‌گفت که اگر آن روز کنجکاو نشده بود که زیر دامن صورتی مادرم چه خبر است، من هرگز به دنیا نمی‌آمدم. نه ماه بعد متولد شدم. از وقتی یادم است، کسی مرا نمی‌خواست.

malihe
۱۴۰۱/۰۷/۳۰

این کتاب بهترین راهنما در برخورد با رفتار های غیر معمول افراد مثل خشم ، ترس ،وهیجانات انفجاری است . چرا که بجای تمرکز بر رفتار آنها،به چرایی ودلیل بروز آن توجه دارد . واین امر موجب میشود .که واکنش

- بیشتر
f
۱۴۰۳/۰۲/۱۵

کتابی بسیار آموزنده

جامعه ایران طی قرن‌ها همواره در معرض تهاجم و تجاوز بیگانگان بوده و طی تعاریف کتاب، تروما و آثار آن به صورت ژنتیک از نسلی به نسل دیگری منتقل می‌شود. بنابراین حتی در بهترین حالت، اگر کودکی در آرامش کامل و بدون هیچ درد و رنجی کودکی خود را طی کند، بار ترومایی که والدین او کشیده‌اند به او منتقل خواهد شد. جامعه ایران از آنجا که طی قرن‌های اخیر در تندباد حوادث سیاسی و اجتماعی مختلف بوده، با تروماهای متعددی از جمله جنگ، تضاد هویتی، از هم گسیختگی نهاد خانواده، بیماری‌های جسمی و روحی، گذار از سنت به مدرنیته و تبعات آن بر فرهنگ عمومی، رنج‌های مالی و اقتصادی و... روبه‌رو بوده است
احسان رضاپور
«طولانی‌ترین پیاده‌روی زمانی است که برای آوردن شلاقی بروید که قرار است با آن کتک بخورید.»
احسان رضاپور
وقتی بزرگسال مراقب و پاسخگو به سراغ نوزاد گریان می‌آید، دو اتفاق بسیار مهم رخ می‌دهد. کودک از تنظیم‌شدن پس از پریشانی لذت می‌برد و همچنین منظره، بو، حس، صدا و حرکت تعامل انسانی را درک می‌کند. احساسات عاشقانه‌ای که مراقب بزرگسال بروز می‌دهد با لذت همراه می‌شود. در هزاران لحظه، هنگامی که مراقبان به نیازهای نوزاد پاسخ می‌دهند، مغز نوزاد رابطه را به پاداش و تنظیم‌بودن مرتبط می‌کند.
امیر
استرس چیزی نیست که از آن بترسیم یا بخواهیم از آن دور شویم. این قابلیت کنترل، الگو و شدت استرس است که می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.
امیر
هرچه بیشتر با کشمکش‌های ملایم روبه‌رو و در برابر آن‌ها موفق شویم، توانایی‌ای بیشتر در مواجهه با کشمکش‌های بزرگ‌تر خواهیم داشت. این همان چیزی است که در ورزش، هنرهای نمایشی، تمرینات بالینی، اطفاء حریق و آموزش ـ‌تقریباً هر تلاش انسانی‌ــ می‌بینیم؛ تجربه می‌تواند کارکرد را بهبود بخشد.
امیر
عشقی که داده و احساس می‌شود، به توانایی حضور، حمایت، توجه و پاسخگویی به انسان دیگر بستگی دارد. این چسب، برای بقای گونه ما و برای سلامت و شادی هر فرد ضروری بوده است. این توانایی به جواب این سؤال بستگی دارد: «چه اتفاقی برایتان افتاده است؟» و مهم‌تر از همیشه در دوران کودکی.
امیر
به ساختن خانه فکر کنید. مغز جنین خیلی سریع در حال رشد است، مثل این است که پایه‌های ساختمان را بنا کنید (پی‌ریزی). در چند ماه اول پس از تولد، مانند این است که چارچوب‌بندی را انجام دهید. در سال اول، همه تعاملات شما با دیگران در واقع، سیم‌کشی و لوله‌کشی خانه است. همه این‌ها واقعاً بخش‌های مهم ساخت خانه است. حال، اگرچه این خانه هنوز کاملاً آماده زندگی نیست، اما بیشتر بخش‌های اصلی سر جای خود قرار گرفته است. یک کودک دوساله هنوز به‌طورکامل رشد نکرده است، اما ساختارها و سیستم‌های بنیادی در او ایجاد شده است و این‌ها اساس رشد آینده او خواهد بود.
امیر
اولین تجربه‌های رشد ما، به‌ویژه لمس‌شدن و سایر نشانه‌های حسی مبتنی بر رابطه، مثل بوی مراقب یا نحوه جنباندن نوزاد، ترانه‌هایی که هنگام غذادادن به او می‌خوانند، هر حرکتی در هنگام پاسخ به نیاز کودک، تجاربی را سازمان‌دهی می‌کند که به ایجاد جهان‌بینی کودک کمک می‌کند
امیر
تجربه‌های دوران کودکی به معنی واقعی کلمه روی بیولوژی مغز تأثیر می‌گذارد.
امیر
اثرات طولانی‌مدت استرس با الگوی فعال‌سازی استرس مشخص می‌شود. وقتی سیستم‌های پاسخ به استرس به‌طور پیش‌بینی‌نشدنی یا شدید یا طولانی‌مدت فعال می‌شود، این سیستم‌ها بیش‌ازحد فعال و واکنشی می‌شود ـ‌به عبارت دیگر، حساس می‌شود. این امر با گذشت زمان، ممکن است به آسیب‌پذیری کارکردی منجر شود و چون‌که سیستم‌های پاسخ به استرس مجموعاً به تمام قسمت‌های مغز و بدن می‌رسد، در سلامت عاطفی، اجتماعی، روحی و جسمی مشکل ایجاد می‌شود. در مقابل، فعال‌سازی پیش‌بینی‌شدنی، معتدل و قابل‌کنترل سیستم‌های پاسخ به استرس، مانند آنچه با چالش‌های مناسب، آموزش، ورزش، موسیقی و غیره مشاهده می‌شود، می‌تواند به توانایی بیشتر و انعطاف‌پذیری در پاسخ به استرس بینجامد ـ‌یعنی تاب‌آوری.
امیر
همه ما به بازخوردهای متقابل اجتماعی احتیاج داریم تا کنار نکشیم.
امیر
وقتی مراقبی بادقت، هماهنگ و پاسخگو برای این کوچولوها هستید، به معنای واقعی کلمه این اتحادیه سه بخشی قدرتمند را می‌سازید و یک سیستم ریشه‌ای سالم برای درخت تنظیم ایجاد می‌کنید.
امیر
استرس، زمانی روی می‌دهد که نیاز یا کشمکشی ما را از تعادل خارج، از نقاط تنظیمی خود دور، کند. وقتی از تعادل خارج شدیم، به عدم تنظیم دچار می‌شویم و احساس ناراحتی و پریشانی می‌کنیم. وقتی به تعادل برمی‌گردیم، احساسی بهتر به ما دست می‌دهد. رهایی از پریشانی، برگشت به تعادل، شبکه‌های پاداش مغز را فعال می‌کند. وقتی به تعادل برمی‌گردیم ـ‌از سرما به گرما، از تشنگی به سیرابی و از گرسنگی به سیری می‌رسیم‌ــ احساس لذت می‌کنیم.
امیر
مغز هر ذره از ورودی حسی را طبقه‌بندی می‌کند و آن‌ها را به قسمت‌های دیگر مغز، قسمت‌های بالاتر مثلث، می‌فرستد تا بیشتر پردازش شود. این امر باعث خلق نسخه‌ای بسیار غنی و دقیق از هر تجربه می‌شود، زیرا ورودی‌های مختلف بر اساس زمان به هم پیوند می‌خورد.
امیر
تمام ورودی‌های حسی از جهان بیرون و درون بی‌وقفه به مغز ما بازخورد می‌دهد و درنتیجه، سیستم‌های صحیح فعال می‌شود و ما را سالم و امن نگه می‌دارد. اگر تشنه باشیم، به دنبال آب می‌رویم؛ اگر گرسنه باشیم طلب غذا می‌کنیم و اگر احساس خطر کنیم، سیستم‌های پاسخ به استرس‌مان را راه می‌اندازیم.
امیر
هر یک از ما مغزی منحصربه‌فرد داریم. تجارب زندگی ما نحوه سازمان‌دهی و کارکرد سیستم‌های کلیدی مغز ما را شکل می‌دهد. پس هر یک از ما جهان را به شیوه انحصاری خود می‌بیند و درک می‌کند.
امیر
«برایت چه اتفاقی افتاد؟» هم سؤال کلیدی برای درک افراد هم سؤال کلیدی برای درک مغز است. به عبارت دیگر، گذشته شخصی شما ـ‌افرادی که در زندگی‌تان بوده‌اند یا مکان‌هایی که در آن‌ها حضور داشته‌ایدــ بر رشد مغزتان تأثیر می‌گذارد.
امیر
مغز ما طوری سازمان‌دهی شده است که قبل از این‌که بیندیشیم، احساس و عمل می‌کند. مغز ما به‌صورت متوالی از پایین به بالا پیشرفت می‌کند. نوزاد در حال رشد عمل می‌کند، حس می‌کند و این اعمال و احساسات به سازمان‌دهی نحوه تفکر او در آینده، یاری می‌رساند.
امیر
نشانه‌های تداعی‌گر ـ‌اساساً هر ورودی حسی، مانند تصویر، صدا، بو، طعم، یا لمس‌ــ می‌تواند خاطره‌ای دردناک را فعال کند.
امیر
در این سال‌ها، متوجه شده‌ام که اگر به آنچه پشت یک رفتار به‌ظاهر بی‌معنی مخفی شده است نگاه کنید، آن رفتار کاملاً منطقی به نظر می‌رسد. ازطرفی چون که مغز بخشی از جسم ما است که به ما امکان می‌دهد فکر کنیم، احساس کنیم و عمل کنیم، هر زمان که می‌خواهم کسی را درک کنم، درباره مغزش کنجکاو می‌شوم. چرا این کار را انجام داد؟ چه عاملی باعث می‌شود این‌گونه رفتار کند؟ پس اتفاقی افتاده است که بر نحوه کار مغزش تأثیر گذاشته است.
امیر

حجم

۴۵۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۷۲ صفحه

حجم

۴۵۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۷۲ صفحه

قیمت:
۵۹,۰۰۰
۲۹,۵۰۰
۵۰%
تومان