کتاب شعر عاشورایی شوشتر
معرفی کتاب شعر عاشورایی شوشتر
کتاب شعر عاشورایی شوشتر گردآوری و تحلیل محمدحسین بندهزاده است و میراث ماندگار آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب شعر عاشورایی شوشتر
هر واقعهٔ بزرگی تأثیر خود را بر هنر و ادبیات میگذارد و بالطبع حادثهٔ عظیم کربلا نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. هنر از جمله شعر به خود میبالد و افتخار میکند تا متعهدانه محملی برای انتقال این فرهنگ ناب و انسانساز و هماهنگ با فطرت سلیم بشری و آیندگان باشد. برای همین است که در طول چهارده قرن شعر متعهد شیعی با تأکید بر ولایت علوی و مرام حسینی زیباترین شکل تجلی روح متعالی تشیع بوده که توفنده و استوار به پیش رفته و هرگز فرو ننشسته است. عاشورا الهامی برای شاعران نازک اندیش بوده و هست چه هر بار موجی از اشک و خون و ابری از اندوه را بر دلها و جان کلامشان کشیده و اشک حسرت از دیدگانشان جاری ساخته و عبارت یا لَیتَنی کُنًتُ مَعَکُم در گریه شعارشان شده است. کتاب شعر عاشورایی شوشتر نیز از همین منظر به واقعهٔ عاشورا نگاه کرده و سعی داشته این موارد را بررسی کند: ویژگیهای شعر عاشورایی از قرن چهارم هجری تا دورهٔ معاصر، شوشتر و شعر فارسی، شعر عاشورایی شوشتر (ابعاد و ویژگی ها)، اصحاب عاشورا در شعر عاشورایی شوشتر، عاشوراییسرایان شوشتر، عاشوراییسرایان معاصر خوزستان.
در کتاب به تفصیل دربارهٔ هرکدام از عاشوراسرایان گذشته و معاصر شوشتر توضیح داده شده و اشعارشان نیز قید شده است.
خواندن کتاب شعر عاشورایی شوشتر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کسانی که میخواهند دربارهٔ شعر عاشورایی جنوب ایران اطلاعات کسب کنند یا دوستداران ادبیات مقاومت پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شعر عاشورایی شوشتر
میرزا فتح الله مرعشی فرزند میرزا محمد متخلص به کیمیایی از دانشمندان، ادیبان و از عرفای بزرگ شوشتر در دوره قاجار می باشد این دانشمند نامی در بسیاری از علوم نظیر ریاضیات نجوم هیأت و طب صاحب تالیفات بوده و به علوم یادشده تسلط کامل داشته است ملا فتح الله کیمیایی در عرفان شاگرد عارف کامل و فقیه زاهد آقا سید علی شوشتری بودند وی نیز استاد حکیم وفایی بود.از آثار او «خزائن القانع» در آداب نماز شب و اسباب وسعت رزق را می توان نام برد که در سال ۱۲۷۲ هـ برای وفایی نوشته است.
از این دانشمند وارسته دست نوشته هایی به خط نسخ موجود است که نشان از آشنایی ایشان به اصول خوشنویسی و به ویژه خط نسخ دارد مرحوم استاد محمد باقر نیرومند در کتاب یادی از شوشتر ایشان را جزء نسخ نویسان موفق در شهر شوشتر معرفی نموده است.
دیگر آثار کیمیایی عبارتند از: «وفق المراد» در اعداد، «مفرّح الرّوح» در طب و معالجه برخی امراض، «تسویه التعّلیم فی معرفة التقویم» در شناخت تقویمهای شمسی و قمری و میلادی، «حاشیه بر مغنی اللبیب» و «حاشیه برنصاب الصبیان» و «خلاصه رساله مناسک حج تألیف آیت الله حاج سید محمد باقر شفتی» «گنجینه جواهرات و دفینه خیرات» درختوم و اوراد و ادعیه است. میرزا فتح الله مرعشی پس از سالها مجاهده با نفس و تلاش در راه زندگی علمی در سال ۱۲۷۴ش در شوشتر وفات نمود و در ایوان غربی امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد عاشورایی او در ذیل عاشقانه و آهنگین است مخمس وی حرفی و مستقیم است به لحاظ موسیقی درونی تهی از آرایههای ادبی و عاری از شیوههای بیانی و صور خیال است، بخشی از تخمیس غزل حافظ در مرثیه سید الشهدا از ایشان است.
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۰۵ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۰۵ صفحه