کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده
معرفی کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده
کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده نوشتهٔ گروهی از پژوهشگران است. انتشارات دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده
کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده شامل مجموعه مقالاتی با رویکرد تطبیقی در موضوع فقه خانواده در مجلات فقه مقارن و مطالعات تقریبی مذاھب اسلامی (فروغ وحدت) به رشته تحریر درآمدهاند. علاوه بر این، در بخشی از این کتاب، به الزامات اخلاقی اشاره شده است. در واقع، کنار ھم قرار گرفتن الزامات اخلاقی و قانونی موجب میشود تا بتوانیم ضمانت اجرا و اسباب بقای یک مجموعه مشترک را پدید آوریم. این کتاب در چهار فصل دستهبندی شده است:
- فصل اول: عقد و ازدواج (مفهومشناسی و شرایط)؛
- فصل دوم: احکام توالد و فرزندخواندگی؛
- فصل سوم: حقوق متقابل در خانواده؛
- فصل چهارم: احکام طلاق؛
خواندن کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران گروهی از پژوهشگران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پژوهش های نوین در فقه خانواده
«براساس آنچه گذشت، رأی قائلان به اینکه واژه نکاح در حقیقت شرعی بهمعنای عقد است راجح بهنظر میآید و این قول جمھور فقھای اھل سنت و رأی مشھور بین فقھای اھل تشیع است؛ چراکه ذکر جماع و وطی امری قبیح است و کمتر کسی راضی میشود که علناً در میان مردم به چنین چیزی تصریح نماید و در عرف مردم نیز خلاف ادب تلقی میشود. بنابراین در کلام و ادبیات شرع به طریق اولی باید حمل بر معنای عقد شود. علاوه بر این بر اساس قول دوم که رأی راجح است، واژه نکاح اصلا در قرآن به معنای وطی نیامده است و با توجه به این قول امکان نفی معنای وطی از واژه نکاح وجود دارد و ھمان طور که میدانیم صحت سلب جزو امارات مجازات است. بر این قول آثاری نیز مترتب میشود که حاصل سخن قول شیخ انصاری است که میگوید: نکاح بهمعنای عقد است و منظور از عقد مفھوم شرعی نکاح و آنچه از عقد حاصل میشود، است نه خود صیغه ایجاب و قبول و این ھمان چیزی است که در فارسی از آن به «زن گرفتن» و «شوھر گرفتن» تعبیر میشود.»
حجم
۵٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۹۴ صفحه
حجم
۵٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۹۴ صفحه