دانلود و خرید کتاب ایرانیان عرب تبار: مردم‌شناسی ساختار قومی اعراب خوزستان داود غرایاق زندی
تصویر جلد کتاب ایرانیان عرب تبار: مردم‌شناسی ساختار قومی اعراب خوزستان

کتاب ایرانیان عرب تبار: مردم‌شناسی ساختار قومی اعراب خوزستان

انتشارات:نشر افکار
دسته‌بندی:
امتیاز:
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ایرانیان عرب تبار: مردم‌شناسی ساختار قومی اعراب خوزستان

«ایرانیان عرب تبار» کتابی به پژوهش داود غرایاق زندی( -۱۳۵۰)، است که به مردم‌شناسی ساختار قومی اعراب خوزستان می‌پردازد. اعراب ایرانی تبار خوزستان، یکی از اقوام ایرانی‌اند که پیوند و همبستگی آنان با جامعه ایرانی صورتی آشکار و عمیق دارد. شاید یکی از روشن‌ترین مثال‌هایی که از این همبستگی می‌توان به آن اشاره کرد، طلایه‌داری اعراب ایرانی تبار در حفاظت از مرزهای کشور عزیزمان ایران در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بوده است. از این روی می‌توان گفت علی‌رغم توطئه‌چینی و نیزنگ دشمنانی که با ذهن استعمارگر خود در رویای پلشت افکندن بذر تفرقه بر خاک ایران بسر می‌برند، پیوند و همنوایی اقوام ایرانی به یاری ریشه‌های تاریخی آن، دیرپا و محکم‌تر از آن است که دچار کمترین خدشه و خللی شود. ایرانیان عرب تبار همواره با تاریخ و فرهنگ ایرانی هم سو بوده‌اند، و جزیی جدایی‌ناپذیر از ایران و تاریخ آن به شمار می‌آیند. مقاومت آنان در برابر حملات اعراب، پیوستگی دینی آنان با اکثریت شیعی مردم ایران، و دفاع جانانه‌ی آنان از مرزهای ایران در جنگ تحمیلی عراقی علیه ایران، نمونه‌هایی درخشان و برجسته از این هم سویی و همراهی است. کتاب ایرانیان عرب تبار، تلاشی است به منظور درک افزون‌تر این ناحیه کهنسال و باستانی ایران، و مطالعاتی بیشتر در جهت درک فرهنگی ما به منظور ترسیم بهتر نقشه توسعه در این ناحیه.
نظری برای کتاب ثبت نشده است
واژه خوزستان و اهواز، هر دو از واژگان «خوز» و «اوز» و «اوژ» گرفته شده است. در سنگ نبشته‌های داریوش هخامنشی، «هووجه» و خوزستانی «هووجیه» آمده است و هوز با جمع عربی «اهواز» شده است. (همان: ۳۶) به عبارتی، هر دو ریشه هوز و خوز که مبنای خوزستان و اهواز است، از اوژ یا اوز گرفته شده و زبان خوزی نیز به عنوان زبان غیررسمی هخامنشی‌ها مطرح بوده است. بنابر این کلمه خوزستان هیچ ارتباطی به بین‌النهرین ندارد (Wikipedia, ۲۰۰۶: ۳ – ۴) . بر این اساس برای ادعای کنونی مبنی بر این که الاحواز، جمع مکسر حوز است و در مصدر حاز به معنی تملک و دسترسی بدون چون و چراست (al-ahwaz. com. ۲۰۰۶: ۲) هیچ سند و مدرک مشخص نه معرفی شده و نه یافت شده است.
Narjesbn
خوزستان در گذشته جزئی از کشور ایلام (عیلام) بود که پیشینه آن به هشت هزار سال پیش از میلاد می‌رسد. خوزستان در آن زمان به «حال تمتی / هتم تی» به معنی سرزمین خدایان و یا سرزمین مقدس بود.
Narjesbn

حجم

۱۹۸٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

حجم

۱۹۸٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

قیمت:
۴۲,۰۰۰
۱۲,۶۰۰
۷۰%
تومان