کتاب شش ماه در ایران
معرفی کتاب شش ماه در ایران
کتاب شش ماه در ایران نوشته ادوارد استاک و با ترجمه شهلا طهماسبی است. این کتاب سفرنامه ادوارد استاک است که گروه انتشاراتی ققنوس چاپ کرده است.
درباره کتاب مجموعه ایران قاجار در نگاه اروپاییان
سفرنامهها از منابع مهم تاریخی بهشمار میروند، هم به لحاظ شرح مطالب و اطلاعات دستِاول از وقایع و رویدادها، و هم برخورداری از موضوعات مردمشناسانه، جامعهشناسانه، اقتصادی، جغرافیایی و طبیعتشناسانه. امتیاز آنها بر کتابهای تاریخ پرداختن به جوانبی است جز سیاست و روابط سیاسی و نظامیِ صرف و خشک، و به همین سبب، در عین ارائه اطلاعات بسیار مفید و اختصاصی، سرگرمکنندهاند و ما را از چیزهایی باخبر میکنند که دیگر وجود ندارند یا تغییر شکل دادهاند.
پدیدآورندگان این آثار معمولا ماموران سیاسی و نظامی دولتهای اروپایی بهویژه انگلستان هستند که غالبا تحت عنوان سیاح یا مبلغ مذهبی به ایران میآمدند و مشاهدات و داوریهای خود از جامعه ایران و سلوک ایرانیان و وضعیت آنها را ثبت میکردند که معمولا با نگاه از بالا و تحقیر همراه بوده است. با این وصف چون از بیرون به جامعه ایران نگریستهاند، نظر ایشان تاملبرانگیز و راهگشاست.
مجموعه ایران قاجار در نگاه اروپاییان از مجموعه کتابهای انتشارات ققنوس است، که تاکنون سه عنوان آن با نامهای «نماهایی از ایران» یادداشتهای سرجان مَلکُم، «مأموریت به ایران» از مارتین هنری دانوهو و «نگاهی به ایران» خاطرات دوروتی دو وارزی ترجمه و منتشر شده است. اکنون جلد چهارم آن با نام «شش ماه در ایران» سفرنامه ادوارد استاک با ترجمه شهلا طهماسبی منتشر شده است.
درباره کتاب شش ماه در ایران
این کتاب روایت سفرنامه ادوارد استاک است. او کارمند غیر نظامی حکومت هند انگلستان یا راج بریتانیا بود (تشکیلاتی که انگلیسیها برای اداره شبه قاره هند ایجاد کرده بودند) و نیز از مقامات سازمان «منطقه و مستعمره» در ایالات شمالغربی هند، که بعدها اوتارپرادش خوانده شد. استاک پس از هشت سال کار در هندوستان، در ژانویه ۱۸۸۱ م / ۱۲۹۸ه.ق به قصد سفر به اروپا از طریق ایران و دیدن این سرزمین پررمز و راز از هند خارج شد. او مانند اکثر کسانی که از هندوستان به ایران میآمدند مقصدش بوشهر بود و در فوریه ۱۸۸۱ / بهمن ۱۲۸۹ ه.ق در اواخر دهه سوم سلطنت ناصرالدینشاه قاجاروارد ایران شد. پس از گشتوگذاری مفصل و شبانهروزی در مناطق جنوبی ایران به تهران و از آنجا به شمال ایران رفت تا از راه روسیه به اروپا بازگردد.
خواندن کتاب شش ماه در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به سفرنامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شش ماه در ایران
صبح روز بعد به تخت جمشید رفتیم. خرابههای تخت جمشید را باستانشناسان متبحر تشریح و توصیف کردهاند، بنابراین هر کوشیی از جانب من برای ارائه گزارشی علمی از آن زاید و گستاخانه خواهد بود. با این وصف شاید لازم باشد توضیح بدهم که بیننده عادی توقع دارد چه چیزی در این مکان مشهور ببیند. گفته شده که تخت جمشید پای صفهای سنگی بنا شده که انتهای شمالی مرودشت را در کرانه شرقی آن محصور کرده است. این سنگی عظیمی در دشت تراشیده شده که ۳۱۲ یارد پهنا دارد و تا ۵۰۰ یاردی پای کوه امتداد یافته است. تخت جمشید در موقعیت بسیار متروک و پرتی قرار دارد، در مقابل آن خلا بیانتهای مرودشت است و پشت سرش کرانه کوهستانی خشن و بیبر حرنانگیز. با این که در ابعاد بسیار عظیم طراحی شده پیدا کردن آن در سرزمینی که از آن کوچکترین نشانی در دست نیست دشوار است. گویی طبیعتکار شاهان را با سه ساخته خود در این دشت دوردست به بازی گرفته و در عظمت کارش گوی سبقت را از آن ربوده است
حجم
۹٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۵۱ صفحه
حجم
۹٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۵۱ صفحه
نظرات کاربران
چرا pdfاست؟؟