کتاب بینهایت (جلد سوم) محمدحسن وکیلی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب بینهایت (جلد سوم)

کتاب بینهایت (جلد سوم) نوشتهٔ «محمدحسن وکیلی» و منتشرشده به‌وسیلهٔ مؤسسهٔ خدمات مشاوره‌ای و پژوهش‌های اجتماعی آستان قدس رضوی، به بررسی مباحث بنیادین شیعه‌شناسی و معادشناسی پرداخته است. این جلد از مجموعهٔ «بی‌نهایت» با هدف آشنایی جوانان با مبانی اعتقادی و تاریخی شیعه و پاسخ به پرسش‌ها و شبهات رایج، تدوین شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بینهایت (جلد سوم)

کتاب «بینهایت (جلد سوم)» (معارف کابردی اسلام برای جوانان) بخشی از مجموعهٔ آموزشی «بی‌نهایت» است که به‌صورت ناداستان و با رویکردی آموزشی برای جوانان تدوین شده است. این کتاب به دو محور اصلی، شیعه‌شناسی و معادشناسی پرداخته است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا با مباحث تاریخی و اعتقادی شیعه آغاز می‌شود و سپس به موضوعات کلیدی مانند اثبات ولایت امام علی (ع)، مهدویت، ولایت فقیه و پاسخ به شبهات وهابیت می‌پردازد. بخش عمده‌ای از مطالب این جلد با الهام از کتاب «شیعه در اسلام» به قلم «علامه طباطبایی» گردآوری و تلاش شده است تا با زبانی آموزشی و قابل استفاده برای مطالعهٔ فردی یا گروهی، مفاهیم را به مخاطب منتقل کند. کتاب حاضر در قالب درس‌نامه‌هایی تنظیم شده که هرکدام به یکی از موضوعات مهم اعتقادی و تاریخی شیعه اختصاص یافته و در کنار آن، بخش‌هایی برای مطالعهٔ بیشتر و آشنایی با جریان‌ها و فرقه‌های مختلف اسلامی گنجانده شده است. این اثر کوشیده است تا به‌ویژه برای کسانی که به‌دنبال شناخت ریشه‌ها و تفاوت‌های مذاهب اسلامی هستند، تصویری جامع و مستند ارائه دهد.

خلاصه کتاب بینهایت (جلد سوم)

کتاب بر شناخت تشیع و بررسی تاریخی و اعتقادی آن استوار است. نویسنده با تعریف مفاهیم دین، مذهب، اسلام، شیعه و اهل‌سنت آغاز می‌کند و سپس به تفاوت‌های بنیادین میان شیعه و سنی، به‌ویژه در موضوع جانشینی پیامبر اسلام (ص) می‌پردازد. در ادامه، انشعابات مختلف شیعه مانند زیدیه، اسماعیلیه و اثناعشریه معرفی می‌شوند و تاریخچهٔ شکل‌گیری و باورهای هرکدام به‌تفصیل شرح داده می‌شود؛ همچنین انشعابات اهل‌سنت و مذاهب فقهی و اعتقادی آن‌ها مانند اشاعره، معتزله، حنفیه، مالکیه، شافعیه و حنبلیه بررسی شده و نقش جریان‌هایی چون وهابیت و سلفیه در تاریخ معاصر اسلام تحلیل می‌شود. کتاب با تکیه بر منابع تاریخی و روایی، به اثبات ولایت امام علی (ع) و پاسخ به شبهات پیرامون آن می‌پردازد و در بخش‌هایی به موضوع مهدویت، ولایت فقیه و نقد دیدگاه‌های وهابیت دربارهٔ شیعه اشاره دارد. در بخش‌هایی از کتاب، تاریخچهٔ شکل‌گیری تشیع از زمان پیامبر اسلام (ص) تا دوران پس از رحلت و چگونگی تداوم و گسترش این مذهب در میان مسلمانان بررسی شده است. در مجموع، این جلد از مجموعهٔ «بینهایت» تلاش کرده مخاطب را با ریشه‌ها، تحولات و باورهای اصلی شیعه و تفاوت‌های آن با دیگر مذاهب اسلامی آشنا کند و تصویری روشن از جایگاه و تاریخچهٔ تشیع در جهان اسلام ارائه دهد.

چرا باید کتاب بینهایت (جلد سوم) را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با مبانی اعتقادی و تاریخی شیعه و شناخت تفاوت‌ها و اشتراکات آن با دیگر مذاهب اسلامی. کتاب با ارائهٔ تحلیل‌های تاریخی و اعتقادی، به پرسش‌ها و شبهات رایج دربارهٔ تشیع پاسخ می‌دهد و زمینهٔ گفت‌وگوی بین‌مذهبی را فراهم می‌کند؛ همچنین این اثر با پرداختن به موضوعاتی مانند مهدویت، ولایت فقیه و نقد جریان‌های معاصر، مخاطب را با مسائل روز و چالش‌های فکری جهان اسلام آشنا می‌سازد.

این کتاب برای دانشجویان، پژوهشگران، علاقه‌مندان به مطالعات اسلامی و جوانانی که دغدغهٔ شناخت ریشه‌ها و تفاوت‌های مذاهب اسلامی را دارند مناسب است؛ همچنین برای کسانی که با پرسش‌ها و شبهات اعتقادی دربارهٔ شیعه روبه‌رو هستند یا به‌دنبال آشنایی با تاریخچه و باورهای مذاهب مختلف اسلامی هستند.

بخشی از کتاب بینهایت (جلد سوم)

«قیامت از پلک زدن هم به ما نزدیک‌تر است

در این درس‌ها دانستیم که عالم قیامت هم‌اکنون موجود است و در پس پرده قرار دارد و برتر از عالم دنیا و برزخ است و در درس‌های جهان‌شناسی دانستیم که عوالم بالاتر نسبت به عوالم پایین‌تر احاطه داشته و مانند لایه‌های کره همدیگر را احاطه می‌کنند؛ به همین جهت عالم قیامت به عالم برزخ و دنیا احاطه دارد و آن‌ها را کاملاً در خود جای داده است و به ما از خود ما نزدیک‌تر است.

به همین جهت وقتی از پیامبراکرم (ص) می‌پرسیدند قیامت کی و در چه زمانی هست؟ پیامبر جواب می‌فرمود: چه بسا نزدیک باشد ( وَ یَقُولُونَ مَتی هُوَ قُلْ عَسی أَنْ یَکُونَ قَرِیباً)(الإسراء ۱۷: ۵۱)؛ و می‌فرمود امر قیامت مانند پلک بر هم زدن یا نزدیک‌تر از آن است. ( وَ ما أَمْرُ السَّاعَةِ إِلَّا کَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَب)‌ (النحل ۱۶: ۷۷)

قیامت عالمی نیست که بعد از برزخ تازه به وجود بیاید؛ هم اکنون هست و فقط خداوند از روی حکمتش آن را مخفی نموده و در هنگامه‌اش آن را آشکار می‌نماید و ظاهر می‌سازد.

( إِنَّ السَّاعَةَ آتِیَةٌ أَکادُ أُخْفیها لِتُجْزی کُلُّ نَفْسٍ بِما تَسْعی)‌ (طه ۲۰: ۱۵) قیامت که من آن را اکنون پنهان می‌نمایم در حال آمدن است تا هر کسی را به کوششی که کرده است پاداش دهد.»

شمشیر در غلاف
۱۴۰۱/۰۵/۳۰

بسیار زیبا بود،سوالات بسیاری از جوانان و نوجوانان رو پاسخ داده بود از نظر منطق

بینهایت (جلد دوم)
بینهایت (جلد اول)
محمدحسن وکیلی
معرفت شناسی؛ کتاب معلم معارف کاربردی (۱)
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
سبک زندگی توحیدی از نگاه امام رضا (ع)
محمدحسن وکیلی
خداشناسی؛ کتاب معلم معارف کاربردی (۳)
زیارت؛ آغاز عشق و بندگی
در محضر انیس مهربان
دریای بی کران
اصول دین نوجوان (۲)
علی شعیبی
انسان شناسی؛ کتاب معلم معارف کاربردی (۲)
به سوی جانان
راهنماشناسی
به سوی بی‌نهایت
کوثر؛ چشمه جاری
علی صفایی حائری
معرفت‌شناسی
معادشناسی
محمدحسن وکیلی
راهنما شناسی؛ کتاب معلم معارف کاربردی (۴)
اسرار زیارت
اقتصاد آسمانی