نشر ماهور
مؤسسهی فرهنگی هنرى ماهور در سال ۱۳۶۶ با انگيزهی توليد و انتشار آثار موسيقی تأسيس شد. اكنون با پشتسر نهادن دو دهه تلاش و فعاليت، اين مؤسسه توانسته است بيش از چهارصد عنوان سیدی (لوح فشرده) و صدوپنجاه عنوان كتاب و جزوهی موسيقى توليد و منتشر نمايد. بخش عمدهی توليدات و انتشارات مؤسسهی فرهنگی هنرى ماهور، آثار آموزشی و پژوهشی در زمينههای مختلف موسيقی كلاسيك و موسيقی نواحی ايران است. اين آثار از لحاظ مضمون و محتوا، بسيار متنوع و گستردهاند و به گواهی صاحبنظران و دوستداران موسيقی، بسيارى از آنها، از منابع ممتاز و معتبری هستند كه تاكنون در زمينهی موسيقی منتشر شده است.
دايرةالمعارف سازهای ايران نمونهی بارزی از آثار پژوهشی در حوزهی موسيقی ايرانی است. نخستين مجلد اين اثر به شرح و شناسايی كامل سازهای زهی نواحی مختلف ايران میپردازد و مجلد دوم سازهای كوبهای پوستصدا و خودصدا را معرفی میكند.
مجموعهی گنجينهی موسيقی ايرانی با هدف اشاعه و اعتلای ميراث هنری ايران در زمينهی موسيقی سازی و آوازی منتشر شدهاست. از اين مجموعه تاكنون سی اثر (آوازهای اقبالآذر، طاهرزاده، رضاقلیميرزا ظلی، علیاصغر كردستانی، و نواختههای استاد يوسف فروتن، استاد سعيد هرمزی، استاد علیاكبر شهنازی، آقاحسينقلی، درويشخان و...) در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
داستانهای شاهنامهی فردوسی اثر ديگری است كه با هدف آشناساختن دوستداران ادبيات فارسی با حماسهی بزرگ ملی ايران منتشر شده است. شرح و تفسير اين داستانها با صدای زندهياد دكتر محمدجعفر محجوب حكايتی است كه بايد شنيد و لذت برد. از اين مجموعه، رستم و سهراب، مثنوی مولوی، داستانهای نظامی گنجوی، منطقالطير٬ حافظ و بوستان سعدی منتشر شده است.
چهلو دو شماره از مجموعهی موسيقی نواحی ايران، در كنار دوازده عنوان موسيقی رقص مناطق مختلف و نيز عنوانهای پراكندهی ديگر در اين حوزه، امكان حفظ مجموعهای غنی از موسيقی مردمی اصيلِ همهی نقاط ايران را كه در معرض خطر نابودی قرار دارند فراهم آورده است.
فصلنامهی موسيقی ماهور كه پنجاهونه شمارهی آن در بهار ۱۳۹۲ منتشر شده، نشريهای است تخصصی كه در هر شمارهی آن مقالههای تحقيقی و توصيفی و ديدگاههای متنوعی به قلم صاحبنظران هنر موسيقی، هر سهماه يكبار به چاپ میرسد.
نشانی: تهران٬ پل چوبی٬ خیابان حقوقی٬ پلاک ۴۲
شماره تماس: ۷۷۶۰۱۰۲۰-۷۷۶۴۶۰۰۵
سایت نشر ماهور