کتاب مخزن الاسرار
معرفی کتاب مخزن الاسرار
کتاب مخزن الاسرار نوشته بهروز ثروتیان است. کتاب مخزن الاسرار بازنویسی مخزن الاسرار اثر نظامی گنجهای است که انتشارات میراثبان منتشر کرده است.
درباره کتاب مخزن الاسرار
کتاب مخزن الاسرار بازنویسی مخزن الاسرار نظامی گنجوی (تألیف قرن ششم هجری) است نظامی گنجوی (۶۰۸-۵۲۵ ه.ق) مخزن الاسرار را در سال ۵۶۱ هجری سرود و سالها بعد کتاب را برای بهرام شاه فرستاد. انگیزۀ شاعری نظامی در خلق آثارش همین اعتقاد او به اسلام و تبلیغ مذهب خویش بوده است. از حکیم افسانهپرداز گنجه، پنج گنج ارزشمند بر جای مانده که خود آن را گنجنامه نامیده است. پنج گنج نظامی در شش دفتر تنظیم شده و به خمسۀ نظامی مشهور است. اولین دفتر این گنجنامه مخزن الاسرار میباشد. مخزن الاسرار یک مثنوی حکیمانه–عارفانه است که به زبانی استوار و کاملاً هنرمندانه سروده شده است. شاعر احساس تعهدی در بیان اسرار عرفان به زبان شعر در زمان خود دارد. او حکایتهای کوتاه از زبان جانوران و انسانها به کتاب افزوده است تا بهتر بتواند اندیشههای عارفانه و حکیمانۀ خویش را انتقال دهد. هدف او بیدارگری انسان برای رستگاری در هر دو جهان و رسیدن به برادری و برابری اسلامی است.
خواندن کتاب مخزن الاسرار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات کلاسیک ایران پیشنهاد میکنیم.
سلام به دلیل پیچیدگی خاص مخزن الاسرار بخصوص بخش های نخست کتاب ، فهم ظاهر عبارات مخزن الاسرار نیز دشوار است . با این نثر می توان با معنای اشعار آشنا شد و به نظرم مفید بود. توصیه می کنم