دانلود و خرید کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع) محمد نصیری
تصویر جلد کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع)

کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع)

نویسنده:محمد نصیری
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۰از ۱۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع)

کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع) نوشته محمد نصیری است. کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع) را نشر معارف منتشر کرده است تا نسل امروز را بهتر و بیشتر با تاریخ پرشکوه اسلام آشنا کند.

درباره کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع)

یافتن و آموختن تجربه بسیار مفید است اما نباید فراموش کرد که آگاهی از چگونگی تجربه دیگران بویژه صالحان، مصلحان، پارسایان و ... نیز سودمند و گاه سودمندتر است؛ چراکه آن تجربه، دوره خود را گذرانیده و نتایج خود را معلوم داشته است.

زندگانی پیشوایان شیعه و تاریخ پرفراز و نشیب تشیع در تاریخ اسلام و تجربه ۲۵۰ ساله فعالیت مستمر ائمه علیهم السلام و یاران آنان از جهاتی شایسته اندیشه و تأمّل بسیار است. از نظر انسان‌شناسی و حرمت مقام انسان این حقیقت که پیشوای دینی و اجتماعی در نزد شیعیان حجت الهی نامیده می‌شود و چون رسول الهی برخوردار از مقام عصمت است و نیز اینکه باید از جانب خدا و رسول برگزیده شود، حائز اهمیت و تأمل وافر است. اشاره به اختصاص بیش از ۳۱ از کلّ یکی از مهمترین کتاب‌های شیعه (کتاب الحجة) یعنی اصول کافی به امامت و شناسایی رهبر و حجت برای نمایاندن اهمیت بحث و جایگاه رفیع این امر کفایت می‌کند. در این کتاب تلاش شده است تا برخی از مهمترین سرفصل‌های تاریخ تشیع و زندگی امامان اهل‌بیت علیهم السلام تحلیل شود.

خواندن کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام مسلمانانی که می‌خواهند درک بهتری از تاریخ اسلام داشته باشند پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان (ع)

در بیان تعریف اصطلاحی شیعه شاید بهتر باشد که دو گونه معنا و تعریف برای آن ذکر کرد: یکی تعریف عامّ و دیگری تعریف خاص.

تعریف عامّ: ارائه تعریفی عام و دربردارنده نقاط اشتراک همه فرقه‌هایی که در منابع کهن، شیعه دانسته شده و یا به تشیع منتسب‌اند، بسیار دشوار است، زیرا قریب ده تعریف ارائه شده که هر یک طرفدارانی نیز دارد، اگرچه در مجموع تعریفی عام‌اند و بیش از یک فرقه شیعه را شامل می‌شوند. با این حال شاید بتوان شیعه را به نحو عامّ این‌گونه تعریف کرد: «شیعه به هر فرد یا فرقه‌ای گفته می‌شود که افضلیت امام علی علیه‌السلام را بر همه صحابه و احقیت او را در امامت و خلافت باور داشته باشد». آوردن قید استمرار این امر در فرزندان علی علیه‌السلام لازم نمی‌نماید، زیرا همه فرقی که چنین قولی نسبت به امام علی علیه‌السلام دارند، به استمرار آن در فرزندان او باور دارند.

تعریف خاص: به نظر می‌رسد هرگاه فرقه شیعی خاصی، همانند اثناعشریه، موردنظر باشد، با دشواری بسیار کمتری می‌توان آن را تعریف کرد. زیرا شیعه اثناعشری جریان شیعی واحدی است که کمتر دچار تطور در نظام اعتقادی شده و از ممیزات عقیدتی ثابتی برخوردار بوده است.

یکی از نام‌های رایج شیعه اثناعشری، «امامیه» است. شیخ مفید رحمه‌الله در تعریف «امامیه» می‌گوید: امامی‌مذهب کسی است که:  به وجوب امامت و وجود آن در هر زمانی باور داشته باشد؛ نصّ جلی بر امام و عصمت و کمال را برای او واجب بداند؛ (۳) به تداوم و انحصار امامت در فرزندان امام حسین علیه‌السلام معتقد و سلسله امامت را به امام رضا پیوند زند. چون همه شیعیانی که به استمرار سلسله امامت شیعی تا امام رضا علیه‌السلام باور دارند پس از او به تداوم آن تا امام دوازدهم (امام مهدی علیه‌السلام) نیز معتقدند و فرقه شیعی مهمی پس از واقفیه، که آخرین حلقه این سلسله را امام کاظم علیه‌السلام می‌دانند، پدید نیامده است.

همچنان که پیداست محور اصلی این تعریف «امامت و امام» است که وجه مشترک همه تعاریف عام و خاص شیعه نیز هست. در این تعریف، تأکید بیشتری بر اصل امامت شده است.

کاربر ۱۱۶۰۸۳۸
۱۴۰۲/۰۳/۱۹

در برخی از بخشهای کتاب، وقتی وارد مطالعه می‌شدم، واقعا غرق شدن در این کتاب رو حس میکردم. خوشم اومد از اینکه هم مطالب جدیدی ذکر شده بود که با رویکردی بی‌طرفانه به مسائل، نگاه کرده بود.

در یک نگاه دقیق به حوادث و جریانهایی که در دوره حکومت کوتاه امام علی علیه‌السلام رخ داده است به درستی می‌توان نتیجه گرفت که در اندیشه سیاسی آن حضرت علیه‌السلام هر انتقادگرِ حکومت، مخالف نیست و هر مخالف، دشمن و هر دشمن، کینه‌توز نمی‌باشد.
مصطفی
حضرت علی علیه‌السلام با توجه کامل بدین حقایق، در برخورد با مخالفانش بدین شیوه‌ها رفتار می‌کرد: «پیشگیری»، «تبیین مواضع و روشنگری»، «گفتگو و مذاکره»، «پرهیز از به‌کار بستن شیوه‌های بحران‌آفرین و تشدیدکننده دشمنی»، «متمایزساختن فریب‌خوردگان و کارگردانان پشت صحنه».
مصطفی
حکومتی که منتقد و مخالف و دشمن را به یک گونه بنگرد، پیشوایش الفبای سیاست و حکومت‌داری را نمی‌داند.
مصطفی
امروزه بی‌توجهی به سیاستِ پیشگیری، از مهم‌ترین عوامل بروز مشکلات سیاسی و اقتصادی دولتها و عامل بحرانی‌شدن روابط سیاسی آنهاست. بحرانهای اقتصادی، جنگ، گسترش فقر، اختلافات خانوادگی، نابسامانی‌های روانی و آشفتگی اوضاع فرهنگی، بیشتر زاییده کم‌ارج دانستن «سیاست پیشگیری» است. حکومتی که از این سیاست کمتر بهره گیرد پیوسته ناچار است گرهی که به آسانی با دست گشوده می‌شود، به دشواری با شیوه دیگر بگشاید و استعدادها و نیروهای ملتش را هدر دهد یا فرسوده سازد.
مصطفی

حجم

۳۲۳٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۵ صفحه

حجم

۳۲۳٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۵ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان