کتاب امام مهدی و طول عمر
معرفی کتاب امام مهدی و طول عمر
کتاب امام مهدی و طول عمر اثر سیدهادی حسینی از مجموعه کتابهای مهدویت و انتظار بهنشر است که به موضوع طول عمر حضرت حجت (عج) میپردازد.
درباره کتاب امام مهدی و طول عمر
موضوع طول عمر امام مهدی(عج) یکی از ویژگیهای اصلی آن حضرت است که پیامبر(ص) و امامان آن را بازگفتهاند و سالها پیش از تولد آن امام بزرگ، مطرح بوده است. بنابراین، اعتقاد به امام مهدی(عج) در این است که انسان دریابد آن حضرت عمر طولانی میکند، بیآنکه فرسوده و پیر شود. بر اساس احادیث، این مسئله که به ظاهر طبیعی نیست، کسانِ بسیاری را به حیرت و شک میاندازد و کسانی که ایمانی استوار ندارند، به گمراهی میافتند و نمیتوانند آن را بپذیرند.
در اینباره از آغاز غیبت تاکنون، کتابهای گوناگونی نوشته شده، و عالمان بزرگ دین هر یک کوشیدهاند، به سؤالاتی در این موضوع پاسخ گویند و طول عمر آن حضرت را امری شدنی نشان دهند و امکان آن را اثبات کنند. کسانی چون شیخ صدوق، مفید، طوسی و ... در کتابهایی جداگانه به این موضوع پرداختهاند و از جوانب و دیدگاههای گوناگون، آن را بررسی کردهاند.
این نوشتار، نگاهی گذرا به چگونگی طول عمر دارد و از نظرات مختلف به آن میپردازد تا برخی تردیدها دربارۀ طول عمر امام مهدی(عج)، زدوده شود و اعتقاد به زنده بودن آن امام و ظهور ایشان پس از زندگی طولانی تردیدناپذیر جلوه کند. امید که نظریههای ارزندۀ علمی در این زمینه با بررسیهای بیشتر و ژرفتر عالمانِ فرهیخته فراهم آید و موضوع حیاتی مهدویّت، روشنتر بدرخشد و باورها اصولیتر گردد.
خواندن کتاب امام مهدی و طول عمر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهای حوزه مهدویت مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب امام مهدی و طول عمر
در کیهانشناسی، روانشناسی، پزشکی و داروسازی، باستانشناسی، گیاهشناسی و سایر رشتههای علمی، هر روز نظریهای استوارتر پدید میآید که با دلایل و شواهد بیشتر و قانعکنندهای همراه میباشد. از اینرو، به لحاظ علمی در امکان زیست طولانی که با نشاط و تندرستی همراه باشد، نمیتوان تردید کرد و این سخن درست به نظر میآید که «انسان نمیمیرد، بلکه خود را میکشد.»
چند نمونه از بررسیها در این زمینه، شایان توجه است:
الف) برخی از محققان میگویند؛ ژنهایی را کشف کردهاند که عامل جاودانگی سلولهاست. این ژنها میتوانند سلولهای آسیبدیده را ترمیم کنند.
آزمایشها روی حشراتی که این ژن در آنها فعال شده بود، نشان داد که این جانداران بر اثر مرگ سلولی نمیمیرند، بلکه تحلیل فیزیکی اندامهای آنها به مرگ آنها میانجامد.
امید است با شناخت مکانیسم پیری و چگونگی کار ژنهای جاودانگی و فعّال ساختن آنها، کیفیت زندگی سالمندان بهبود یابد و با ساخت داروهایی، روند پیری کاهش پیدا کند.۹۸
ب) پژوهشگران با انجام آزمایشهایی، به روشی از ژن درمانی دست یافتند که از تحلیل رفتن ماهیچههای بدن در اثر پیری پیشگیری میکند.
با گذشت زمان و عمر، ژن «IGF-I» که مسئول رشد ماهیچههاست، به تدریج قدرت خود را از دست میدهد و بازسازی ماهیچهها دچار نقص میشود. با یک ویروس بیضرر میتوان این ژن را در عضلات پیر و ضعیف قرار داد تا روند بازسازی طبیعی ادامه یابد. نتایج نشان میدهد که با این روش میتوان حجم و قدرت ماهیچهها را در زمان پیری و یا در بیماریهای خاص، دوباره به دست آورد.
ج) تاکنون تصور میشد که نقص در سیستم اعصاب، برگشتناپذیر است و بافتهای عصبی را نمیتوان ترمیم کرد،۱۰۰ لیکن محققان دریافتهاند که سلولهای مغز نیز میتوانند خود را بازسازی کنند و این کار پیوسته در طول زندگی یک فرد انجام میگیرد.
سلولهای ریشهای که همان سلولهای تخصصنیافتۀ موجود در مغز استخوان هستند، میتوانند به انواع سلولهای تکاملیافته تبدیل شوند. با پیوند این سلولها به مغز، میتوان آنها را به انواع سلولهای عصبی تبدیل کرد.
با این کشف، راه برای درمان بیماریهایی نظیر پارکینسون و آلزایمر باز میشود،۱۰۳ و عوارض ناشی از سکتههای مغزی را میتوان کاهش داد و یا از بین برد.
د) همچنین، روشن است که مرگها در ۹۰ سالگی و یا ۱۰۰ سالگی و بیشتر از آن، به خاطر کهولت سن نیست، بلکه به دلایل مشخصی چون؛ سکتۀ مغزی، قلبی، عفونت ریه، عوارض ناشی از شکستگیهای استخوان و... رخ میدهد.
ناامیدی و یأس در سالمندان، احتمال مرگ زود هنگام آنها را افزایش میدهد.
حجم
۱۳۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
حجم
۱۳۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب ۴۶۰ از کتابخانه همگانی ، کتابی خوب و مفید. زبان کتاب، شیوا و روان است و برای نسل جوان می تواند جذاب باشد. پی نوشت: در داخل کتاب، نام ناشر اشتباه نوشته شده !!!!