دانلود و خرید کتاب امام رضا و ایران سیدحسین حر
تصویر جلد کتاب امام رضا و ایران

کتاب امام رضا و ایران

معرفی کتاب امام رضا و ایران

امام رضا و ایران کتاب شانزدهم از مجموعه تاریخ و تمدن اسلامی است که در دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است.

در میان انبوه تحولات تاریخ ایران و اسلام بدون شک سفر امام علی بن موسی‌الرضا (ع) به ایران از بزرگ‌ترین حوادث تاریخ این سرزمین شمرده می‌شود. اصولاً حوادث روزگار امامت علی بن موسی‌الرضا (ع) از حوادث حائز اهمیت در تاریخ اسلام و تاریخ تشیع بوده و هست. اینکه برخی محققان، این دوره را با حماسه عاشورا و گروهی آن را با نرمش قهرمانانه امام حسن (ع) و جمعی دیگر آن را با موقعیت امامسجاد (ع) و گروهی نیز آن را با انقلاب فکری و فرهنگی صادقین مقایسه و شبیه می‌دانند، نشان دهنده اهمیت خاص و چندبُعدی بودن وضعیت آن مقطع تاریخی و پیامدهای آن دعوت سیاسی بوده است.

درباره کتاب امام رضا و ایران

این کتاب پنج فصل اصلی و یک نتیجه‌گیری پایانی دارد.

فصل اول، با عنوان ایران در دوره نخستین خلافت عباسی، به چگونگی اداره ولایات ایران، وضعیت برامکه در دستگاه خلافت، حدود سرزمین خلافت شرقی مأمون و وضعیت والیان ایالت‌های مختلف می‌پردازد.

فصل دوم با عنوان اوضاع خراسان در آستانه ورود امام رضا (ع) به ایران، به دو موضوع اهمیت خراسان، مشکلات دوره هارون عباسی تا به‌قدرت رسیدن مأمون و عواملی که باعث برتری امین نسبت به مأمون در جریان ولایتعهدی شده، پرداخته است.

فصل سوم با عنوان خلافت مأمون و قیام‌های علویان، به علل روی‌گردانی خراسانی‌ها از مأمون، قیام‌های علویان و اقدامات مأمون برای رهایی از مشکلات پرداخته است.

فصل چهارم با عنوان ولایتعهدی امام رضا (ع) و بازتاب حضور ایشان در ایران به موضوع شروط امام رضا (ع) برای پذیرش، نتایج پذیرش ولایتعهدی، مناظرات امام با پیروان ملل و نحل و عالمان ادیان و مهاجرت سادات به ایران و آثار مثبت این سفر به ایران پرداخته است.

فصل پنجم، با عنوان سیره تربیتی، اخلاقی و عملی امام رضا (ع) به گوشه‌ای از ویژگی‌های رفتاری و عبادی ایشان پرداخته است، دعا، ایمان و دینداری، اکمال خرد و اوصاف دوستداران ولایت از دیگر مباحث این کتاب است.

خواندن کتاب امام رضا و ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان و پزوهشگران حوزه تاریخ اسلام و تاریخ اهل بیت  علیهم‌السلام مخاطبان این کتاب‌اند.

 بخشی از کتاب امام رضا و ایران

مرزهای سیاسی خراسان در طی تاریخی طولانی بسیار دگرگون شده است: ایالت خراسان در دوره اعراب به چهار ربع تقسیم می‌گردید و هر ربع نیز به نام یکی از چهار شهر بزرگ آن روزگار خوانده می‌شد؛ شهرهاییکه در زمان‌های مختلف کرسی آن، ربع یا کرسی تمام ایالت واقع گردیدند که عبارت بودند از نیشابور، مرو، هرات و بلخ.

پس از فتوحات اول اسلامی، کرسی ایالت خراسان، مرو و بلخ بود؛ اما بعدها امرای سلسله طاهریان مرکز فرمانروایی خود را به ناحیه باختر انتقال داده، سپس نیشابور را ـ که شهر مهمی در غربی‌ترین قسمتهای چهارگانه بود ـ مرکز امارت خویش قرار دادند. احتمالاً نزدیک بودن به زادگاه وخواستگاه آنها از یک‌سو، و آبادانی نیشابور نسبت به سایر شهرهای استان خراسان از سویی دیگر، و همچنین مبارزه با خوارج و سرکوب آنها، از سوی آخر دلایل انتخاب این شهر به‌عنوان مرکز امارت بوده است.

بنابر گفته بیشتر جغرافی‌دانان و مورخان، این منطقه آباد و بسیار پرنعمت بوده و در آن معادن و زر و سیم و گوهرهای مختلفی وجود داشته است. سرافرازی خراسان بیشتر به سبب کشاورزی این ناحیه بوده؛ تا آنجا که این استان را به حق «انبار غلات ایران» نامیده‌اند. از این‌رو، زندگی در خراسان با شرایط مطلوبی همراه بوده، اما با این همه، در معرض نابه‌سامانی کشاورزی و زمانی هم ـ به دلیل استفاده بهینه از منابع آب ـ با کامیابی همراه بوده است. پوشیده نماند که کشاورزی و بازرگانی پیوسته در معرض نابه‌سامانی‌های دیگری نیز بوده است.

مردم این منطقه به جنگاوری شهره، و پیوسته مسلح بودند. خراسانیان حکومتی استوار و پایدار می‌خواستند که در پناه آن به کشاورزی و بازرگانی بپردازند و از سویی منافعشان نیز مصون بماند. این امور در تاریخ خراسان همواره مطرح بوده و سبب می‌شده است که بخش‌های مختلف آن منطقه در پرتو هدفی واحد گرد هم آیند.

آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن (جلد دوم)
علی‌بمان ملک‌احمدی
ابوذر غفاری
ابوالقاسم غلامی‌مایانی
آشنایی با فقه شافعی
نصیب الله عمراف
آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن (جلد چهارم)
علی‌بمان ملک‌احمدی
دفاع پیروز
سید‌علی خامنه‌ای
پنجره فولاد؛ گوشه‌هایی از حیات نورانی امام هشتم حضرت علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام
امیر صادقی گیوی
اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)
علی شریعتی
سیره‌ی علمی و عملی امام رضا (ع)
عباسعلی زارعی سبزواری
تفاوت فتاوا
سید‌علی خامنه‌ای
بلندترین داستان غدیر
محمدرضا انصاری
ابو ایوب و ابو دُجانه انصاری، دو الگوی مقاومت
محمد محمدی اشتهاردی
واقعه‌ی قرآنی غدیر
محمدباقر انصاری
نهج البلاغه
سیدمحمدمهدی جعفری
بلال حبشی
محمد محمدی اشتهاردی
تاریخ جامع زندگانی امام حسین (ع)
علیرضا رجالی تهرانی
فیض الدموع
محمدابراهیم بدایع‌نگار‌تهرانی
اصول و روش‌های حفظ قرآن
سید علی میرداماد نجف‌آبادی
سلمان فارسی
احمد علامه فلسفی
پندهای رسول اعظم(ص) به اباذر غفاری
محمدعلی علوی گرگانی
سیره کاظمی
جواد محدثی
Vfan
۱۴۰۱/۰۵/۲۵

فصل ۱ تا ۳ شرح وقایع تاریخی دوران امام رضا(ع) هست ( برای اطلاعات عمومی خیلی خوبه ولی بسیار حوصله سر بر) ، فصل ۴ در مورد رویداد های مهم از شروع سفر امام تا ولایتعهدی و شهادت ایشون هست

- بیشتر
هیچ بنده‌ای به کمال حقیقت ایمان نرسد، جز وقتی که سه خصلت داشته باشد: فهم دین، اندازه‌گیری صحیح معاش و صب
Mohammad 74
در بیانات امام از پایه‌های ایمان نیز سخن رفته است: ایمان چهار پایه دارد: توکل بر خدا، رضا به قضای الهی، تسلیم در برابر فرمان پروردگار و واگذاردن کارها به او.
Vfan
از حضرت نقل شده که همواره به اصحاب خود می‌فرمود: بر شما باد سلاح پیامبران، از او پرسیده شد که سلاح انبیا چیست؟ فرمود: سلاح انبیا دعاست.
Vfan
محبت با مردم نصف عقل است.
Vfan
مؤمن، مؤمن نیست، مگر اینکه سه خصلت در او باشد: سنتی از پروردگارش، سنتی از پیامبرش و سنتی از امامش سنت پروردگارش، حفظ اسرار خویش است و سنت پیامبر مدارا کردن با مردم و سنت امامش نیز صبر بر مشکلات و سختی‌ها است.
Vfan
امام رضا فرمود: ایمان یک درجه از اسلام بالاتر است، و تقوا یک درجه از ایمان برتر است و چیزی برتر از یقین به آدمی‌زادگان نداده‌اند. در بیانات امام از پایه‌های ایمان نیز سخن رفته است: ایمان چهار پایه دارد: توکل بر خدا، رضا به قضای الهی، تسلیم در برابر فرمان پروردگار و واگذاردن کارها به او.
Mohammad 74

حجم

۲۰۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۲۰۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰
۵۰%
تومان