کتاب فقه الحکومه
معرفی کتاب فقه الحکومه
علی احمدیخواه در کتاب فقه الحکومه به بررسی مبانی فقهی ولایت فقیه پرداخته است. این کتاب در دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانى، بررسى، نقد و تولید اندیشه در عرصههاى مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامى دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبرى، پرسشها و پاسخهاى دانشجویى، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهى، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامى و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتى، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
این نوشتار، نگارش درسهای خارج فقه جناب استاد آیتالله حاج سید احمدی خاتمی – زید عزه العزیز – در باره «ولایت فقیه» است که در سال ۹۳۹۴- ۱۳۹۳ ش در مسجد «خاتمالانبیا» ی پردیسان قم با عنوان «فقهالحکومه» که در «یکصد و بیست و هشت» جلسه تدریس نمودند. این مباحث به وسیله جناب حجتالاسلام حاج محمدمهدی فکری - زید عزّه – تایپ میشد و در میان شاگردان توضیح میشد.
نخستین بحث کتاب، «مبادی فقه الحکومه» است؛ چه مبادی تصوری و چه مبادی تصدیقی. در مبادی تصوری بحث، واژههای «فقه» و «حکومت» معنا میشوند. بعد از بیان این معانی، وارد مبادی تصدیقی بحث شویم.
خواندن کتاب فقه الحکومه، بررسی مبانی فقهی ولایت فقیه را به چه کسانی یپشنهاد میکنیم
طلاب علوم دینی و دانشجویان فقه مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب فقه الحکومه، بررسی مبانی فقهی ولایت فقیه
در نظام اسلامی ما همه مسؤلان، منتخب مردم هستند چه با واسطه و چه بی واسطه. انتخاب ولی فقیه، به وسیله مردم است ولی با واسطه خبرگان؛ اما انتخاب رئیس جمهور بدون واسطه است. بنابراین ما رای مردم را پذیرفتهایم و مقام معظم رهبری منتخب مردم هستند به واسطه خبرگانی که مردم انتخاب کردهاند. در قانون اساسی سایر کشورها نیز انتخاب با واسطه را دارند و کار بسیار عاقلانهای است. و ما در چند انتخاب اخیر ریاست جمهوری ملاحظه کردیم که جایگاه ولایت، اقتضا میکند که مثل ریاست جمهوری نشود؛ زیرا در انتخابات ریاست جمهوری نفی و اثبات میشود و اگر همین قصه در انتخاب رهبر هم صورت بگیرد، دیگر برای ولایت حریمی باقی نمیماند. و تجربه نشان داده که اداره جامعه ما یک حریم دست نخورده لازم دارد؛ یعنی کسی که وقتی حرف زد دیگر فوقش حرفی نباشد. و اگر انتخاب رهبر هم مانند ریاست جمهوری میشد نظام متزلزل میشد.
حجم
۷۱۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۳۲ صفحه
حجم
۷۱۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۳۲ صفحه