کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی
معرفی کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی
کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی نوشته محمدجعفر یاحقی است. کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی که انتشارات میراث مکتوب منتشر کرده است به زندگی و آثار غلامحسین یوسفی میپردازد.
مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از كوششهای محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مكتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مكتوب» و با كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مركز نشر میراث مكتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب» تغییر نام داد و علاوه بر كار نشر به كار پژوهشی نیز رو آورد.
فعالیتهای موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخههای خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، میراثهای مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمركز است.
میراث مكتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر میكند. در حوزه متون كهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم میشود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متنشناسی، فهرست نسخههای خطی، نسخهبرگردان، رسائل، ارج نامهها، همایش ها و نكوداشت ها و ....
بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون كه در سلسلهای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن كهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.
جدای از این آثار، میراث مكتوب مجموعهای با عنوان «كارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ میرساند. در این مجموعه متون كهن به قصد استفادۀ جوانان یا كسانی كه دانش استفاده از اصل متون كهن را ندارند، تلخیص، سادهنویسی و بازنویسی میشود.
میراث مكتوب همچنین سه نشریه منتشر میكند:
«آینه میراث» كه دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر میشود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» كه فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد
افزون بر این، موسسه میراث مكتوب تا کنون نشستهای نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون كهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار كرده است. همچنین همایشهایی را در حوزه های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت كرده است.
درباره کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی
غلامحسین یوسفی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد، دوم بهمن ۱۳۰۶ در مشهد مقدّس متولّد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به پایان برد و از سال ۱۳۲۵ برای تحصیل در دوره لیسانس زبان و ادبیات فارسی به تهران رفت. در سال ۱۳۲۸ـ ۱۳۳۰در دوره دکتری دانشگاه تهران به تحصیل خود ادامه داد و از سال ۱۳۲۹ رسمآ کار خود را در فرهنگ خراسان آغاز کرد و همزمان دوره لیسانس حقوق قضایی و سیاسی دانشکده حقوق دانشگاه تهران را هم گذراند. با تأسیس دانشکده ادبیات مشهد از سال ۱۳۳۴ تدریس دروس تاریخ ادبیات را در این دانشکده آغاز کرد و تا مهر ماه ۱۳۵۸ که به افتخار بازنشستگی نایل آمد در دانشگاه فردوسی مشهد در دورههای لیسانس و فوق لیسانس و دکتری به تدریس پرداخت.
یوسفی برای اعتلای زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه مشهد کوشش فراوان کرد و تأسیس دورههای فوقلیسانس و دکتری در این دانشگاه پس از دانشگاه تهران مدیون تلاشهای وی بود. وی همزمان به تحقیق و پژوهش در حوزههای مختلف نیز ادامه داد و به این منظور سفرهای متعدّدی به کشورهای مختلف انجام داد. تصحیح متون یکی از زمینههای مورد علاقه یوسفی بود که در این مسیر کارهای ماندگاری از او باقی مانده است.
چهارمین دفتر از مجموعه ارجنامههای مرکز پژوهشی میراث مکتوب، به همین دلیل به بررسی تصحیحات و آثار و فعّالیتهای پژوهشی وی اختصاص یافته است.
خواندن کتاب ارج نامه غلامحسین یوسفی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۷٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۴۸۳ صفحه
حجم
۱۷٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۴۸۳ صفحه