کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه زهرا سید یزدی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه

کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه

معرفی کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه

کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه (از سال ۱۲۹۴ تا ‍۱۳۸۰) نوشته و پژوهش زهرا سید یزدی و مرضیه خافی و با نظارت استاد محمدجعفر یاحقی است و انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه

مسیر پژوهش‌ها را امروز فضای مجازی معیّن می‌کند؛ یعنی میدان تحقیق و پیشینۀ کار براساس داده‌های موجود در دنیای مجازی تعریف و مرزبندی می‌شود. اگر این فرآیند در علوم تجربی درست و پاسخگو باشد، قطعاً در علوم نظری و به‌ویژه شاخه‌هایی از علوم انسانی؛ مانند ادبیات و تاریخ دست‌کم قطعی و مطلق نیست. چه بسا داده‌ها و پژوهش‌های بنیادینی که سال‌ها پیش صورت گرفته و هنوز هم نه تنها قطعیت خود را از دست نداده؛ بلکه خود پایه و مبنای بسیاری از پژوهش‌های بعدی قرار گرفته است. شاخۀ شاهنامه‌شناسی در ادبیات مصداق بارز همین وضع است. چه کسی می‌تواند پژوهش‌ها و یافته‌های تقی‌زاده، فروغی، مینوی و بهار و ... را در مورد فردوسی و شاهنامه نبیند و یا کهنه و درنتیجه نادیده بینگارد؟

با توجه به ضرورت آشنایی نسل نو با کارهای پیشینیان در مورد فردوسی و شاهنامه بود که از سال‌ها پیش در قطب علمی فردوسی و شاهنامه به فکر تدوین کتاب‌ها و فهرست‌هایی بودیم که پژوهشگران امروز را به کارها و یافته‌های پیشگامان فردوسی‌شناسی رهنمون باشد. به این منظور، مقالات شناسایی‌شده در دوره‌های فهرست مقالات فارسی ایرج افشار تا سال ۱۳۹۰ موضوع‌بندی، نقد و بررسی و ریشه‌یابی گردید و نشان داده شد که هرکدام از این مقالات از دیدگاه پژوهشی چه وزنی دارد و نقص و کمبودهای آن کدام است. موضوع‌بندی مقالات و تهیۀ کلیدواژه برای هریک براساس نیازهای عمدۀ شاهنامه‌شناسی، می‌تواند کار مراجعه‌کننده به آنها را آسان کند و جوینده را زودتر به مقصد برساند.

خواندن کتاب فهرست توصیفی - تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دانشجویان رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد می‌کنیم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است