دانلود و خرید کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة ابوریحان محمد بن احمد بیرونی
تصویر جلد کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة

کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة

معرفی کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة

کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة نوشته ابوریحان محمد بن احمد بیرونی است که انتشارات آثار مکتوب به همت پرویز اذکائی منتشر کرده است. کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة تطبیق تقویم‌های فرهنگ‌ها و تمدن‌های گوناگون، درهم‌بافته با ریاضیات، نجوم، اطلاعات تاریخی، به همراه کاوش در سنن و مذاهب ملت‌های گوناگون است.

مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از كوشش‌های محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مكتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مكتوب» و با كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مركز نشر میراث مكتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب» تغییر نام داد و علاوه بر كار نشر به كار پژوهشی نیز رو آورد.

فعالیت‌های موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخه‌های خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهش‌های متن شناسی، نسخه‌شناسی و فهرست‌نویسی، میراث‌های مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمركز است.

میراث مكتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می‌كند. در حوزه متون كهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می‌شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متن‌شناسی، فهرست نسخه‌های خطی، نسخه‌برگردان، رسائل، ارج نامه‌ها، همایش ها و نكوداشت ها و ....

بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون كه در سلسله‌ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن كهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.

جدای از این آثار، میراث مكتوب مجموعه‌ای با عنوان «كارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ می‌رساند. در این مجموعه متون كهن به قصد استفادۀ جوانان یا كسانی كه دانش استفاده از اصل متون كهن را ندارند، تلخیص، ساده‌نویسی و بازنویسی می‌شود.

میراث مكتوب همچنین سه نشریه منتشر می‌كند:

«آینه میراث» كه دوفصلنامه است و هر شش ماه یک‌بار منتشر می‌شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» كه فصلنامه است و به پژوهش‌های «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد

افزون بر این، موسسه میراث مكتوب تا کنون نشست‌های نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون كهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار كرده است. همچنین همایش‌هایی را در حوزه ‌های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت كرده است.

درباره کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة

موضوع اصلی اثر گاهشماری و گاهشناسی ملت‌های باستانی است که ضمن آن نکات مفید بسیاری درباره مسائل نجومی، جشن‌ها و اعیاد اقوام گوناگون، مراسم فرقه‌های مذهبی، گزارش از مدّعیان نبوت و مطالبی بدیع در تاریخ ملوک بابل، کلده، مصر، ایران، روم و یونان مطرح شده است. از دیگر آثار نویسنده می‌توان از الجماهر فی الجواهر، قانون مسعودی، الصیدنة فی الطب، تحقیق ماللهند نام برد.

خواندن کتاب الاثار الباقیه عن القرون الخالیة را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ و علوم گذشته پیشنهاد می‌کنیم.

حسین امیری
۱۴۰۲/۰۹/۲۵

سلام لطفا آرم موسسه رو از روی متن بردارید معمولا برای قسمت های نمونه این کار رو انجام میدن. کل کتاب آدم داره و مزاحم مطالعه میشه و اینکه ابوریحان بیرونی که به زبان‌های عربی،فارسی،خوارزمی،سانسکریت،یونانی و سریانی تسلط بی‌مانندی داشت در آخرین

- بیشتر
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۹۴۳ صفحه

حجم

۱۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۹۴۳ صفحه

قیمت:
۶۲,۰۰۰
تومان