کتاب قربانی طهران
معرفی کتاب قربانی طهران
کتاب قربانی طهران داستانی از حامد اشتری است که در دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است. این داستان درباره جوانی عدالتخواه است که در دوران مشروطه زندگی میکند و برای عملی کردن آرمانهایش به مرکز تحولات، طهران، میآید...
درباره کتاب قربانی طهران
حامد اشتری در کتاب قربانی طهران با نگاهی داستانی، وقایع و رخدادهای دوران مشروطه را بررسی کرده است. در این داستان با جوانی عدالت خواه آشنا میشویم که با رویای عملی کردن آرمانهایش و به هدف برقرار کردن عدالت، به طهران میآید. جایی که مرکز تحولات آن روزگار است ولی او چیزی کاملا متفاوت از آنچه که در روزنامهها خوانده است، در طهران میبیند.
این داستان همزمان در تهران و پاریس رخ میدهد. در بخشی از کتاب که در پاریس میگذرد، شاهد بازتابی از حضور روشنفکران و سیاسیون اواخر دوره قاجار در دولتهای اروپایی هستیم.
کتاب قربانی طهران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
قربانی طهران را به دوستداران رمانهای تاریخی و علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب قربانی طهران
قهوهام را سر کشیدم و به شیشههای مهگرفته خیره شدم. این کافه دنج را در یکی از گشتزنیهایم گوشه پارک بولوین پیدا کرده بودم. پاتوق همیشگیام در کافه دولاپه دیگر دنج نبود. هر روز عدهای منورالفکر مفتخور ایرانی میآمدند و مسائل تکراری مطرح میکردند.
قجرها فلانی را گرفتهاند. قزاقها فلان انجمن را بستهاند. در آن روزنامه را گل گرفتهاند. پسرعمویم را از مناصب دولتی عزل کردهاند. عمهزادهام را از امیرتومانی خلع کردهاند ... و هزار و یک خبر و شکایت بیربط.
اینجا هم نمیگذاشتند آب خوش از گلویمان پایین برود. احمقها پاریسِ پایتخت عیش و عشرت را با مرکز ثقل تحولات سیاسی ایران اشتباه گرفتهاند. یکی نیست بگوید اگر خود ناکستان یا پسرعمو و عمهتان سرکار بود باز اینطور غر میزدید؟ بابت هر روز اقامت اینجا کمِ کم پنجاه تومان هزینه میکنند. پنجاه تومان یعنی پول دو اسب کالسکهکش جوان. مگر کمپولیست؟ با دوبرابر آن میشود یک خانه متوسط در تهران خرید. من را خر فرض کردهاند. این پولها را از کجا میآورید که اینجا اینطور قهوه فرانسه بخورید و در تیاتر و اپرا و سیرک جولان بدهید و شقی و لوپق و توپق حواله هم کنید؟
قرار شده بود ترز دوتا تذکره تیاتر بگیرد تا با هم به تماشا برویم. اما وقتی آمد گفت که امشب تیاتر «مرد پریشان» نمایش ندارد و بهجایش یک تحفه ارزشمند برایم آورده. یک کتاب به نام عشاق پاریس. صفحه اولش پاره شده بود و معلوم نبود نویسندهاش که بود. ترز میگفت این کتاب خیلی جذاب است و میتوانیم به ایرانی ترجمهاش کنیم. چند صفحهاش را خودش با شور و هیجان خواند و در بینش ریز ریز خندید. برای لحظهای مکث کرد و در چشمانم خیره شد.
-خوشت نیامد علیقلی؟
-چرا! اما حواسم به کتاب نبود.
ابروهای نازک قهوهای ش را درهم گره زد و گفت:
-من را باش که با چه ذوقی برای شما داستان میخوانم!
هیچ میدانستی اخم که میکنی جذابتر میشوی؟ من محو تماشای شما بودم بانوی من! وقتی داستان میخواندی دستهایت را در هوا تکان میدادی و همراه با حالت افراد قصه چهرهات تغییر میکرد. انگار خودت همان پسری بودی که در شب برفی به کمک دختر بینوا رفته بود. وقتی قصه زنی را میگفتی که برای فروش جنسهایش در شب کریسمس جلوی مردم مست را میگرفته و مدام از سرما دستهایش را هااا میکرده، چهرهات سرخ شده بود و گونههایت از سرما قرمز.
پوفی کرد و دستهایم را دور فنجان گرفت.
-من با تو چه کنم گربه ایرانی من؟ باید قول بدهی کمکم کنی با هم این کتاب را ترجمه کنیم. میخواهم انتلکتوئلهای ایرانی با عشقهای فرانسوی آشنا شوند.
دستهایم را از زیر دستانش درآوردم و رویش گذاشتم.
نسخه ی چاپی رمان رو خوندم. رمان باعث شدن قسمتی از تاریخ ایران که همیشه برام مبهم بود بیشتر روشن بشه و روی اون قسمت از تاریخ کشورم حساس تر بشم. رمان جذابیه و بهتون پیشنهاد می کنم بخونیدش.
رمان نثر روان و جذابی دارد و بخشی از تاریخ مشروطه را به زیبایی به تصویر کشیده است .
تکنیک داستانی رو خوب اجرا کرده. منتها شخصیتش وسواس فکری داره و این صفت باعث شد من از شخصیت داستان خوشم نیاید. چهره مذهبی ها را باید بهتر نشان میداد.
نویسنده کتاب از همون روشی که بی مذهب ها استفاده می کنند برای جذاب کردن رمانشون استفاده گرده.توی قسمت هایی که میخواد شرح ما وقع پاریس رو بده.قصه رو جنسی وار با آب و تاب می نویسه همون کاری که
این کتاب حتی اگه جذاب نباشه که هست، حتی اگه پایان خوبی نداشته باشه که داره و هر مشکله دیگه ای. مهم این است که داخل این کتاب اسامی که نام برده می شود شما را مشتاق به این می
فوق العاده کتاب خوب و پرمحتوایی بود، تاریخ رو دوست دارم و از خوندنش لذت می برم و درس می گیرم و مطمینا خوندن این دست کتابها به فهم عمیق و درست شرایط گذشته، حال و آینده کمک شایانی می
یه کتاب تاریخی جنایی عاشقانه که نمیتونی ولش کنی. یوقت از دستش ندی!
تاریخ توی بستر عشق و مبارزه... خیلی خوب بود
کتاب بسیار بسیار زیبایی هست و ی رمان بسیار جذاب
کتاب بسیار خوب و دلچسبی بود. با تاریخ زمان مشروطه هم بیشتر آشنا شدم. ممنون از نویسنده بابت لحظات خوبی که برایم ساخت