کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم)
معرفی کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم)
کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم) نوشته جعفر سبحانی تبریزی و محمد محمدرضایی است.
ارزیابی، بازنگری و اصلاحِ هرکدام از اجزاء نظام آموزشی زمینه لازم را برای بهبود و حرکت تکاملی آن نظام فراهم میآورد. متن درسی نیز که یکی از اجزاء مهم هر نظام آموزشی است مشمول همین قانون کلی است. به همین دلیل کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم) با ویرایش جدید برای دانشجویان منتشر شده است.
خواندن کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام دانشجویان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اندیشه اسلامی ۱ (ویراست دوم)
خودشناسی
از مسائل مهم انسان و شاید مهمترین آنها، شناخت خود انسان است. آدمی قبل از آنکه به شناخت جهان پیرامون خود و نیک و بد آن بپردازد، باید خود را بشناسد و گنجینههای فطرت و نهاد خود را کشف نماید و آنها را به کمال برساند و امیال نفسانی و شهوانی خود را تعدیل کند. در این صورت است که به بزرگترین سعادت نائل میشود. اما اگر غفلت بورزد و استعدادهای خود را نیابد و شکوفا نسازد و فقط نیازهای مادی و امیال نفسانی و حیوانی خود را برآورد، گرفتار خسران میگردد و از مرتبه انسانیت به حیوانیت تنزّل میکند.
دعوت به شناخت انسان از توصیههای مهم پیامبران الهی، عالمان اخلاق، عارفان و فیلسوفان است و انسان خود نیز اهمیت آن را احساس میکند. البته، آدمی از جهات مختلف، موضوع شناخت و علوم گوناگون است. روانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ، اخلاق، پزشکی، اندامشناسی، زیستشناسی و بیوشیمی و ... هرکدام، از نظرگاه خاصی انسان را مورد مطالعه قرار میدهند؛ اما منظور از شناخت انسان در این مبحث، آن است که او دارای استعدادها و نیروهایی برای فهم خود و جهان و تکامل انسانی است. اگر انسان با تأمل و تفکر، امکانات و استعدادهایی که برای رشد و تکامل در او نهاده شده است، بشناسد، بهتر میتواند سرمایههای وجودی خود را به کمال برساند.
قرآن و روایات اسلامی، انسان را به خودشناسی دعوت میکنند.
قرآن میفرماید:
- انسان باید بنگرد که از چه آفریده شده است؛۱
- آیا انسان به یاد نمیآورد که ما او را آفریدیم و حال آنکه چیزی نبوده است؛۲
- ای کسانی که ایمان آوردهاید! به خود بپردازید ... .۳
امیرالمؤمنین علی میفرماید:
کسی که به خودشناسی دست یابد، به بزرگترین سعادت و کامیابی رسیده است.۴
بنا به نقل تاریخی بر سر در معبد دلفی، در یکی از شهرهای یونان باستان، برای کشف رموز خلقت و پیچیدگیهای وجود انسان، نوشته بودند که «خود را بشناس!» در تاریخ فلسفه، خودشناسی، از نظریات اساسی سقراط حکیم بوده است.۵ ایمانوئل کانت، از فیلسوفان بزرگ مغربزمین، میگوید: «انسان قبل از هر چیز باید به ارزیابی و شناخت دقیق توانایی شناخت خود بپردازد.»۶
بنابراین، در اهمیت خودشناسی، جای هیچ شک و شبههای نیست؛ اما برای روشنی هرچه بیشتر رجحان و ضرورت خودشناسی، میتوان به دلایل ذیل اشاره کرد:
۱. مقدمه کمال انسانی
اگر آدمی قبل از هر چیز خود را بشناسد، بهتر میتواند از سرمایههای وجودی خود بهره ببرد و آنها را شکوفا سازد؛ زیرا نقطه آغاز همان شناخت سرمایههای وجودی است. او میتواند از خود بپرسد: آیا حد وجودی انسان در حد سایر حیوانات است یا قدرت تعالی و رشد و پرواز کردن دارد؟ اگر قدرت تعالی و پرواز به عالم ملکوت را دارد تا چه حد میتواند پرواز کند؟ اگر انسانی که قدرت تعالی و پرواز دارد، از آن استفاده نکند و از سرمایه وجودی خود بهره نبرد، آیا شایسته مذمّت نیست؟ آیا انسان غیر از این بدن مادی، حقیقت دیگری بهنام روح دارد؟ اگر انسان دارای روح است، نیازهای آن چیست و چگونه باید برآورده شود و چگونه باید تکامل پیدا کند؟ پاسخ به این پرسشها مقدمه تکامل انسانی است.
۲. پیشدرآمد جهانشناسی
حجم
۱۸۴٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۱۸۴٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
نظرات کاربران
لطفاً در طاقچه بی نهایت قرار دهید.
این کتابو برای دانشگاه خریداری کردم قابلیت سرچش خیلی بدردبخوره نمره خوبی گرفتم تنهابا سرچ کردن D;
لطفاً یکی بگه چجور باید سرچ بزنم داخل این کتاب
اصلا خوب نیست پولتون رو حیف نکنید اولا کلا۱۸۰صفحه داره بعدشم اصلا با اصلی زمین تا آسمون فرق داره و عین اصلی نیست
لطفا در طاقچه قرار بدید
عالییی
کتاب دانشگاهی هستش
عالی بود
متن این کتاب خیلی سنگینه و با یه بار خوندن متوجه نمیشی. من اینو مجبور بودم برای دانشگاه بگیرم ولی اگه برای مطالعه عمومی میخواین، اصلا توصیه نمیکنم
من برای دانشگاه گرفته بودم ولی اصلا به دردم نخورد و اینکه کتاب اصلی 225 صفحه است ولی این 161 صفحه