معرفی و دانلود کتاب هابیت + خلاصه رایگان

کتاب هابیت

رفتن و بازگشت دوباره

۳.۸(از ۳۵ امتیاز)

معرفی کتاب هابیت

کتاب هابیت (The Hobbit) نوشته جی. آر. آر. تالکین، ترجمه فرزاد فربد، ویراسته مهدی یزدانی خرم رمانی فانتزی و ماجراجویانه درمورد بیرون‌آمدن یک هابیت آسوده‌طلب از دنیای امن و مرتب خودش است؛ سفری که با یک مهمانی غیرمنتظره شروع می‌شود و خیلی زود پای اژدها، گنج، نقشه و همراهانی نامعمول را به میان می‌کشد. نویسنده در این رمان از دل خانه‌ای گرم و آرام راهی به جهانی پرخطر و پر از رمزوراز باز می‌کند و تغییر تدریجی شخصیت اصلی را روایت می‌کند. رمان حاضر را انتشارات پریان برای گروه سنی کودکان و نوجوانان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هابیت اثر جی. آر. آر. تالکین

کتاب هابیت (رفتن و بازگشت دوباره) نوشته‌ی جی. آر. آر. تالکین و از شناخته‌شده‌ترین رمان‌های فانتزی جهان است که ماجرای آن در جهانی افسانه‌ای میان هابیت‌ها، دوارف‌ها، جادوگران، ترول‌ها، الف‌ها و اژدهاها می‌گذرد. نقطه‌ی آغاز رمان حاضر زندگی آرام شخصیتی به نام بیلبو بگینز در خانه‌ای زیر تپه است؛ جایی که نظم، آسایش و دوری از دردسر برای او مهم‌تر از هر چیز دیگری است. اما ورود گندالف و سپس جمع‌شدن گروهی از دوارف‌ها در خانه‌ی بیلبو بگینز این تعادل را به هم می‌زند و او را وارد سفری می‌کند که با نقشه‌ای قدیمی، کلیدی مرموز و رؤیای بازپس‌گیری گنجی ازدست‌رفته گره خورده است.

رمان هابیت که برای کودکان و نوجوانان نوشته شده، فقط شرح سفر پرحادثه‌ی بیلبو بگینز نیست. بخش مهمی از جذابیت این کتاب از تضاد میان روحیه‌ی محتاط و خانه‌دوست بیلبو بگینز با جهانی می‌آید که مدام او را به‌سمت خطر، تصمیم‌گیری و کشف توانایی‌های پنهانش هل می‌دهد. در فصل‌های آغازین هم طنز موقعیت پررنگ است و هم حس تهدید؛ از مهمانی شلوغ دوارف‌ها گرفته است تا برخورد با ترول‌ها و دشواری‌های راه. جی. آر. آر. تالکین فضای رمان را به‌گونه‌ای خلق کرده است که هم شگفتی و بازیگوشی در آن دیده می‌شود و هم سایه‌ی خطر و نابودی. ترانه‌ها، نقشه‌ها، نام‌ها و اشاره‌های پراکنده به گذشته‌ی شخصیت‌ها به جهان اثر عمق می‌دهد و حس یک تاریخ طولانی و برجای‌مانده را پدید می‌آورد.

کتاب هابیت در کنار ماجراجویی‌ها بر دگرگونی درونی شخصیت نیز تکیه کرده است. رمان فانتزی حاضر نشان می‌دهد که شجاعت همیشه از ابتدا آشکار نیست و گاه در دل تردید، ترس و حتی غرولند شکل می‌گیرد. بیلبو بگینز نه با هیبت یک قهرمان کلاسیک، بلکه با عادت‌های روزمره، دل‌بستگی به خانه و نگرانی‌های کوچک خود وارد مسیر داستان می‌شود و این ویژگی، او را به شخصیتی متمایز تبدیل می‌کند. رمان حاضر از خلال سفر، دوستی، آزمون و وسوسه‌ی گنج، تصویری از رشد تدریجی یک شخصیت معمولی در موقعیتی نامعمول را ارائه می‌دهد.

سبک نگارش و درون‌مایه‌های این کتاب به ارتقا و گسترش مهارت‌های خواندن و درک مطلب در مخاطبان نوجوان کمک کرده و آنان را برای مواجهه با آثار چارلز دیکنز و ویلیام شکسپیر آماده ساخته است. همچنین رمان هابیت توانایی‌های خواندن در نوجوانان پیشرفته را بهتر از بسیاری از داستان‌های مدرنِ حوزه‌ی نوجوان به چالش می‌کشد. کارشناسان آموزش و پرورش، اثر حاضر را ابزاری مؤثر برای ترغیب و تقویت سواد خواندن، به‌ویژه در میان پسران ۱۱ تا ۱۴ساله، دانسته‌اند.

رمان هابیت که ژانر آن را فانتزیِ حماسی دانسته‌اند، در سال ۱۹۳۷ میلادی منتشر و با استقبال گسترده‌ی منتقدان مواجه شد. این اثر به‌‌عنوان یکی از کتاب‌های کلاسیک ادبیات کودکان شناخته می‌شود و با فروش بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه، در زمره‌ی پرفروش‌ترین کتاب‌های تمام دوران قرار دارد. ادامه‌ی داستان هابیت، یعنی سه‌گانه‌ی ارباب حلقه‌ها، اغلب به‌‌عنوان بزرگ‌ترین و ماندگارترین میراث این اثر شناخته می‌شود.

خلاصه داستان هابیت

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

بیلبو بگینز، هابیتی مرفه و آرام، یک روز با ورود گندالف و سپس ۱۳ دوارف به خانه‌اش روبه‌رو می‌شود. آن‌ها به‌رهبری تورین اوکن‌شیلد قصد دارند گنج و سرزمین ازدست‌رفته‌ی خود را از چنگ اژدهایی به نام اسماگ پس بگیرند. گندالف بیلبو را به‌عنوان دزد گروه برگزیده است. بیلبو بگینز، با وجود ترس و دودلی، همراه آن‌ها راهی سفر می‌شود. مسیر آسان نیست؛ باران، کمبود غذا، راه‌های ناآشنا و برخورد با ترول‌ها نشان می‌دهد که این سفر قرار نیست شبیه به خیال‌پردازی‌های دلپذیر باشد. رمان حاضر ماجرای بازپس‌گیری یک میراث و نیز بیدارشدن جنبه‌ای ناشناخته در وجود بیلبو بگینز را شرح داده است.

چرا باید کتاب هابیت را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب هابیت را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمان فانتزی ماجرای سفر و خطر را با تغییر تدریجی شخصیت اصلی (بیلبو بگینز) پیوند می‌دهد.
  • خواننده در خلال رمان با جهانی روبه‌رو می‌شود که تاریخ، موجودات گوناگون، ترانه‌ها و نشانه‌های خاص خودش را دارد.
  • این کتاب تصویری روشن از کشمکش میان آسایش روزمره و کشش ماجراجویی را ارائه می‌دهد.
  • رمان حاضر شجاعت را به‌صورت کیفیتی در حال شکل‌گیری نشان داده است.

خواندن کتاب هابیت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب هابیت به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان و قالب رمان فانتزیِ حماسی که مایلند با جهانی پر از هابیت، دوارف، جادوگر و اژدها همراه شوند.
  • کودکان و نوجوانانی که از رمان‌های مربوط به سفر و جست‌وجو با موانع پیاپی و مقصد پرخطر لذت می‌برند.
  • کودکان و نوجوانانی که به شخصیت‌های مردد اما در حال دگرگونی علاقه دارند و رشد تدریجی آن‌ها را دنبال می‌کنند.
  • کودکان و نوجوانانی که از ترکیب طنز، تعلیق و فضای افسانه‌ای در یک رمان استقبال می‌کنند.

درباره جی. آر. آر. تالکین

جان رونالد روئل تالکین (John Ronald Reuel Tolkien)، معروف به جی. آر. آر. تالکین، در ۳ ژانویه‌ی ۱۸۹۲ در شهر بلوم‌فونتین چشم به جهان گشود و ۲ سپتامبر ۱۹۷۳ در آفریقای جنوبی درگذشت. این استاد دانشگاه، زبان‌شناس، شاعر و نویسنده‌ی بریتانیایی به‌خاطر نگارش حماسه‌های خیال‌پردازانه‌اش شهرتی عالم‌گیر دارد. در میان برجسته‌ترین نوشته‌های او، نام کتاب‌های هابیت (The Hobbit)، ارباب حلقه‌ها (The Lord of the Rings) و سیلماریلیون (The Silmarillion) می‌درخشد. ادبیات فانتزی مدرن، تالکین را بنیان‌گذار و پدر خود دانسته است.

این نویسنده از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۵۹ کرسی استادِ زبان‌شناسی تاریخی در دانشگاه آکسفورد را در اختیار داشت و در کنار فعالیت‌های آکادمیک، سهم عمده‌ای از زندگانی خویش را وقف خلق و توسعه‌ی دنیای اسطوره‌ای‌اش کرد. علاوه‌بر آثار یادشده، داستان‌های دیگری نیز به قلم جی. آر. آر. تالکین به نگارش درآمدند؛ ازجمله ماجراهای تام بامبادیل (The Adventures of Tom Bombadil)، راه پیوسته تا آن‌سو می‌رود (The Road Goes Ever On) و فرزندان هورین (The Children of Húrin) که عمده‌ی آن‌ها پس از حیات او به زیور چاپ آراسته شدند.

علاقه‌ی وافر جی. آر. آر. تالکین به دانش زبان‌شناسی و خلق زبان‌های تازه، نام او را در زمره‌ی مشهورترین چهره‌های این حوزه در طول تاریخ قرار داده است. این نویسنده برای غنابخشیدن به دنیای داستانی‌اش چندین زبان ساخت. پس از درگذشت او، فرزندش (کریستوفر تالکین) دست‌نوشته‌ها و کارهای نیمه‌کاره‌ی فراوان او را گردآوری کرد و به انتشار رساند که سیلماریلیون (The Silmarillion) و سایر متون مرتبط با این جهان خیالی از آن جمله‌اند. این آثار به‌همراه رمان هابیت و سه‌گانه‌ی ارباب حلقه‌ها، مجموعه‌ای یک‌پارچه از اساطیر، اشعار، تاریخ‌های داستانی، زبان‌های ابداعی و نوشتارهای ادبی را درباره‌ی جهانی اسطوره‌ای موسوم به آردا (Arda) و اقلیمی در آن به نام سرزمین میانه (Middle-earth) پدید آورده‌اند. جی. آر. آر. تالکین بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۵ برای توصیف کل این مجموعه، واژه‌ی «رشته‌افسانه» (Legendarium) را به کار برد.

هرچند پیش از جی. آر. آر. تالکین نیز نویسندگانی در قلمرو ادبیات فانتزی کار کرده‌اند، استقبال خیره‌کننده از هابیت و ارباب حلقه‌ها به قلم تالکین، اشتیاقی همه‌گیر را نسبت به این سبک در اقصی‌ نقاط جهان شعله‌ور ساخت و زمینه‌ساز ظهور نسل جدیدی از نویسندگان فانتزی گردید. همین امر جایگاهی دست‌نیافتنی و منحصربه‌فرد برای این نویسنده در تاریخ ادبیات جهان رقم زده است.

جوایز انجمن تالکین که در سال ۲۰۱۴ پایه‌گذاری شد، سالانه از سوی این انجمن برای «پاسداشت شایستگی و برتری در زمینه‌های پژوهش پیرامون تالکین و فعالیت‌های هواداری» اهدا می‌شود. این جوایز در شام سالانه، همزمان با مجمع عمومی سالانه و آخرِ هفته‌ی «اسپرینگ‌موت» (نشست بهاره) انجمن اعلام می‌شوند.

جوایز و افتخارات کتاب هابیت و نویسنده

کتاب هابیت نامزد دریافت مدال کارنگی شد و جایزه‌ی بهترین داستان نوجوانان را از سوی نشریه‌ی نیویورک هرالد تریبون دریافت کرد.

جی. آر. آر. تالکین در افتخارات سال نو ۱۹۷۲ مدال فرمانده‌ی نشان امپراتوری بریتانیا (CBE) و در ۲۸ مارس ۱۹۷۲ نیز نشان مربوطه را در کاخ باکینگهام دریافت کرد. دانشگاه آکسفورد در همین سال به او دکترای افتخاری ادبیات را اهدا کرد. همچنین دانشگاه ادینبرو در ۲۲ ژوئیه‌ی ۱۹۷۳ دکترای افتخاری ادبیات دیگری را به او اعطا کرد.

تالکین افتخارات ادبی متعددی را در زمینه‌ی ادبیات فانتزی و علمی‌ـ‌تخیلی به دست آورده است که مجموعاً شامل ۳۴ نامزدی و پیروزی در جوایز معتبر می‌شود. از مهم‌ترین افتخارات این نویسنده می‌توان به ورود به «تالار افتخارات علمی‌ـ‌تخیلی» در سال ۲۰۱۳، دریافت «جایزه‌ی بین‌المللی فانتزی» برای رمان ارباب حلقه‌ها در سال ۱۹۵۷ و فتح جایزه‌ی لوکوس برای رمان سیلماریلیون در سال ۱۹۷۸ اشاره کرد.او در سال ۱۹۷۴ عنوان پرافتخار «استاد بزرگ فانتزی» را در جوایز گندالف کسب کرد و مجموعه‌ی ارباب حلقه‌ها نیز در سال ۲۰۰۹ مدال ورود به تالار افتخارات «جوایز پرومته» را به دست آورد.

بخش دیگری از موفقیت‌های جی. آر. آر. تالکین به آثار پژوهشی و پس از درگذشت او اختصاص دارد که توسط فرزندش (کریستوفر تالکین) ویرایش و منتشر شدند. در این میان، کتاب داستان‌های ناتمام موفق به کسب جایزه‌ی بالروگ (۱۹۸۱) و جایزه‌ی اسطوره‌آفرینی (۱۹۸۱) شد و کتاب سیلماریلیون نیز جایزه‌ی دیتمار (۱۹۷۸) را از آن خود کرد. همچنین پژوهش‌ها و ترجمه‌های تخصصی تالکین نظیر بازگشت سایه، بیوولف و منتقدان و کتاب رووراندوم هرکدام در سال‌های مختلف موفق به دریافت جایزه‌ی اسطوره‌آفرینی (میتوپوئیک) شده‌اند تا جایگاه بی‌بدیل او را در خلق و تحلیل ادبیات داستانی تثبیت کنند.

معرفی شخصیت‌های اصلی کتاب هابیت

شخصیت‌های اصلی رمان هابیت شامل «بیلبو بگینز» (هابیت صلح‌طلبی که به قهرمان اصلی رمان تبدیل می‌شود)، «گاندالف خاکستری» (جادوگر دانشمند و هدایت‌گر گروه)، «تورین سپربلوط» (رهبر مغرور دورف‌ها در راه بازپس‌گیری تنهاکوه) به‌همراه یاران دورف او، «بارد تیرانداز» (قهرمان شجاع شهر روی دریاچه)، «بیورن» (پوست‌گردان باستانی)، «الروند» (فرمانروای دانای ریوندل)، «تراندویل» (پادشاه الف‌های سیاه‌بیشه) در جبهه‌ی خیر و نیز «اسماگ» (اژدهای طماع و غاصب تنهاکوه)، «گولوم» (موجود مرموز دارنده‌ی حلقه‌ی جادویی) و «جادوگر سیاه» (سارون) در جبهه‌ی شر هستند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب هابیت و نویسنده

نشریه‌ی گاردین: کتاب هابیت شاهکاری بی‌نظیر است که اقتباس سینمایی آن، با وجود جذابیت، نتوانسته است درخشش و قدرت تخیل آن را بازآفرینی کند. جهان‌سازی و طنز تالکین ستودنی است و هابیت فراتر از داستان‌های معمول کودکان است. نژادهایی چون هابیت‌ها، الف‌ها و دورف‌ها در این رمان به نمادی از ویژگی‌های انسانی و گروه‌های سنی جامعه تبدیل شده‌اند. همچنین جزئیات نگارشی، زبان‌های ابداعی، اشعار زیبا و نقش این کتاب به‌عنوان پیش‌درآمدی حیاتی برای درک سه‌گانه‌ی «ارباب حلقه‌ها»، از برجسته‌ترین نقاط قوت اثر است. خواندن این اثر به گروه سنی ۱۲ تا ۲۰ سال پیشنهاد می‌شود.

نشریه‌ی نیویورکر: هابیت اثری متوازن‌تر و لذت‌بخش‌تر از دنباله‌ی عظیمش، ارباب حلقه‌ها، است. برخلاف ارباب حلقه‌ها که گاه با زیاده‌روی در جزئیات تاریخ‌نگارانه و شخصیت‌های فرعی آزاردهنده پیچیده می‌شود، رمان هابیت داستان‌گویی منسجم، لحنی طنزآمیز و ایجاز قلم تالکین را به بهترین شکل بازمی‌تاباند. کتاب هابیت تنها یک پیش‌غذا برای شاهکار بعدی نیست؛ بلکه اثری کامل، جذاب و مستقل است که تجربه‌ی خواندن آن رضایت‌بخش‌تر بوده و نثر جی. آر. آر. تالکین در آن درخشش بیشتری دارد.

اقتباس‌ها از کتاب هابیت

بعضی از اقتباس‌های صورت‌گرفته از رمان هابیت عبارتند از:

• نمایش صحنه‌ای (۱۹۵۳): نخستین اقتباس نمایشی در مارس ۱۹۵۳ بود که توسط مدرسه‌ی سنت مارگارت در ادینبرو اجرا شد.
  • انیمیشن کوتاه (۱۹۶۶): اولین اقتباس سینماییْ فیلم کوتاهی متشکل از تصاویر کارتونیِ ثابت ساخته‌ی جین دیتچ در سال ۱۹۶۶ بود.
  • نمایش رادیویی (۱۹۶۸): رادیو ۴ بی‌بی‌سی در سال ۱۹۶۸ نمایشی رادیویی و هشت‌قسمتی با تنظیم مایکل کیلگاریف را پخش کرد.
  • انیمیشن تلویزیونی (۱۹۷۷): استودیو «رانکین/ بَس» در سال ۱۹۷۷ انیمیشنی بر اساس این کتاب ساخت که رومئو مولر در سال ۱۹۷۸ به‌خاطر نوشتن فیلم‌نامه‌ی تلویزیونی آن برنده‌ی جایزه‌ی پیبادی شد.
  • بازی‌های کامپیوتری و ویدئویی: چندین بازی بر اساس این اثر ساخته شده است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به بازی سال ۱۹۸۲ ساخته‌ی شرکت «بیم نرم‌افزار» اشاره کرد.
  • اپرای کودکان (۲۰۰۴): اپرایی مخصوص کودکان با آهنگسازی دین بری در سال ۲۰۰۴ در تورنتو به روی صحنه رفت.
  • سه‌گانه‌ی سینمایی (۲۰۱۲ - ۲۰۱۴): اقتباس سینماییِ زنده و سه‌بخشیِ پیتر جکسون روی پرده‌ی سینماها به نمایش درآمد.
  • کتاب‌خوانی خیریه و کتاب صوتی (دوران کرونا): در جریان قرنطینه‌ی کووید - ۱۹، اندی سرکیس کل کتاب هابیت را برای جمع‌آوری کمک‌های خیریه به‌صورت زنده خواند؛ سپس این اثر را بار دیگر با طرح روی جلدی از آلن لی به‌عنوان کتاب صوتی رسمی ضبط و منتشر کرد.

درباره فرزاد فربد

فرزاد فربد زاده‌ی سال ۱۳۴۷ در کرمانشاه، ناشر، مترجم و دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه آزاد (واحد تهران‌ـ‌شمال) است. او بیشتر در زمینه‌ی برگردان آثار ادبیات گمانه‌زن، ادبیات کودک و نوجوان و متون سینمایی فعالیت کرده است. این مترجم فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۷۵ با چاپ ترجمه‌ی شعری از جبران خلیل جبران در مجله‌ی مترجم آغاز کرد و سپس سال‌ها به‌عنوان مترجم با نشریاتی مانند ماهنامه‌ی سینمایی فیلم و دنیای تصویر و نیز سازمان‌ها و مؤسسه‌های مختلف همکاری داشت.

این مترجم ایرانی سوابقی همچون مدیریت و سرویراستاری انتشارات پریان، مدیریت انتشارات ریتون در سوئد، تأسیس و مدیریت دپارتمان ترجمه‌ی کاربردی و تدریس در مؤسسه‌ی سفیر گفتمان، تدریس کارگاه‌های ترجمه و تاریخ ادبیات فانتزی، داوری جوایز ادبی، دبیری مجموعه‌های داستانی، عضویت در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و شورای سیاست‌گذاری نشر شهر و نیز ایده‌پردازی و مجری‌گری پادکست و برنامه‌های کتاب‌خوانی و تصویری را در کارنامه‌ی اجرایی خود دارد. ازجمله آثار برگردانده‌شده توسط فرزاد فربد می‌توان به کتاب‌های «هابیت»، «هنک سگ گاوچران»، «نیروی اهریمنی‌اش»، «اقیانوس انتهای جاده»، «کتاب گورستان»، «راهنمای مسافران مجانی کهکشان»، «درخشش» و «جاسوسی که از سردسیر آمد» اشاره کرد.

فرزاد فربد افتخارات و جوایز متعددی را در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد؛ ازجمله حضور در فهرست افتخار دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) در بخش بهترین ترجمه برای کتاب‌های «مترسک و خدمتکارش» (۲۰۱۶، اوکلند‌ـ‌نیوزلند) و «اقیانوس انتهای جاده» (۲۰۱۸، آتن‌ـ‌یونان). او موفق به دریافت جایزه‌ی ماهی سیاه کوچولو (کتاب برگزیده‌ی سال شورای کتاب کودک) برای کتاب «مترسک و خدمتکارش» در سال ۱۳۹۳ و کتاب «اقیانوس انتهای جاده» در سال ۱۳۹۵ و نیز نشان طلایی لاک‌پشت پرنده برای کتاب «اقیانوس انتهای جاده» در سال ۱۳۹۴ شده است.

فرزاد فربد در سال ۱۳۸۶ عنوان مترجم برگزیده‌ی سال را از سوی آکادمی فانتزی برای ترجمه‌ی کتاب‌های «نیروی اهریمنی‌اش» و «راهنمای مسافران مجانی کهکشان» و نیز از سوی سازمان فرهنگی‌ـ‌هنری شهرداری تهران برای مجموعه‌ی «نیروی اهریمنی‌اش» کسب کرد. آثار دیگری از او شامل «ج مثل جادو»، «آد و غول‌های یخی»، «کنت کارلشتاین» و «گرگ‌های توی دیوار» در فاصله‌ی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ در فهرست کتاب‌های منتخب لاک‌پشت پرنده قرار گرفتند.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب هابیت منتشر شده است؟

کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سال‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این کتاب را نشان می‌دهد:

• ت‍رج‍م‍ه‌‌ی ش‍اه‍ده‌ س‍ع‍ی‍دی‌، ن‍ش‍ر چ‍ش‍م‍ه‌ (ک‍ت‍اب‌ ون‍وش‍ه‌‌‫)، ۱۳۸۱.
  • ت‍رج‍م‍ه‌‌ی سپیده حبیبی، نشر موسسه نگارش الکترونیک کتاب‌‫، ۱۳۹۵.‬
  • ت‍رج‍م‍ه‌‌ی محمد حلالی و آناهیتا اکرمی، انتشارات صالحیان‌‫، ‌‫۱۳۹۸.‬‬
  • ت‍رج‍م‍ه‌‌ی طاهره شکوری و ویراسته‌ی سمیه شکرزاده، نشر نگاه آشنا‌‫، ۱۴۰۲.
  • ت‍رج‍م‍ه‌‌ی گلچین پورقلی مجیدآباد، نشر فانوس دانش ترویج کتابخوانی، ‌‫۱۴۰۳.‬‬

بخشی از کتاب هابیت

«فصل هفتم: مکان عجیب و غریب

صبح روز بعد بیلبو با تابش آفتاب صبحگاهی بر چشمانش از خواب بیدار شد. از جا پرید تا نگاهی به ساعت بیاندازد و کتری را سرِ اجاق بگذارد ـ که متوجه شد اصلاً در خانه نیست. پس در جایش نشست و بی‌ثمر آرزوی شانه و شست‌وشو کرد. اما نه از چای خبری بود، نه از نانِ تُست و گوشت خوک، فقط گوشت سرد گوسفند و خرگوش باقی مانده بود. بعد از آن باید برای شروعی دوباره آماده می‌شد.

این‌بار اجازه پیدا کرد از پشتِ عقابی بالا برود و بین دو بال‌اش بنشیند. باد با سرعت از روی سرش می‌وزید. چشمانش را بست. دوارف‌ها فریاد خداحافظی سر داده بودند و قول می‌دادند اگر توانستند محبت سرورِ عقاب‌ها را جبران کنند. این در حینی بود که پانزده پرندهٔ بزرگ از کنارِکوه به هوا بلند شدند. خورشید هنوز در حاشیهٔ شرقی بود. صبح خنکی بود و مه، دره‌ها و شیارهای کوه را تا بالای تپه‌ها پوشانده بود. بیلبو یک چشمش را باز کرد تا نگاهی بیاندازد و دید که پرنده‌ها اوج گرفته‌اند و زمین در دوردست است و کوه‌ها در فاصله‌ای دور پشت سرشان هستند. دوباره چشمانش را بست و محکم‌تر به پرنده چسبید.

عقاب گفت: «فشار نده! لازم نیست مثل یک خرگوش بترسی، حتی اگر شبیه آن‌ها باشی. صبح دلنشینی است که کمی باد هم دارد. چه چیزی بهتر از پرواز؟»

بیلبو دوست داشت بگوید: «یک حمامِ گرم و بعد از آن صبحانه‌ای دیرهنگام در چمن‌زار.» اما دید بهتر است اصلاً حرفی نزند و کمی فشار دستش را شُل کند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب هابیت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابهابیت
جوایز ادبی و افتخاراتمدال کارنگی
برچسبادبیات انگلستان، ادبیات اروپا

asall
۱۴۰۰/۰۲/۲۸

عاشق این داستانش شدم. این کتاب با بقیه کتابایی که خوندم خیلی فرق میکنه و عااالیه.. توصیه میکنم حتما مطالعه کنید. 👌🏻

خانم مینو
۱۴۰۱/۰۳/۲۲

برای منیکه سی سال بیشتر دارم و از کودکی عاشق داستان های تخیلی بودم و هستم بسیار لذت بخش بود

Nazanin
۱۴۰۰/۰۴/۲۶

ترجمه این نسخه از نسخه‌ای که انتشارات روزنه چاپ کرده به مراتب بهتر است.

حاج غلامرضا
۱۴۰۳/۰۱/۰۷

من این کتاب رو تو گردونه برنده شدم ، توصیه دوستان خوب بوده امیدوارم همینطور باشه

Reihane1386
۱۴۰۳/۰۲/۲۲

خیلی خوب بود فیلمش هم همینطور

lilithhstm
مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۲/۳۰

تعریفشو خیلی زیاد شنیدم ولی من هنوز یه فصل بیشتر نخوندم و احساس میکنم چیز دندون گیری نیست. به غیر از سبک زندگی‌اشون... به نظرتون ادامه بدم؟

۱۴۰۴/۱۰/۱۲

این کتاب کتاب خوبی هست وعالیترین کتابه توصیه میکنم این کتاب رو بخوانید

# زهرا #دهقانی
۱۴۰۳/۰۱/۲۲

اینقدر خوبه نمیشه توصیف کرد

Mohammadsadegh Baghy
۱۴۰۲/۰۶/۰۱

من فیلمش رو دیدم دیالوگهای اولش که کپی کتاب بود فکر کنم بقیه اش هم شبیه کتابه باشه پس خیلی خیلی جذابه من کتاب نسخه چاپی شو می خرم چون با موبایل چشمم درد می گیره بخونم

۱۴۰۵/۰۲/۰۳

عاشق طراحی جلد این کتابم. واقعا زیباست.

TR
۱۴۰۴/۰۴/۰۹