کتاب دنیاهای خیالی
معرفی کتاب دنیاهای خیالی
کتاب دنیاهای خیالی نوشته لین کارتر است و با ترجمه کاتارینا ورزی در انتشارات پریان منتشر شده است. این اثر یکی از مشهورترین آثار جهان درزمینه شناخت و تحلیلی ادبیات فانتزی است.
درباره کتاب دنیاهای خیالی
کتاب دنیاهای خیالی پژوهشی کامل است که در آن لین کارتر با زیر نظر گرفتن نویسندگان آثار بزرگ ادبیات فانتزی و راه و روش نویسندگیشان، به بهترین نحو خواننده را با جهان نوشتن بخش مهمی از تاریخ ادبیات آشنا میکند.
کتاب حاضر شرححالی است درباره فانتزی، درباره کسانی که آن را مینویسند و چگونه نوشتن آن. تاکنون کسی درباره فانتزی کتابی ننوشته است. دامنههای مجاور ادبیات تخیلی از چنین قصوری رنج نبردهاند، زیرا ارزیابیهای عالی از علمی تخیلی و ادبیات ماوراءالطبیعه مرتب ارائه میشوند. تنها فانتزی است همان منبعی که این دو شاخه از آن ریشه گرفتهاند که به صورتی حیرتآور و مصرانه دچار غفلت تاریخ شناسان ادبی شده است. البته نباید فراموش کنیم که کتابهایی درباره مهمترین نویسندگان فانتزی نوشته شدهاند. اما خود فانتزی از این موضوع بیبهره بوده است. باید بدانیم که فانتزی بخشی بسیار گسترده و بزرگی از ادبیات است، بخشی بسیار کهنسال. درحقیقت باید گفت فانتزی همان شکل اصلی ادبیات داستانی است.
منظور نویسنده از فانتزی روایتی است از شگفتیها که نه به علمیتخیلی و نه به ماوراءالطبیعه تعلق دارند. ذات این نوع داستان را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد: جادو. پس فانتزی کتاب یا داستانی است که در آن جادو به واقع کارگر باشد نه افسانه، نه داستانی که مانند پیترپن یا جادوگر شهر از برای کودکان نوشته شده باشد، بلکه روایتی داستانی که برای بزرگسالان خلق شده باشد روایتی که ذهن را به جدال و کار وادار میکند.
در جهان واقعی، که در آن زندگی میکنیم، جادو کارگر نیست. فانتزی، بنا بر تعریف بالا، داستانی است در محیطی که در آن جادو عنصری جداییناپذیر از جهان طبیعی است. از آنجایی که تاکنون در میان قوانین فیزیک محلی برای قدرتهای جادویی یافت نشده است، چنین روایتی دلالت دارد و در واقع بنا بر طبع خود نیاز دارد به یک محیط خلقشده؛ که نام این رساله، دنیاهای خیالی، از همین نیاز برگرفته شده است زیرا فانتزی در اصل همین است.
خواندن کتاب دنیاهای خیالی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات فانتزی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دنیاهای خیالی
بزرگترین حماسهی فنلاند، آن شاهکار سنتی و مرکز ادبیات ملی فنلاند، شعر مشهور کالوالا است، با قهرمانانی مقتدر و ساحرانی حکیم، که برای نجات سرزمین قهرمانان از دست لوهی مبارزه میکنند، عجوزهی شروری که خورشید را دزدیده و در غاری حبس کرده است. حماسهای سرشار از شگفتیها، همانند صحنهای که در آن ساحر بزرگ واینامویینن از حلقوم یک غول خفته پایین میرود و او را مجبور میکند تا واژگان گمگشتهی قدرت، وردهای جادویی با نیرویی هنگفت را به معنای واقعی کلمه! استفراغ کند. و نزدیکترین اثر به مقام حماسهی ملی ولز مجموعه داستانهای منثوری است به نام مابینوجیون، لبریز از خدایان و قهرمانان و دیوها و جادوگران. بئوولف حماسهی شکوهمند آنگلوساکسون که سرآغاز ادبیات انگلیسی هم محسوب میشود، بهطورحتم فانتزی است، با شاهزاده پهلوانی که دیو میکشد و با شمشیر جادویی خود به مبارزهی اژدهایی آتشی ننفس میرود. حماسهی ملی آلمان سرود نیبلونگن نیز پر است از فانتزی شگفت انگیز، چرا که در میان گروه شخصیتهای خود زیگفرید را دارد، و فافنیر اژدها را، و شاه کوچکمردان و یک والکیری طردشده را، حالا صحبت از شمشیر مسحور و معروف گرام یا بالمونگ را به میان نیاوریم میتوانم به این فهرست ادامه دهم، اما فکر میکنم متوجه منظور شدهاید.
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه