کتاب امواج گرانشی
معرفی کتاب امواج گرانشی
امواج گرانشی یا چگونه موجکهای فضا - زمان اینشتین اسرار جهان هستی را آشکار میکنند کتابی نوشته برایان کلک درباره فضا و زمان و اسرا ر جهان هستی است.
درباره کتاب امواج گرانشی
در چهاردهم سپتامبر ۲۰۱۵، پس از پنجاه سال جستجو، برای نخستینبار امواج گرانشی آشکار شدند، و علم اخترشناسی برای همیشه تغییر کرد. تا این روز تاریخی، کاوش گیتی متکی به تابش الکترومغناطیس، یعنی نور مرئی، امواج رادیویی، پرتوهای ایکس و دیگر طولموجها بود. اما امواج گرانشی – امواجی که در بافت فضازمان منتشر میشوند- بیاعتنا به هر چیزی، از میان موانعی که نور را به زنجیر میکشند، عبور میکنند.
دانشمندانِ تداخلسنج لایگو، آشکارسازهـای بینهایت حساسی ساختنـد کـه میتواند حرکاتی به اندازهی صد برابر کوچکتر از هستهی اتم را تشخیص دهد. این تداخلسنج در سال ۲۰۱۵ توانست امواج گرانشی تولید شده حاصل از ادغام دو سیاهچاله که فضازمان را به لرزه انداخت، آشکار کند.
این نخستینباری بود که سیاهچالهها بهطور مستقیم آشکار شدند، ولی این رویداد بیش از این برای آیندهی اخترشناسی در چَنته دارد.
برایان کلِگ در کتاب امواج گرانشی با بیانی شیوا داستان ماجراجوییهای فنّی بشر را در این حوزه بازگو میکند. ماجراجوییهایی که مسیری نو در درک ما از کارکرد گیتی، به ارمغان خواهد آورد.
از جدیدترین کتابهای برایان کلگ، میتوان به ماده تاریک و انرژی تاریک (۲۰۱۹)، چارچوب حقیقت (۲۰۱۷)، خورشید چه رنگی است؟ (۲۰۱۶) اشاره کرد. کتابهای جهانِ تاس و تاریخچه بینهایت هر دو بارها کاندیدای دریافت جایزه بهترین کتابهای علمی از سوی جامعه سلطنتی شدهاند. کلگ برای بسیاری از نشریات از جمله ژورنال وال استریت، نیچر، بیبیسی فوکوس و … قلم زده است.
خواندن کتاب امواج گرانشی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه علاقهمندان به مباحث فیزیک و کیهانشناسی.
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۹ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۹ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب رو توصیه میکنم اما باید بگم که ترجمه اش چندان خوب نبود. اما خیلی بد هم نبود. در کل جا داره کیفیت ترجمه اش بسیار بالاتر بره و بهتر ویرایش بشه. دانستههای خوبی هم در این کتاب بود،
رصد امواج گرانشی مهمترین تحول رصدی بعد از اختراع تلسکوپ محسوب میشه.( اختراع تلسکوپ اواخر قرن شانزدهم بود یعنی بیش از چهارصد سال طول کشید تا به این فناوری برسیم) به هم پیوستن آشکار سازهای گرانشی کشورها و پرتاب ماهواره