دانلود و خرید کتاب ده گفتار مرتضی مطهری
تصویر جلد کتاب ده گفتار

کتاب ده گفتار

نویسنده:مرتضی مطهری
انتشارات:انتشارات صدرا
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۷از ۲۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ده گفتار

*این کتاب به درخواست انتشارات صدرا (مرکز نشر آثار استاد شهید مطهری)، با این قیمت ارائه شده است.عرضه رایگان در سایر برنامه‌ها بدون هماهنگی و رضایت ناشر انجام شده و از سوی ناشر در حال پیگیری است. «ده گفتار» اثر استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری ( ۱۳۵۸- ۱۲۹۸)، وی به تعبیر امام خمینی "متفکر و فیلسوف و فقیه عالی مقام" بود، استاد برجسته حوزه علمیه قم و دانشگاه تهران بود و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی مامور به تشکیل شورای انقلاب از سوی امام خمینی شد. این کتاب مشتمل بر نه سخنرانی و یک مقاله است. گفتار اول تا گفتار هفتم سخنرانیهایی است که در فاصله مهرماه ۱۳۳۹ تا مهرماه ۱۳۴۱ شمسی در محفلی ماهانه به نام «انجمن ماهانه دینی» در تهران ایراد شده است. عناوین این جلسات از این قرار است: تقوا (دو جلسه)، امر به معروف و نهی از منکر، اصل اجتهاد در اسلام، احیای فکر دینی، فریضه علم، رهبری نسل جوان. گفتارهای هشتم و نهم تحت عنوان «خطابه و منبر» در حدود سالهای ۴۱-۳۹ شمسی در انجمن اسلامی مهندسین ایراد شده و در کتابی به نام گفتار عاشورا در همان سالها چاپ و منتشر گردیده است. بخش آخر کتاب به مقاله «مشکل اساسی در سازمان روحانیت» اختصاص یافته است. این مقاله در سال ۱۳۴۱ شمسی در کتابی به نام بحثی درباره مرجعیت و روحانیت چاپ و منتشر شد.
معرفی نویسنده
عکس مرتضی مطهری
مرتضی مطهری

مرتضی مطهری روحانی شیعه ایرانی، استاد فلسفه و کلام اسلامی و مفسر قرآن است. او تالیفاتی پرشمار در علوم مختلف اسلامی داشته و نظرات و آثارش از لحاظ محتوا و شکل ارائه، جنبه‌های نوتری نسبت به دیدگاه‌ها و روش‌های سنتی حوزوی دارد؛ می‌توان از او به عنوان یکی از تاثیرگذارترین روحانیان معاصر در اندیشه و اثر نام برد. مطهری از مبارزین ضد حکومت پهلوی بود و پس از انقلاب اسلامی به عضویت شورای انقلاب درآمد.

mSquaredK
۱۳۹۵/۰۶/۱۶

من به همه توصیه میکنم این کتاب رو بخونند... من این کتاب رو کامل نخوندم و فقط دو گفتارش رو خوندنم ولی اصلا دید من رو عوض کرد... واقعا استاد مطهری گل کاشته

غریبه
۱۳۹۶/۰۲/۳۰

🔸آزادی حقیقی آیا ممکن است بشر آزادی اجتماعی داشته باشد ولی آزادی معنوی نداشته‌ باشد ؟ یعنی بشر اسیر شهوت و خشم و حرص و آز خودش باشد ولی در عین حال‌ آزادی را محترم بشمارد ؟ امروز عملا می‌گویند بله

- بیشتر
smartlord
۱۳۹۵/۰۷/۰۷

کتاب های استاد مطهری دید تازه ای در برابر من گشودند

کاربر ۵۲۷۲۴۹۹
۱۴۰۱/۰۹/۰۷

به نظرم هر نوجوونی که مثل من دچار بحران وجودی شده و دنبال اینه که چرا به دنیا اومده و برای چی اومده باید کتابای شهید مطهری رو بخونه کتابهای ایشون مثل چراغه که راهو برام روشن کرده

m.r
۱۴۰۱/۰۵/۲۳

سلام ، این کتاب عالیه عزیزان 👌👌👌 کلا دیدگاهتون رو عوض میکنه ، تازه میفهمی چه چیزایی از دین تو ذهنت مسخ شده و اونطوری که باید نیست... خیلی زیبا و کل نگر به حوزه اجتماعی دین و آثار اجتماعی اشاره دارند

- بیشتر
فهیم همتی
۱۴۰۲/۰۶/۱۳

قسمت فریضه علم در این کتاب برای همه اعم از مذهبی و غیر مذهبی بسیار لازم هست که خونده بشه

masoud
۱۴۰۱/۰۲/۱۱

مثل مابقی آثار استاد عالیه

alitor
۱۴۰۱/۰۸/۲۵

متنی زیبا و درجه یک استاد مطهری بی نظیر ترین قلم را داراست

اینکه انسان از محیط لغزنده دوری کند و نلغزد هنری نیست؛ هنر در این است که در محیط لغزنده، خود را از لغزش حفظ و نگهداری کند.
.
دوای درد تو در خود توست و منشأ درد هم در خود توست
F313
با هوا و هوس‌های نفسانی مبارزه کنید تا حکمت در دل شما وارد شود.
F313
چه موجبی هست که بگوییم معنای اِتَّقُوا اللّه‌َ این است که از خدا بترسید و معنای اِتَّقُوا النّارَ این است که از آتش بترسید؟! بلکه معنای این گونه جمله‌ها این است که خود را از گزند آتش حفظ کنید و یا خود را از گزند کیفر الهی محفوظ بدارید. بنابراین ترجمه صحیح کلمه تقوا «خود نگهداری» است که همان ضبط نفس است و متقین یعنی خود نگهداران.
Sajjad Nikmoradi
حق را بگیرید و بپذیرید ولو از اهل باطل، اما باطل را هرگز نگیرید و نپذیرید ولو از اهل حق. خودتان صرّاف سخن و سخن‌شناس باشید.
F313
با هوا و هوس‌های نفسانی مبارزه کنید تا حکمت در دل شما وارد شود.
F313
اساسا کسی که در همه عمر کوچکترین قدمی برای فرهنگ برنداشته و در تأسیس هیچ مؤسسه فرهنگی شرکت نداشته و کوچکترین قدمی برای انجام این فریضه دینی به نام فریضه علم برنداشته، حق ندارد بنشیند و انتقاد کند
F313
سعدی در گلستان می‌گوید: بدیدم عابدی در کوهساری قناعت کرده از دنیا به غاری چرا گفتم به شهر اندر نیایی که باری بند از دل برگشایی بگفت آنجا پریرویان نغزند چو گِل بسیار شد پیلان بلغزند این همان نوع از تقوا و حفظ و صیانت نفس است که در عین حال ضعف و سستی است
.
مطلبی را اول وعده دادم که بعد صحبت کنم راجع به اینکه فریضه علم اختصاص به مردان ندارد، شامل زنان هم هست. چون پیغمبر فرمود: طَلَبُ الْعِلْمِ فَریضَةٌ عَلی کلِّ مُسْلِمٍ و کلمه «مسلم» صیغه مذکر است، این توهّم پیش می‌آید که تحصیل علم مختصّ مردان است.
Sajjad Nikmoradi
مسلمان آن است که سایر مسلمانان از زبان و دست او در امان باشند.
F313
ارزش یک چیز آنوقت معلوم می‌شود که ببینیم آیا چیز دیگر می‌تواند جای او را بگیرد یا نه. تقوا یکی از حقایق زندگی است، به دلیل اینکه چیزی دیگر نمی‌تواند جای آن را بگیرد، نه زور و نه پول و نه تکثیر قانون و نه هیچ چیز دیگر.
F313
در احادیث ما از زبان حضرت مسیح عیسی بن مریم علیه‌السلام نقل شده که فرمود: خُذُوا الْحَقَّ مِنْ اَهْلِ الْباطِلِ وَ لا تَأْخُذُوا الْباطِلَ مِنْ اَهْلِ الْحَقِّ، کونوا نُقّادَ الْکلامِ یعنی حق را بگیرید و بپذیرید ولو از اهل باطل، اما باطل را هرگز نگیرید و نپذیرید ولو از اهل حق.
Sajjad Nikmoradi
اسلام یک حساب دارد و مسلمین حساب دیگری دارند. اسلام زنده است و مسلمانانِ فعلی مرده.
Sajjad Nikmoradi
تقوا در عرف شرع یعنی نگهداری نفس از آنچه انسان را به گناه می‌کشاند به اینکه ممنوعات و محرّمات را ترک کند.
.
فرشتگان، زیر پای طالبان علم پر می‌نهند. اما اگر خلوص نیت در کار نباشد، تحصیل هیچ علمی ولو یاد گرفتن آیات قرآن باشد اجر و ثوابی ندارد.
F313
چیزی که خطر را از انسان دفع می‌کند و انسان را از مخاطرات صیانت می‌کند، او مصونیت است نه محدودیت، و تقوا چنین چیزی است. تعبیر به مصونیت، یکی از تعبیرات امیرالمؤمنین است. در یکی از کلماتش می‌فرماید: اَلا فَصونوها وَ تَصَوَّنوا بِها. یعنی تقوا را حفظ کنید و به وسیله تقوا برای خود مصونیت درست کنید.
F313
و همچنین است لباس. انسان پای خود را در کفش و سر خود را در کلاه و تن خود را به انواع جامه‌ها محصور می‌کند و می‌پیچد و البته به وسیله همین کفش و کلاه و جامه است که نظافت خود را حفظ می‌کند، جلو سرما و گرما را می‌گیرد. حالا نام این را چه باید گذاشت؟ آیا می‌توان نام همه اینها را زندان گذاشت و اظهار تأسف کرد که پا در کفش و سر در کلاه و تن در پیراهن زندانی شده و آرزوی آزاد شدن اینها را از این زندانها کرد؟! آیا می‌توان گفت خانه و مسکن داشتن محدودیت است و منافی آزادی است؟!
باب الجواد
شکی نیست که علم به تنهایی ضامن سعادت جامعه نیست. جامعه، دین و ایمان لازم دارد؛ همان طوری که ایمان هم اگر مقرون به علم نباشد مفید نیست بلکه وبال است. قَطَعَ ظَهْری اِثْنانِ: عالِمٌ مُتَهَتِّک وَ جاهِلٌ مُتَنَسِّک. اسلام نه عالم بی‌دین می‌خواهد نه جاهل دیندار.
Sajjad Nikmoradi
نماز یکی از فرائض است. روزه یکی از فرائض است. زکات یکی از فرائض است. حج یکی از فرائض است. جهاد یکی از فرائض است. امر به معروف و نهی از منکر یکی از فرائض است. همچنین عالم شدن و دانا شدن هم (به نصّ این حدیث) یکی از فرائض است.
Sajjad Nikmoradi
آنهایی که شنیده‌اید در منبرها می‌گویند بیاید یک مشت شیعه را نجات دهد، یک مشت شیعه دروغ است. یک مشت شیعه که قالتاق‌ترین مردم دنیا هستند امام زمان علیه‌السلام حامی اینها نیست. او مصلح کلّ عالم است. درباره او هم ما هیچ حق نداریم به اینکه وقت معین کنیم، حساب بکنیم چند سال دیگر، ده سال دیگر، از این حساب ابجدهایی که هر روز می‌کنند.
Sajjad Nikmoradi

حجم

۲۷۸٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

حجم

۲۷۸٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

قیمت:
۴۴,۰۰۰
۱۷,۶۰۰
۶۰%
تومان