دانلود و خرید کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری محمد کوکب
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری

کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری

نویسنده:محمد کوکب
انتشارات:انتشارات صدرا
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۷از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری

کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری نوشته محمد کوکب است. این کتاب را انتشارات صدرا منتشر کرده است. 

درباره کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری

در کتاب حاضر، مباحث اخلاقی استاد شهید در دو بخش «فلسفه اخلاق» یا «فرا اخلاق» ـ که متکفّل بحث و بررسی مبانی تصوری و تصدیقی علم اخلاق و گزاره‌های اخلاقی است ـ و «علم اخلاق» یا «اخلاق هنجاری (ارزشی)» ـ که متولّی ارزیابی افعال اختیاری انسان است ـ تنظیم شده‌اند. بخش اول به شش فصل و بخش دوم به پنج فصل تقسیم شده است.

استاد مطهری با عطف نظر به محوری بودن نقش اخلاق در جامعه، در آثار متنوع خویش به تبیین ابعاد گوناگون این مفهوم اساسی پرداخته، ارتباط آن را با مفاهیم دیگر از جمله آزادی و عدالت تشریح نموده‌اند.

خواندن کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به اخلاق اسلامی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب اخلاق به روایت استاد مطهری

از نظر عرفا خود واقعی مساوی است با «ذات حق». از نظر حکمای الهی، خود واقعی انسان جوهر عقلانی نظری انسان است و همان چیزی است که انسان حضورا او را منهای همه متعلّقات درک می‌کند. مسئله مسخ در میان حکما از راه از خود بیگانگی و تبدیل به شی‌ء دیگر شدن [مورد] توجه [واقع] شده است. تبدیل به شی‌ء دیگر شدن از نظر حکما با عقاید سخیف و شناخت غلط از عالَم پیدا می‌شود، از نظر عرفا با عشق دروغین به غیر حق.

از خود بیگانگی یک وقت صرفا گم کردن خود و کشف نکردن خود است که ناشی از جهل است، و یک وقت غیر را خود دانستن است که ناشی از غرق شدن اندیشه و اراده در شی‌ء خاص است. این دوتا کاملاً با هم فرق دارند. [در حالت دوم] سخن از انسان تحول‌یافته و مسخ شده و تبدیل شده به ماهیتی غیر از ماهیت خود است. آنچه انسان را مسخ و تبدیل می‌کند و واقعیتی غیر انسانی به انسان می‌دهد و ماهیتش را دگرگون می‌کند، فنای فکری و عشقی در غیر است.

در باب تبدل شخصیت انسان و تحول آن به چیز دیگر، این نکته اساسی را باید در نظر گرفت که حکما و عرفای ما گفته‌اند که هرکاری که انسان انجام می‌دهد «صورتی» از آن کار، متناسب با هدفی که انسان دارد و متناسب با قوه‌ای که از آن سرچشمه گرفته است، در نفس پیدا می‌شود و همین «صورت» در صورت تکرار، ملکه می‌شود و صورتِ روح انسان می‌گردد و ماهیت انسان را به حسب واقع تشکیل می‌دهد.

انسان با غیر انسان این تفاوت را دارد که به واسطه تمرین و تکرار می‌تواند طبیعت و فطرت خود را تغییر دهد و مسخ کند، و می‌تواند آن را تکمیل نماید. عمل به واسطه تکرار و تمرین، سازنده انسان است از همان راهی که گفته شد، یعنی صورت گذاشتن عمل از خود در روح.

به طور کلی «از خود بیگانگی» آنگاه صادق است که اولاً انسان دارای طبیعت ذاتی باشد که «خودِ» او را تعیین کند و ثانیا استعداد بیرون شدن از خود و بیگانه شدن با خود را داشته باشد. انسان دارای فطرت و طبیعت ذاتی است و طبیعت و فطرت انسان بماهو انسان، کمال مطلق‌جویی و خداجویی است، و ملاک استعدادِ از خود بیرون شدن انسان این است که به حکم اینکه موجودی شاعر و مرید. است و رابطه متقابل بین او و کارش برقرار است و عادت‌پذیر است، تکرار و تمرین یک عمل، صورت آن عمل را به او می‌دهد.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
هیچ موجودی به اندازه انسان نیازمند به ساخته شدن نیست و هیچ موجودی به اندازه انسان قابل ساخته شدن نیست و هیچ موجودی به اندازه انسان ارزش ساخته‌شده‌اش با ارزش ساخته‌نشده‌اش این قدر تفاوت ندارد.
Antimatter13
اعمال خیر اخلاقی از قبیل راستی و امانت و عفت و ایثار و یاد خدا قلب را نورانی و فطرت را بیدارتر و زنده‌تر می‌کند [و برعکس،] گناهان و معاصی از قبیل دروغ و خیانت و غیبت و تجاوز به حقوق مردم و بی‌عفتی و بالاخره غفلت از خدا به روی فطرت پرده می‌کشد و آن را خفه می‌سازد.
کاربر ۶۸۲۷۳۸۹
تن آدمی شریف است به جان آدمیت نه همین لباس زیباست نشان آدمیت اگر آدمی به چشم است و زبان و گوش و بینی چه میان نقش دیوار و میان آدمیت.
Mehr
هر موجودی که پا به جهان می‌گذارد و آفریده می‌شود همان است که آفریده شده است، یعنی ماهیت و واقعیت و چگونگیهایش همان است که به دست عوامل خلقت ساخته می‌شود. اما انسان، پس از آفرینش، تازه مرحله اینکه چه باشد و چگونه باشد آغاز می‌شود. انسان آن چیزی نیست که آفریده شده است، بلکه آن چیزی است که خودش بخواهد باشد؛ آن چیزی است که مجموع عوامل تربیتی و از آن جمله اراده و انتخاب خودش او را بسازد.
UNKNOWN.........
باشد. انسان موجودی است که مسئول ساختن شخصیت خودش است؛ یعنی انسانِ بالقوه است، باید خودش را انسان بکند. گربه را خلقتْ گربه کرده است، سگ را خلقت سگ کرده، موش را هم خلقت موش کرده، آن گل شمعدانی را هم خلقت گل شمعدانی کرده است. تنها موجودی که اگر بخواهد واقعا مصداق نوع خودش یعنی انسان باشد باید با دست خودش این کار را بکند و خودش را انسان بکند، انسان است.
UNKNOWN.........
از نظر قرآن، انسان موجودی است که توانایی دارد جهان را مسخَّر خویش سازد و فرشتگان را به خدمت خویش بگمارد و هم می‌تواند به «اسفل سافلین» سقوط کند.
UNKNOWN.........
نظر قرآن به این است که انسان همه کمالات را بالقوه دارد و باید آنها را به فعلیت برساند و این خود اوست که باید سازنده و معمار خویشتن باشد.
UNKNOWN.........
مسئولیت انسان در ساختن خویش هیچ موجودی به اندازه انسان نیازمند به ساخته شدن نیست و هیچ موجودی به اندازه انسان قابل ساخته شدن نیست و هیچ موجودی به اندازه انسان ارزش ساخته‌شده‌اش با ارزش ساخته‌نشده‌اش این قدر تفاوت ندارد.
UNKNOWN.........
انسان یگانه موجودی است که قانون خلقت، قلم ترسیم چهره او را به دست خودش داده است که هر طور که می‌خواهد ترسیم کند؛
UNKNOWN.........
انسان یگانه موجودی است که خودش باید «خویشتن» را انتخاب کند که چه باشد.
UNKNOWN.........
واکاوی زبانی اصول و فنون اخلاقی - رفتاری در روسیه
پاول سرگوییویچ تارانف
مشکل اساسی در سازمان روحانیت
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
خودت را بنویس... خودش شعر می شود...
حسین پرنیا
خستگی جنسی
محمدرضا تقدمی
یکصد و ده سوال از استاد مطهری
مجید باقری
لهوف
علی‌بن‌موسی ابن طاووس
قرآن در نهج‌البلاغه
ع‍ب‍دال‍ل‍ه‌ ج‍وادی‌‌آم‍ل‍ی‌
کتاب کار ریاضی دوم دبستان
فاطمه رسولی
لذت با ذلت
جواد حاجی اکبری اردکانی
مهندسی فاضلاب متکف ۲۰۱۴؛ تصفیه و بازیابی منابع (جلد دوم)
جورج تیچبانوگلوس
سریر سخن؛ اصول دین برای همه
سیدحسین اسحاقی
مطهری و فلسفه دین
سید حسن اسلامی اردکانی
علی حقیقتی بر گونه اساطیر
علی شریعتی
گزیده ای از مکالمات دریایی (فارسی - انگلیسی - روسی)
محمود محمدی ملکسری
آمادگی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری زبان تخصصی روان شناسی
گروه مولفان سنجش امیرکبیر
داستان‌هایی از لطف خدا؛ جلد اول
مهدی صاحب‌هنر
پیشمرگ هیتلر
روزلا پوستورینو
ولایت فقیه در کلام سیاسی شیعه
غلامرضا بهروزی لک
گفت و گوی انتقادی در علوم اجتماعی
حسن رحیم‌پور ازغدی

حجم

۱۰۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۵۸ صفحه

حجم

۱۰۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۵۸ صفحه

قیمت:
۲۱,۰۰۰
تومان