کتاب نشانهشناسی و شعر
معرفی کتاب نشانهشناسی و شعر
کتاب نشانهشناسی و شعر، اثر علیرضا بهنام به معرفی، تبیین و تشریح علم نوظهور نشانهشناسی میپردازد و با مثالهایی از شعر معاصر، نظراتش را تشریح میکند.
دربارهی کتاب نشانهشناسی و شعر
نشانهشناسی یکی از علوم جدیدی است که امروزه جایگاه خود را در میان علمهای دیگر باز کرده است اما چون هنوز قدمت آن به فلسفه و کلام و دیگر علوم نمیرسد، با شگفتیهای بسیاری برای ما همراه است. رشد و پرورش علم نشانهشناسی را مدیون زبانشناس چک، لویی فردینان دو سوسور و چارلز سندرس پیرس، منطقدان آمریکایی هستیم. اما به طور کلی نشانهشناسی چیست؟ نشانهشناسی مطالعهی نظاممند همهی عواملی است که در تولید و تفسیر نشانهها یا در فرایند دلالت شرکت دارند. علم نشانهشناسی را میتوان ترکیبی از علوم مختلف مانند روانشناسی اجتماعی، زبانشناسی، ادبیات، منطق و ... دانست. علیرضا بهنام در کتاب نشانهشناسی و شعر، ابتدا مقدمهای خواندنی دربارهی این علم جدید ارائه میکند. سپس نحوهی تأثیرگذاری مشترک نظامهای مختلف نشانهشناسیک در یک متن بر یکدیگر در فرایند شکلگیری معنا را توضیح میدهد. در انتهای کتاب نشانهشناسی و شعر با تشریح نمونههایی از شعر معاصر به کمک معیارهایی که در طول متن معرفی شدهاند و تجزیه و تحلیل دستگاهها و روابط نشانهشناسیک درون این متنها کتاب را به پایان میرساند.
کتاب نشانهشناسی و شعر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به بحثها و پژوهش و نقد ادبی از مطالعه کتاب نشانهشناسی و شعر لذت میبرند.
فهرست
- پیشگفتار
- رمزگذاری موسیقیایی با واژگان شعر
- واژه و تصویر
- انتقال معنا
- رمزگذاری سینمایی در شعر
- شکل اجرا
- شعری با مصالح مصرفی
کتاب سختخوان اما مفیدیست.