کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم)
معرفی کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم)
کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم) نوشتهٔ استیون هاوکینگ و ترجمهٔ صالح خواجهدولویی است و انتشارات کتاب کوله پشتی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم)
«جایگاه ما در جهان هستی» یا «تئوری همه چیز» نوشتهٔ استیون ویلیام هاوکینگ، فیزیکدان مشهور انگلیسی است.
وی از سال ۱۹۷۹ مقام استادی کرسی لوکاس در رشتهٔ ریاضیات در دانشگاه کمبریج را از آن خود کرده است. این کرسی در سال ۱۶۶۳ با هزینهٔ هنری لوکاس، یکی از اعضای شورای دانشگاه و به درخواست وی برگزار شد. این مقام، اولین بار نصیب باروک و سپس در سال ۱۶۶۹ نصیب نیوتون شده بود. هاوکینگ در سال ۲۰۰۶، مدال بسیار با ارزش Copely را از انجمن سلطنتی به ارمغان آورد و پس از دریافت آن گفت: «این مدالی افتخارآمیز است؛ مدالی است که به چارلز داروین، آلبرت اینشتین و فرانسیس کریک داده شده است و باعث افتخار من است که در کنار آنها باشم.»
او سالهای طولانی از زندگیاش را به سبب گونهای بیماری تقریباً به طور کامل فلج بود و با یک صندلی چرخدار حرکت میکرد و با کمک یک کامپیوتر با دیگران ارتباط برقرار میکرد.
هدف این کتاب، پاسخ به برخی از سؤالاتی است که از طریق کشفیات جدید و پیشرفتهای نظری مطرح شدهاند. این پاسخها، تصویر جدیدی از جهان و جایگاه ما در آن ارائه کرده که نهتنها با آنچه مدتها پیش تصور میکردیم بسیار متفاوت است، بلکه حتی تصویر یک یا دو دههٔ پیش را به چالش میکشد.
قوانین طبیعت میتواند بیان کند که «جهان، چگونه رفتار میکند؟» اما نمیتواند توضیح بدهد که علت آن چیست؟!
اگر قوانینی بر طبیعت حاکم باشد، چند سؤال اصلی مطرح میشود:
منشأ این قوانین چه هستند؟
آیا استثنایی هم برای قوانین وجود دارد؛ مثلاً معجزه؟
آیا تنها یک مجموعه از قوانینِ ممکن وجود دارد تا دنیا را تفسیر کند؟
چرا به جای هیچ، چیزی هست؟
چرا ما وجود داریم؟
و چرا این قوانین؛ و نه قوانین دیگری؟!
مطالب این کتاب در قالب ۷ سخنرانی قرار گرفته است. در این کتاب سعی شده به یک طرح کلی برای آنچه دربارهٔ تاریخ دنیا و جهان میپنداریم برسیم؛ از روزی که روز ماقبل نداشت تا آیندهای نه چندان دور!
خواندن کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران نظریات استیون هاوکینگ پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم)
«ارسطو در سال ۳۴۰ قبل از میلاد مسیح در کتاب خود در باب ارتباط با افلاک، توانست دو استدلال مناسب برای اثبات کرویت زمین و نه مسطح بودن آن مطرح کند.
او دریافته بود که ماهگرفتگی (خسوف) ناشی از قرار گرفتن زمین بین خورشید و ماه است و سایۀ زمین همواره گرد بوده و این پدیده تنها در صورتی قابل توجیه است که زمین کروی شکل باشد. اگر زمین مثل یک صفحه صاف و مسطح میبود، سایه آن بر روی ماه، کشیده و بیضیشکل میشد؛ مگر اینکه ماهگرفتگیها زمانی روی دهند که خورشید مستقیماً در بالای این مرکز قرار بگیرد.
دیگر اینکه یونانیها بهواسطه مسافرتهای خود دریافته بودند که ستاره قطبی زمانی که در جنوب به آن مینگرند (در بخشهای جنوبی زمین) به نسبت بخشهای شمالی، پایینتر و نزدیکتر به افق دیده میشود. بر اساس اختلاف موقعیت ظاهری ستاره قطبی در مصر و یونان، ارسطو توانسته بود اندازهی اطراف (پیرامون) کره زمین را معادل طول ۴۰۰۰۰۰ استادیوم تخمین بزند. اگرچه دقیقاً نمیدانیم یک استادیوم چه طولی دارد، اما احتمالاً حدود ۱۸۰ متر بوده است. بهاینترتیب برآورد ارسطو، حدود ۲ برابر رقمی بوده که در حال حاضر بهعنوان محیط و پیرامون کره زمین پذیرفتهشده است.
یونانیها حتی استدلال سومی داشتند که میگفت زمین باید گرد باشد چراکه آنها شاهد محو شدن کشتیها در افق هستند و هیچچیز جز کرویت زمین نمیتواند توضیحدهنده نحوه ناپدید شدن قایقها در افق باشد.»
طرف یه جوری کتاب رو ترجمه کرده که انگار هاوکینگ حافظ کل قرآن و یه شیعه ی ۱۲ امامی بوده...خنده داره😅😅
باور کنید ما ایرانیها فقط اداع با شعورها و فهمیده ها رو در میاریم مگرنه با این کامنتها مشخصه هیچ چی نیستیم. بجای اینکه بشینن در مورد کتاب بحث کنن یه مشت یاوه میگن ک یارو خدا رو قبول داره
وقتی شروع می کنی به خوندن یک کتاب و ناگهان می بینی ۴۰ صفحه رو خوندی و اصلا متوجه زمان نشدی یعنی اون کتاب در اون لحظه عالی ترین چیز در جهانه برای تو
ترجمه افتضاح اصلا با اصطلاحات علمی اشنایی نداشته
به نظرم نسبت به بقیه کتاب هاش جذابیت کمتری داشت ولی فقط با خودش مقایسه اش میکنم. اوج باسواد بودن همین هست که یک اندیشمند بتونه قضایا رو به زبون ساده و همه فهم تعریف کنه و هاوکینگ در این
اگر با خوندن نجوم و فیزیک و... حیرت زده نشید و به جست و جوی بیشتر نپردازید حتما از عناصر سخت تری نسبت به بقیه تشکیل شدین...
از برخی عبارات کتاب پیداست که نویسنده با فلسفه اسلامی به خصوص فلسفه صدرایی آشنایی نداره، البته کاملا طبیعیه چرا که نظرات صدرا بین مسلمانان هم ناشناخته است ولی شاید براتون جالب باشه که نظرات نویسنده بسیار با نظرات ملاصدرا که
خیلی کتاب خوبی هستش...ممنون یه چیزی هم اضافه کنم در مورد این بحث کامنت ها: به نظرم کسی که بتونه یکسری از حقایق هستی رو کشف کنه ولو یک میلیاردم (یا کمتر)...پیش خدا ارزشش بالاتر هستش..اون فرد هم هر دین و ایمانی
همه نظرات این کتاب از نظر فیزیک بی نقص و بی مشکل است. وهبچه ایرادی علمی نداره و جعلی نیست.
به نظرم انسان حق جویی بوده اما علت این که بی خدا شده این بوده که دین مسیحیت توانایی پاسخ به وجود خدا نداشته .من هم اگر مسیحی بودم قطعا کافر می شدم چون اونها عقیده دارن که مثلا خدا