کتاب اعتقاد بدون تعصب
معرفی کتاب اعتقاد بدون تعصب
کتاب اعتقاد بدون تعصب نام اثری مشترک از پیتر برگر و آنتون زایدرولد است که موضوع اصلی آن ستایش «تردید» است. اما اگر بیشتر با این کتاب آشنا شویم و در مفاهیم کتاب دقیق شویم متوجه میشویم که از این کتاب اعتقاد داشتنِ بدون تعصب را میتوان نتیجه گرفت. در این کتاب بهصورت کلی درمورد شک و ایمان و یقین صحبت میشود.
درباره کتاب اعتقاد بدون تعصب
در کتاب اعتقاد بدون تعصب موضوعات امروزیتری مانند روش درست برخورد با مجازاتهای اعدام، ارتباط برقرار کردن با پناهجویان مطرح میشود. در بسیاری از موراد به نظر نمیرسد که تعصب در این تصمیمگیریها دخیل باشد اما با خواندن این کتاب متوجه میشویم که هر اعتقادی ممکن است ما را به اشتباه بکشاند.
قرار بود در جهانی عقلانی مدرنیته که دین در آن به کناری رانده شده است، راهنما ما باشد. برخی از انسانها حتی پیشبینی کرده بودند که دین قرار است به کلی از بین برود. اما نهتنها دین زنده ماند بلکه در دنیای امروز دین رو به رشد هم هست. در دنیایی که ما امروزه زندگی میکنیم گروههای مختلفی با شرایط صلحمدنی در کنار هم زندگی میکنند. به گفته پیتر برگر و آنتون زیدرولد، پاسخ به سوال چگونه میتوانیم با مسائلی اخلاقی مانند سقط جنین یا همجنسگرایی برخورد کنیم وقتی گروههایی با دیدگاههای کاملا متضاد، بر نظرات خود پافشاری میکنند؟، «شک» است. این شک کردن، یک شک احمقانه نیست که در موقعیتهای مختلف ما را در تصمیمگیری ناتوان کند بلکه شکی است که به ما امکان میدهد تا با اعتقادات اخلاقی خودمان محکم و راسخ پیش برویم، بدون اینکه فکر کنیم هرکس که با ما همعقیده نیست دشمن ما است. کتاب اعتقاد بدون تعصب مانند سفری هیجانانگیز از تاریخ مدرنیته، دین، ظهور روانشناسی، مارکسیسم است که در اختیار خواننده قرار دارد. و درنهایت به ما توضیح میدهد که چرا حقیقت، برای رشد و بالندگی، به شک و تردید نیاز دارد. منظور از شک و تردید این نیست که از شکل افراطی آنها استفاده کنیم که باعث میشود نتوانیم هیچ انتخاب قاطعانهای بگیریم، بلکه هدف این کتاب بیشتر استفادهای مفید از شک و تردید است. با خواندن این کتاب و با داشتن شرایطی که در این کتاب برای رسیدن به آن میکوشیم میتوانیم، با افراد گوناگون از هر دین و ملیتی ارتباط داشته باشیم و سعی خود را برای داشتن یک جامعه متعادل بکنیم.
چرا باید کتاب اعتقاد بدون تعصب را مطالعه کنیم؟
این کتاب مفهوم کلمات مختلفی از جمله شک، تردید و تعصب را که سالهاست با آنها سروکار داریم به ما یاد میدهد و به ما کمک میکند تا بتوانیم با هر انسانی ارتباط برقرار کنیم.
خواندن این کتاب را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
این کتاب برای کسانی که به فلسفه مدرن و دیدگاههای مختلف فلسفی علاقه دارند و همچنین سعی میکنند از تعصب دور باشند کتاب بسیار مناسبی است. این کتاب، به صورت الکترونیکی است. اما اگر به کتابهای صوتی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم کتاب صوتی اعتقاد بدون تعصب را برای خودتان تهیه کنید.
درباره پیتر برگر
پیتر لودویگ برگر در مارس ۱۹۲۹ در اتریش به دنیا آمد. پدر و مادر او یهودیانی بودند که بعدا مسیحیشده بودند. او بعد از جنگ جهانی دوم به ایالات متحده مهاجرت کرد و در سال ۱۹۵۲ نیز شهروند رسمی آمریکا شد. او در سال ۱۹۵۹ با بریجیت کلنر که او نیز در دانشگاه بوستون بهعنوان یک جامعهشناس مشغول فعالیت بود ازدواج کرد. آنها دو پسر به نامهای توماس اولریخ برگر و مایکل جورج برگر داشتند. توماس هماکنون یک پژوهشگر روابط بینالملل و استاد دانشگاه بوستون است. او همچنین چندین کتاب به نامهای کتابهای جنگ، گناه و سیاست جهانی پس از جنگ جهانی دوم و فرهنگهای ضدجنگگرا: امنیت ملی در آلمان و ژاپن را منتشر کرده است. پیتر لودویگ برگر در سن 88 سالگی در ژوئن ۲۰۱۷ بعد از سپری کردن دورهی بیماری در خانهاش در بروکلین درگذشت.
یکی از اساتید مشهور دانشگاه بوستون پیتر برگر بود که در بخش موسسه فرهنگ و دین و امور جهانی این دانشگاه مشغول فعالیت بود. برگر کتابهای زیادی نوشته که برخی از آثار ترجمه شده آن به زبان فارسی عبارتند از: «سایبان مقدس، ساخت اجتماعی واقعیت، دعوت به جامعهشناسی، ذهن بیخانمان، چند جهانی شدن، شایعه فرشتگان
پیتر برگر به کمک تامس لاکمن کتابی با نام «ساخت اجتماعی واقعیت» در سال ۱۹۶۷ منتشر کردند که یکی از مهمترین تحولات جامعهشناسی بعد از آثار آلفرد شوتس بود و تبدیل به یکی از پرفروشترین کتابهای جامعهشناسی در آن دوران شد. یکی از دلایل جذاب بودن این کتاب جامعهشناسی معاصر برگرداندن پدیدارشناسی به زبان نظریهی متعارف جامعهشناسی بود. همچنین برگر و لاکمن از نظریات شوتس جلوتر رفتند و تلاش کردند تا روانشناسی اجتماعی جورج هربرت مید را با کار شوتس باهم پیوند دهند. همچنین کوشیدند تا روی نظریات ماکس وبر که دربارهی کنش اجتماعی بود کار کنند و آنرا با نظریات دورکیم درمورد واقعیتهای اجتماعی برونذهنی ترکیب کنند.
آنتون زایدرولد نیز استاد برجسته جامعهشناسی عمومی در اراسموس، روتردام است که در سال 1937 در اندونزی به دنیا آمد. او مدت زمان کوتاهی در ایالات متحده و کانادا نیز به تدریس مشغول بود. زایدرولد کتابهای مختلفی نوشته است که ا زآثار او میتوان به انجمن انتزاعی، درباره کلیشه ها و واقعیت در شیشه ای اشاره کرد.
فهرست کتاب اعتقاد بدون تعصب
1. خدایان بیشمار مدرنیته
2. ساز و کار نسبیسازی
3. نسبیگرایی
4. بنیادگرایی
5. یقین و تردید
6. محدودیتهای تردید
7. سیاست میانهروی
بخشهایی از کتاب اعتقاد بدون تعصب
میتوان موضعی میانه بین نسبیگرایی و بنیادگرایی اتخاذ کرد؛ نه فقط در حوزه دین و اخلاق بلکه در حوزه سیاست. ایدئولوژیهای رادیکال اغلب بنیادگرایانی را میپرورد که میخواهند سلطه بدیهی جهانبینیشان را تثبیت کنند. از سوی دیگر نسبیگرایان سیاسی هم میخواهند سیاست را از هر حقیقت اخلاقی جدا کنند. ما نمیتوانیم از آزادیها و حقوق خودمان دم بزنیم اما آن را تا حد آرا یا سلیقههای محض تقلیل دهیم و مثلا بگوییم: «من شکنجه را محکوم میکنم، اما به حق تو برای مخالفت احترام میگذارم.» با همان لحنی که انگار داریم میگوییم: «من موتسارت را ترجیح میدهم اما تو آزادی بتهوون را ترجیح بدهی.» سیاست میانهروی هم از نسبیگرایی و هم از بنیادگرایی دوری میکند.
حجم
۱۶۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۲ صفحه
حجم
۱۶۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۲ صفحه
نظرات کاربران
لطفا این کتاب رو جز طاقچه بی نهایت بذارین خیلی در وصف نیک این کتاب شنیدم و خواندم خیلی از بزرگان این عرصه کتاب رو پیشنهاد دادن
کتاب خوبی بود ، به نظرم خوندن این کتاب به خصوص تو جامعه های سنتی و مذهبی که تعصب رواج بیشتری داره لازمه.
یکی از کتابهایی که خواندنش برای همه الزامی است. تکثر مفهومی است که متأسفانه در فضای فکری جامعه ایران کمتر به چشم میخورد.
باید بپذیریم تمام حقیقت نزد ما نیست و همواره باید پذیرای تردیدهایت باشی؛ پذیرای تغییر و بجویی و بجویی... باید این کتاب رو بیش از یک بار خواند
خلاصه کتاب رو می تونید از پادکست اپیتومی بوکس گوش بدید.🐞🐜🐞🐜🐞🐜
درمورد اصول اولیه اعتقاد در این عصر توضیح میدهد, دوبار خودندمش, حتما به درد افکار خواهد خورد
نویسندههای کتاب دو جامعهشناس هستند که تلاش میکنند در این دنیای مدرنی که با خودش تنوع و تکثر فراوانی آورده راهی برای رسیدن به صلح پایدار پیدا کنند. راهی که از تعصب بنیادگرایی فاصله بگیره و همینطور از منفعل بودن
فوق العاده، جذاب و بت شکن
عالیه... فوق العاده س. حتما توصیه میکنم.
کتاب پرمحتوا و در عین حال موجزیه خوندنش رو توصیه میکنم