کتاب ترک عادت قضاوت نادرست
معرفی کتاب ترک عادت قضاوت نادرست
گابریل برناشتاین (برنستاین) در کتاب ترک عادت قضاوت نادرست به شما کمک میکند باورهای سد راهتان را کنار بگدارید و به زندگی بهتری برسید. خیلی از ما عادت داریم درباره خودمان، دیگران و اموری که دو و بر ما در جریان است پیشداوری و قضاوتهای نادرست کنیم. غافل از این که این پیشداوریها به ضررمان تمام میشود و مانعی بر سر راه پیشرفت و شکوفایی ما است.
گابریل برناشتاین دلیل قضاوتهای نادرست ما را جدایی از عشق میداند. او در این کتاب اشاره می کند که ماهیت راستین ما عشق است؛ اما جایی در زندگی، معمولاً در دوران کودکی، حادثهای خاص سبب میشود از آن ماهیت خاص فاصله بگیریم. جدایی از عشق در ما احساس خاصبودن یا نابسندگی ایجاد میکند که به احساس تنهایی و درنتیجه هراس منجر میشود. ما میخواهیم از خود در برابر این ترس حمایت کنیم، بنابراین آن را به شکل قضاوت نادرست فرافکنی میکنیم.
ما بدون اینکه متوجه باشیم برای اینکه از حقیقت دور شدهایم، در اعماق وجودمان درباره خودمان قضاوت نادرست میکنیم و درنهایت هم به احساس گناه و خجالت میرسیم. احساس گناه ناخودآگاه بهقدری دردناک است که چارهای نداریم جز آنکه آن را فرافکنی کنیم تا از رنج و ناراحتی خود بکاهیم. با فرافکنی قضاوت نادرست درباره دیگران، منکر احساس گناه خود میشویم و آن را در خود سرکوب میکنیم که نیمههوشیار در ما احساس گناه بیشتر میکند، زیرا میدانیم قضاوت نادرست با آن کس که بهراستی هستیم، تفاوت دارد. احساس گناهی که از قضاوت نادرست درباره دیگران به ما دست میدهد، به خود ما تعمیم داده و چرخه باطل شروع میشود، همان چرخه قضاوت نادرست.
درباره کتاب ترک عادت قضاوت نادرست
برناشتاین در این کتاب در صدد است تا این چرخه قضاوت نادرست را به نوعی التیام دهد. او شش مرحله برای این کار برشمرده است. شش مرحله سخت اما شدنی که جزئیات آنها را در این کتاب تشریح کرده است.
خود او هر شش مرحله را تجربه کرده و روزانه تمرینهایش را بارها تکرار کرده است. برای اجرای این مراحل که اولین آنها نضارت بدون قضاوت بر قضاوت نادرستی که داریم است. پس از گذر از این مرحله به مراحل دیگری مثل بها دادن به جراحات احساسی، گرامی داشتن عشق و مراحل دیگری میرسیم که برناشتاین در کتابش با زبانی روان و همهفهم توضیح داده است.
خواندن کتاب ترک عادت قضاوت نادرست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب برای همهگان مفید است چون قضاوت نادرست مشکلی است که برای اغلب انسانها پیش میآید و توجه نکردن به آن در درازمدت آسیبزننده است.
جملاتی از کتاب قضاوت نادرست
وقتی با کسی پیوند و ارتباط دارید که دربارهاش قضاوت نادرست کردهاید، رابطهتان با او به ضعف میگراید. این منفینگری به ماورای رابطهتان با او میرود.
اما خبر خوش این است که میتوانید به کمک مراقبه پیوند خود را با دیگران التیام بخشید. حتی یک مراقبه میتواند شرایط شما را بهتر و دور قضاوت نادرست را باطل کند. این اقدام مهمترین اقدام برای التیام روابط گذشته و حرکت شکوهمند به جلو است. برای اینکه در رابطهای جلو برویم و خود را از قضاوت نادرست دور کنیم، باید قیدوبندهای موجود را از میان برداریم.
این اقدام در ترک عادت قضاوت نادرست به شما کمک میکند تا خود را از چرخه جدایی دور کنید. هریک از مراحلی که تاکنون برایتان توضیح دادم، شما را به لحاظ ذهنی و معنوی آماده میکند تا دلبستگیهای ناسالم را از خود دور کنید.
فهرست کتاب ترک عادت قضاوت نادرست
مرحله ۵: طنابها را پاره کنید
مرحله ۶: سایههای خود را در معرض نور قرار دهید
نتیجه: چگونه از ترک عادت قضاوت نادرست استفاده کنیم
یادداشتها
این کتاب بیشتر درباره این مفهوم قضاوت بود که ما از کسی ناراحتیم و دید منفی راجب اون شخص در ذهنمون شکل گرفته،و چجوری باید از این دید خلاص بشیم، عموما هم راه حل هایی که داشت به همین حوضه
کتاب عالی و روان و دقیق به مسئله پرداخته ؛ کافیه مسئولیت صددرصد ی رفتار و گفتار خودمون قبول کنیم تا نوشته ها و مفاهیم کتاب برایمان قابل استفاده و کاربردی باشه