کتاب بلبل
دستهبندی:
امتیاز:
از ۵۴ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب بلبل
«بلبل» نوشته کریستین هانا رمانی درباره مقاومت مردم فرانسه در جنگ جهانی دوم علیه نازی ها است. قهرمانانش دو خواهر به اسم ویان و ایزابل هستند، یکی خانهدار و دیگری ماجراجو و خودسر که این خود سرآغاز تضادهایی است که نویسنده در جریان داستان آنها را خلق میکند. تضادهایی که این دو خواهر را مقابل هم و مقابل پدیدهای به اسم جنگ می گذارد.
ایزابل جوان و جسور است و در پاریس زندگی میکند و ویان از زندگی در روستایی همراه همسر و دخترش خوشحال است. با شروع جنگ، آنتوان، همسر ویان، به جبهه میرود و ایزابل برای کمک به خواهرش پیش او میآید. با پیشروی نیروهای دشمن توانایی این دو زن در مقابله با مشکلات و شرایط ترسناک زندگی آزمایش میشود تا هر دو از قدرتی که دارند، شگفتزده شوند.
این اثر مورد تحسین منتقدان و نویسندگان معروف و از پرفروشهای نیویورک تایمز بوده و جایزه بهترین کتاب داستانی تاریخی گودریدز و جایزه ادبی بوک بروز را در سال ۲۰۱۵ برده است.
«در فوریه ۱۹۴۵، برف جسدهای عریانی را که بیرون کوره مردهسوزی تازه ساخته شده در کمپ اسرا روی هم تلمبار شده بودند پوشانده بود. دود سیاه و متعفن، از دودکش ساختمان بالا میرفت.
ایزابل آنجا ایستاده بود، همانطور که منتظر حضور و غیاب یا همان اپل صبحگاهی بود، از سرما میلرزید. از آن سرماهایی بود که ششها را به درد میآورد، مژهها را منجمد میکرد و نوک انگشتان دست و پا را میسوزاند.
ایزابل منتظر پایان حضور و غیاب بود. اما هیچ سوتی به صدا درنیامد.
هنوز برف میبارید. درون صف زندانیها، بعضی از زنها سرفه میکردند. زن دیگری با صورت روی برف خمیر مانند و گلآلود افتاد و کسی نتوانست او را بلند کند. باد تندی در کمپ وزیدن گرفت. بالاخره یک افسر اساس اسب سوار، از کنار زنها رد شد. یکی یکی آنها را به دقت نگاه میکرد، انگار همهچیز را متوجه میشد ــ موهای تراشیده، جاهای گزیدن کک، نوک آبی رنگ انگشتان سرمازده و برچسبهایی که آنها را به عنوان یهودی، همجنسباز یا زندانی سیاسی معرفی میکرد. در دوردستها، بمبهاپایین افتادند و مثل رعد و برق منفجر شدند.»
بلبل، قصهای توصیفی است و نویسنده، کوچکترین جزئیات داستان را به شکلی توصیف کرده که شما میتوانید بعد از خواندن هر چند جمله، چشمانتان را ببندید و به راحتی موقعیت کاراکترها را در ذهن خود تصویرسازی و جذابیت این داستان را دوچندان کنید.
ستاره بخش
عروسهای جنگهلن برایان
رز سفید، جنگل سیاهاوین دمپسی
دریاچهی شیشهایمائیو بنچی
چیزهایی که نمیتوانیم بگوییمکلی ریمر
جنگ بدترین بلایی است که انسانها بر سر یکدیگر میاورند و در این میان چه بسیار عشق ها، امیدها و آرزوها که فنا نمیشود..... روایت این داستان بیان همین واقعیات تلخ است. واقعیاتی که دوقهرمان داستان با تمام ترس ها و
با خوندنش یاد سریال ارتش سری افتادم، بسیار زیبا و خاطره انگیز بود
جذاب، پرکشش و دردناک. جز بهترین کتابهایی که در این زمینه نوشته شده.
اینقدر از مظلومیت یهود گفتن که دیگه ناخودآگاه سوگیری دارم نسبت به محتوای چنین داستان هایی و صد البته جوایزشون!
فقط میتونم بگم کتاب عالی، ترجمه عالی تر
مطالعه نسخه چاپی نشر تندیس کتاب بلبل اوایل ش خیلی خوب بود انگار وسط باغچه ی رز بودم بعد پرت شدم وسط جهنم واقعا وسط هاش به سختی می تونستم بخونمش از بس رنج هایی که می کشیدن تمام شدنی
خیلی کتابش رو دوست داشتم. بسیار جذاب و روان.
برای بار دوم دارم میخونمش. داستان خیلی روون و جذابه. دغدغه های دوران جنگ؛ ترس مردم؛ آرمان ها و اهدافشون رو به خوبی به تصویر کشیده. احساسات شخصیت های داستان به خوبی حس میشه و داستان تصویر سازیه خوبی داره.
کتاب خوبی بود
به نظر من یکی از بهترین کتابها درمورد جنگ جهانی دوم هست، بسیار تاثیر گذار و همینطور غمگین و خاص...