کتاب پیامبر اسلام (ص) (دفتر یازدهم)
معرفی کتاب پیامبر اسلام (ص) (دفتر یازدهم)
پیامبر اسلام (ص) دفتر یازدهم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب پیامبر اسلام (ص) (دفتر یازدهم) در مجموعه چلچراغ حکمت
عدهای از مستشرقان (و بیشتر مستشرقان یهودی) همچون گلدزیهر و نولدکه، گفتهاند که پیامبر (ص) ـ العیاذبالله ـ در مکه یک شخصیت داشت و در مدینه شخصیت دیگری شد و به کلی روش خودش را عوض کرد. در مکه در چهرهٔ مسیح بود و مانند مسیح فقط دعوت میکرد، حرف محبتآمیز میزد (و ناچار باید بگویند مانند مسیح میگفت: اگر به طرف راست صورتت سیلی زدند طرف چپ آن را بیاور، کار خدا را به خدا واگذار و کار قیصر را به قیصر)، راهش همانند راه مسیح بود و بنابراین در مکه میبینید که پیامبر اجازهٔ جنگیدن و جهاد نداد. به مدینه که میآید یک گردش صدوهشتاد درجهای میکند، به شکل یک امپراتور و یک فرد مقتدر درمیآید و فرمان جهاد میدهد. دیگر آن روش گذشتهٔ خودش را بهکلی کنار میگذارد.
پیامبر اکرم (ص) نه در مکه مسیح محض بود ـ آن مسیحی که آنها میشناسند ـ و نه در مدینه روشش روش امپراتور بود ـ آنطور که آنها تصور کردهاند. روش عیناً یک روش است. سیزده سال دعوت کرد، پس از سیزده سال اجازهٔ دفاع داد؛ آن هم تا جنگ از ناحیهٔ دشمن شروع نشد، اجازهٔ دفاع نداد. اگر پیامبر (ص) از روز اول شروع به جهاد میکرد، آنوقت شما بیشتر اعتراض میکردید که آخر یک مدتی مردم را دعوت کن، اگر زیر بار نرفتند و تکبر و عناد ورزیدند، آنوقت جهاد کن؛ نه از روز اول. در مدینه هم پیامبر (ص) همان چهرهٔ انسان کامل و جامع را داشت؛ یعنی قرآن، هم تکیه دارد روی کتاب و دعوت، و هم روی عدالت، و هم میگوید در آنجا که کتاب و دعوت، عدالت را برقرار نمیکند، باید دست به شمشیر برد:
وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ.
فهرست کتاب پیامبر اسلام (ص) (دفتر یازدهم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: حیات پیامبر (ص)
ولادت
دوران کودکی
دوران جوانی
فصل دوم: بعثت پیامبر (ص)
آغاز نبوت
موج اسلامی
دعوت در مکه
دو مصیبت
سفر به طائف
آزارهای دوران مکه
مهاجران حبشه
زمینههای هجرت
هجرت به مدینه
جنگهای پیامبر (ص)
آخرین حج پیامبر (ص)
فصل سوم: سیرهٔ پیامبر (ص)
پیامبر (ص)؛ اسوه و امام
سیره؛ مفهوم و ماهیت
منطق عملی و ثابت پیامبر (ص)
اصول اساسی سیرهٔ پیامبر (ص)
ویژگیهای رفتاری پیامبر (ص)
فصل چهارم: پندهای پیامبر (ص)
مردی که کمک خواست
بستن زانوی شتر
اعرابی و رسول اکرم (ص)
در خانهٔ امسلمه
جوان آشفتهحال
امتحان هوش
یک اندرز
شتردوانی
محضر عالم
حتی بردهفروش
فصل پنجم: سخنان پیامبر (ص)
عمق کلام
سیری در سخنان
سخنانی کوتاه، اما بلند
فصل ششم: پرسمان پیامبر (ص)
۱. جهانی بودن دعوت
۲. وحدت روش از مکه تا مدینه
۳. جهاد و جنگهای صدر اسلام
۴. حمله به کاروان تجاری قریش
۵. ازدواجهای متعدد
پسگفتار
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۹۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
حجم
۹۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه