کتاب اجاره به شرط تملیک
معرفی کتاب اجاره به شرط تملیک
کتاب الکترونیکی اجاره به شرط تملیک نوشتۀ فرشید خوشبخت است و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است. کتاب اجاره به شرط تملیک، به بررسی این قرارداد حقوقی از زوایای گوناگون پرداخته است.
درباره کتاب اجاره به شرط تملیک
اجاره بهشرط تملیک قراردادی است بین دو طرف اعم حقیقی و حقوقی یا خصوصی و عمومی و آن عقد اجارهای است که در آن شرط شود مستأجر در پایان مدت اجاره و در صورت عمل به شرایط مندرج در قرارداد، عین مستاجره را مالک گردد. باتوجه به بالا بودن قیمت ملک، اجاره به شرط تملیک، ابتدا برای معامله ملکی صورت میگرفت. این نوع از خرید، روشی است برای کسانی که سرمایه کافی برای خرید یک خانه را ندارند اما میتوانند مبلغ آن را بهصورت اقساط پرداخت کنند. امروزه این قرارداد برای خرید اموال و داراییهای دیگر نیز به کار میرود. این عقد یکی از عقود پرکاربرد و چالشبرانگیز در مسائل حقوقی است که بر اساس آن به خریدار منافعی تعلق میگیرد. اجاره بهشرط تملیک بهعنوان قراردادی خاص، سابقهای در فقه و قانون ندارد، به همین جهت حقوقدانان بسیاری به بررسی این عقد نپرداختهاند.
کتاب اجاره به شرط تملیک به مباحثی همچون کلیات و مفاهیم اولیه در راستای شناسایی اجاره به شرط تملیک و خصوصیات و ویژگی های آن، مقایسه تطبیقی ماهیت اجاره به شرط تملیک در نظام تطبیقی حقوقی و اقتصادی، تفسیر و تحلیل حقوقی شروط در عقد اجاره به شرط تملیک، تقسیمبندی اجاره به شرط تملیک با مداقه در اعتبار یا انحلال شرط ضمن عقد و خصایص خاص و منحصر به فرد اجاره به شرط تملیک، واکاوی حقوقی عقد اجاره به شرط تملیک در نظام بانکی و قراردادهای مربوط به آن، ماهیت نفوذ یا بطلان عقد اجاره به شرط تملیک با استناد به دلایل صحت یا بطلان و شناسایی انقضای این رابطه حقوقی و شناسایی ماهیت حقوقی عقد اجاره به شرط تملیک به عنوان یک عقد معین یا تلفیقی از چند عقد پرداخته است.
خواندن کتاب اجاره به شرط تملیک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان رشتۀ حقوق مناسب است.
بخشی از کتاب اجاره به شرط تملیک
«تنهــا تعریفــی کــه از اجــاره بهشرط تملیــک در حقــوق ایــران موجــود میباشد، بــراي اولــین بــار در مــاده یــک آییننامه موقــت اجرایــی اجــاره بــه شــرط تملیــک مصــوب ۱۳۶۱/۰۸/۲۶ شــوراي پــول و اعتبــار عنــوان گردیــد. براســاس آن اجــاره بــه شــرط تملیــک عقــد اجارهای اســت کــه در آن شــرط شــده اســت، مســتأجر در پایان مدت اجــاره، عــین مسـتأجره را در صــورت عمـل بــه شـرایط قــرارداد مالــک گـردد. اصــطلاح عقـد اجــاره بــه شـرط تملیـک در تبصـره ۳ و مـواد ۱۰ و ۱۲ و بند ۶ مـاده ۲۰ قـانون عملیـات بـانکی بـدون ربا مجدداً بـه کـار گرفتـه شـده اسـت لـیکن در قـانون مزبـور هیچگونه تعریـف صـریحی از این عقد نوظهور عنـوان نگردیـده اسـت و تنهـا تعریـف همـان اسـت کـه گفتـه شـد. بر اساس تعریــف مزبــور شــرطی در قــرارداد اجــاره درج میگردد کــه مســتأجر (مشروطه) بــا پرداخـت اقسـاط اجـاره، حـق تملـک کـالا را خواهـد داشـت...»
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۰۶ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۰۶ صفحه