کتاب خاطرات پیرمرد
خواندن نظراتمعرفی کتاب خاطرات پیرمرد
«خاطرات پیرمرد» کتابی نوشته یکی از فرهیختگان کمادعای نسل قدیم ایران، دکتر عباس منظرپور، تهرانپژوه و مردمنگار معاصر است. دکتر منظرپور اولین کتاب خاطرات خود را حدود هجده سال پیش منتشر کرد و آن زمان در بازار نشر هنوز به خوبی او را نمیشناختند.
شغل و تحصیلات دکتر منظرپور دندانپزشکی بود اما علاقه او کار خود را کرد و در نهایت فرهیختهای صاحبنظر در زمینه مسایل سیاسی و اجتماعی از او ساخت. پیش از آن که کتابی بنویسد، نوشتههایش در نشریات منتشر میشد اما اول اردیبهشت ۱۳۸۰، نخستین جلد از مجموعه سه جلدی دلنوشتهها و یادماندههای منظرپور دربارهٔ تهران و محلات قدیم آن با نامهای «شیربرنجنامه»، «در کوچه و خیابان» و «از دیار حبیب» به صورت کتاب منتشر شد. البته بعدها در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶، مجموعه این سه جلد در قالب یک کتاب ۵۴۰ صفحهای به انتشار رسید، که به دلیل استقبال عمومی، پس از مدت کوتاهی نایاب شد و پس از آن نیز مکرر منتشر شده است.
«خاطرات پیرمرد» ادامه دلنوشتههای پربار و جذاب عباس منظرپور درباره تهران و مردمان کوچه و بازار است که میخوانید.
منظرپور در آثار خود به دقت از افراد، رخدادها، مشاغل و مناطقی یاد میکند که در کمتر اثر تاریخی و مردمنگاری دیگری به آنها توجه شده است.
یکی از ویژگیهای کمنظیر نوشتههای منظرپور، توجه خاص او به اصناف غذایی، به خصوص صنف کبابی و پهلوانان و لوطیان جنوب شهر تهران است. این توجه خاص، محصول شغل آباء و اجدادی منظرپور است که از پیشگامان پختن کباب بودند و همچنین ارتباط شخصی و خانوادگی او با ورزشکاران و پهلوانان و عیاران جنوب تهران.
نوشتههای استاد منظرپور کوتاهاند اما یک نظم و سلسلهمراتب خاصی در آنها وجود دارد که وقتی میخوانیدشان انگار دارید یک سریال تلوزیونی را دنبال میکنید. سریالی که هر قسمتش خط روایی مستقلی دارد.
مکتوبات خیالی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس