دانلود و خرید کتاب مدیر موفق عباس رحیمی
تصویر جلد کتاب مدیر موفق

کتاب مدیر موفق

نویسنده:عباس رحیمی
انتشارات:نشر جمال
امتیاز:
۴.۵از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مدیر موفق

بدون شک، جهان اگر تحت مدیریت خداوند نبود و لحظه به لحظه از فیض تدبیر او بهره‏‌مند نمی‏‌شد اثری از آن باقی نمی‏‌ماند. امور ما بندگان و سیر تکاملی جامعه نیز باید از مدیریت موفقی برخوردار باشد، تا پله‏‌های تکامل را به سوی قلّه بلند موفقیت و پیشرفت طی نماید. از این رو، هر جا از مدیریت موفقی برخوردار باشد، آثار پیشرفت و سیر صعودی در آن به چشم می‏‌خورد. مدیریت، هم ضرورت جامعه و هم یک هنر است. مدیریت، تنها دانستنِ آموزه‏‌های علم مدیریت نیست؛ بلکه هنری فراتر از مدرک و دانش است. برخی از دانش‏‌آموختگان رشته مدیریت از انجام بسیاری از امور کوچک خود نیز ناتوانند، در حالی که گاهی افرادی که در زمینه مدیریت تحصیلات دانشگاهی ندارند، امّا از تجربه مدیریتی برخوردارند، در مدیریت کلان موفّقند. جامعه، نیازمند مدیریت موفّق، کار آمد و لایق است و تحوّل و بازنگری در مدیریت‏ها، ضروری است. مدیر موفّق و کار آمد چه کسی و چه ویژگی‏ها و نشانه‏‌هایی دارد؟ اگر از شما بپرسند از مدیریت خود راضی هستید و خود را مدیر موفق می‏‌دانید، چه پاسخ می‏‌دهید؟ آیا مدیر بهتر از شما هم هست؟ اگر شما را از مدیریت برداشتند ناراحت نمی‏‌شوید؟ اگر شما را به مقام بالا تر بردند و مسئولیت مهم‏تری به شما دادند خوشحال می‏‌شوید؟ اگر در انتخابات مجلس، رأی نیاوردید ناراحت می‏‌شوید؟ اگر پس از آن که رأی نیاوردید، وزیر یا استاندار شدید، خوشحال نمی‏‎شوید؟ مقام برای شما چقدر مهم است؟ مقام مهم است یا کار؟ اگر از کارهای خوب شما تقدیر نشد دلسرد می‏‌شوید؟ اگر به محل مدیریت جدید رفتید و اتاق مدیر را خیلی شیک ندیدید چه خواهید کرد؟ آیا حاضرید در همان اتاق با میز و صندلی رنگ رفته کار کنید؟ برای شما خرج کردن از بیت‏‌المال چگونه است؛ آسان است یا سخت؟ اگر ـ یکی از کارمندانتان که رشوه می‏‌گیرد ـ خیلی مرید شما است و همه جا از شما دفاع می‏‌کند، حاضرید او را توبیخ یا اخراج کنید، یا سکوت می‏‌کنید و کار او را توجیه می‏‌نمایید؟ اگر کارمندی داشتید که چندان مرید شما نیست و از شما انتقاد هم می‏‌کند؛ ولی کارش را درست انجام می‏‌دهد، و با تمام وجود به کارش عشق می‌‏ورزد، حاضرید او را تشویق کنید؟
نظری برای کتاب ثبت نشده است
رسول خدا صلی‌الله‌عليه‌و‌آله فرمود: اَوَّلُ ما عُصِيَ بِهِ اللّهُ تَبارَک وَ تَعالي_'۲۰سِتَّةُّ خِصالٍ: حُبِّ الدُّنْيا وَ حُبِّ الرِّئاسَةِ وَ حُبِّ الطَّعامِ وَ حُبِّ النِّساءِ وَ حُبِّ النَّوْمِ وَ حُبِّ الرّاحَةِ. نخستين چيزی که موجب عصيانِ پروردگار گرديد شش گناه بود: دنياطلبی، رياست‌طلبی، شکم‌پرستی، شهوت‌پرستی، علاقه به خواب و راحت‌طلبی.
مهدی
مدير، هرگز بی‌نياز از معنويت و توسل نيست؛ بلکه هرچه مسئوليت او بيش‌تر و مهم تر باشد نياز او به استمداد الهی بيش‌تر خواهد بود
هدی✌
با انصاف بودن خلق و خوی بزرگان است. اگر کارمندی خوب کار می‌کند و توليد را بالا می‌برد، مراجعين را راضی نگه می‌دارد، به قوانين و مقررات احترام می‌گذارد، ضابطه مند و پر تلاش است، مدير بايد او را تشويق کند، قدراو را بداند، او را به ديگران معرفی نمايد، از وی تعريف و تمجيد نمايد؛ مبادا بخل و حسد و صفات ناشايسته، مانع تقدير از او شود.
هدی✌
امام علی عليه‌السلام فرمود: مَنْ طَلَبَ الرِّئاسَةَ بِغَيْرِ حَقٍّ حُرِمَ الطّاعَةُ لَهُ. هر که بدون حق به دنبال رياست باشد اطاعت از او حرام است.
مهدی
اگر کارمندی داشتيد که چندان مريد شما نيست و از شما انتقاد هم می‌کند؛ ولی کارش را درست انجام می‌دهد، و با تمام وجود به کارش عشق می‌ورزد، حاضريد او را تشويق کنيد؟
هدی✌
گر مردم در وجود کسی علاقه به رياست را ديدند بدانند که او لياقت ندارد.
مهدی
از رئيس‌هايی که دوست دارند رياست کنند پرهيز کنيد. سوگند به خدا، هر مردی کفش‌ها پشت سر او به صدا در آيند هم خودش هلاک شود و هم آنان که به دنبال او راه می‌روند و او را به رياست قبول دارند.
مهدی
مدير گرامی، اگر دوست داريد مردم به شما اعتماد کنند، کارگر و کارمند شما به حرف و گفته شما اعتماد نمايند، بايد از خود صداقت نشان دهيد.
هدی✌
داشتن صداقت و روحيه گذشت است. مدير اگر رو راست باشد و با مردم با کارمندان و کارگران يک رنگ باشد بيش‌تر موفق می‌شود. صداقت، اعتماد می‌آورد و مردم به مدير راستگو بيش‌تر اعتماد می‌کنند.
هدی✌
سازندگی، رسيدگی، پيشرفت، دقّت، اصلاح ساختار گذشته، و بالا بردن کيفيت، کميت، توليد، بهداشت از نشانه‌های مدير موفق است.
هدی✌
مدير آن گاه موفق است که بتواند در محدوده مديريتی خود تحوّل و پيشرفت به وجود آورد. مدير بايد به بهتر شدن و پيشرفت فکر کند و از نظر کمّی و کيفی آن‌جا را نمونه سازد. توسعه و پيشرفت هميشه بايد باشد. هرگاه تشکيلات متوقّف شد شکست آغاز شده است. اگر مديری چند سال مسئول يک تشکيلات باشد و هيچ تحوّل ارزشمندی به وجود نياورد و فقط بکوشد وضع موجود را حفظ کند و همان طور که تحويل گرفته تحويل دهد، هرگز مديرِ موفقی نبوده، چه بسا ممکن است ضرر هم زده باشد و يک ويرانه را تحويل مدير بعدی بدهد
هدی✌
علی عليه‌السلام فرمود: مَنْ بَذَلَ مَعْرُوفَهُ اِسْتَحَقَّ الرِّئاسَةَ. کسانی که خوبی‌های خود را به ديگران بذل می‌کنند شايسته رياست هستند.
هدی✌
حضرت علی عليه‌السلام فرمود: وَ لا يَکونَنَّ الْمُحْسِنُ وَ الْمُسْئُ عِنْدک بِمَنْزِلَةِ سَواءٍ فَاِنَّ في ذلِک تَزْهيداً لِأهْلِ الاِْحْسانِ فِی الاِْحْسانِ وَ تَدْريباً لاَِهْلِ الاِْسائَةِ عَلَی الاِْسائَةِ. مبادا افراد نيکوکار و خلاف‌کار نزد تو برابر باشند که اين کار، خوبان را از انجام کار خوب دلسرد، و بدان را در کار بد تشويق می‌کند.
هدی✌
۴. کار هر روز در همان روز انجام گيرد، و به روز بعد موکول نشود؛ چون هر روز به اندازه همان روز کار وجود دارد. نبايد گذاشت کارها متراکم شود و از عهده افراد خارج گردد. ۵. کارها را بايد اولويت‌بندی کرد و به کار مهم پرداخت. ۶. برای کارهای کم اهميت فردی را مأمور رسيدگی کنيم و از آنها غافل نشويم. ۷. مدير بايد به امور مهم بپردازد.
هدی✌
مدير گرامی! اگر فقط به کارهای کوچک و کم اهميت بپردازی از کارهای مهم و حياتی باز خواهی ماند؛ چنان که پرداختن به کارهای مهم، امور کوچک را از ياد می‌برد و آنها نيز به مشکل و کار مهم تبديل می‌شوند. پس ضمن اولويت دادن و پرداختن به امور مهم، از مسائل جزئی نيز به کلی غافل مشو و کارهای کوچک را واگذار به کسی که تو را کفايت کند.
هدی✌
در رأس هر قسمت از کارها، يک نفر را مسئول کن که از عهده آن برآيد، زيادی و سختی کار او را ناتوان نسازد.
هدی✌
علی عليه‌السلام فرمود: اِجْعَلْ لِکلِّ اِنْسانٍ مِنْ خَدَمِک عَمَلاً تَاْخُذُهُ بِهِ فَاِنَّ ذلِک اَحری اَنْ لا يَتَواکلُوا فی خِدْمَتِک. برای هر يک از کارگران خود وظيفه‌اش را مشخص کن که در برابر تو پاسخ‌گو باشد؛ زيرا اين (تقسيم کار) از اين که هر کدام به اميد ديگری باشند و کار نکنند جلوگيری می‌کند.
هدی✌
از نشانه‌های موفقيت مدير، اين است که کارها را تقسيم کند و برنامه‌ريزی و نظم دقيق در کارها را ناديده نگيرد.
هدی✌
علی عليه‌السلام هنگامی‌که کفش پاره خود را می‌دوخت، به ابن عباس فرمود: نزد من امارت و حکومت برشما، از اين کفش پاره بی‌ارزش‌تر است؛ مگراين که بتوانم به وسيله آن، حق را اقامه يا باطل را محو کنم.
هدی✌
آنان‌که به مقام با ديده نان و آب نگاه می‌کنند لياقت مديريت ندارند. آنان تنها به فکر پرکردن کيسه خود و بستگان خود هستند. آنان تلاش می‌کنند نان خود را به تنور رياست بچسبانند و تا تنور داغ است نان هفت پشت خود را بپزند و بار خود را ببندند، و در اين گير و دار است که مردم‌نابود می‌شوند، اقتصاد لطمه می‌خورد، زندگی‌ها فلج می‌شود و راه برای سوءاستفاده، اختلاس، باندبازی، سندسازی، فاکتورسازی و همه چيز باز می‌شود.
هدی✌

حجم

۱۰۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۴

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

حجم

۱۰۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۴

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

قیمت:
۱۰,۰۰۰
تومان