دانلود و خرید کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی هاراطون داویدیان
تصویر جلد کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی

کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی

کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی نوشتهٔ هاراطون داویدیان است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. این اثر راهنمای شناخت و درمان افسردگی برای بیماران و خانواده‌ها است.

درباره کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی

دکتر هاراطون داویدیان استاد پیشکسوت روان‌پزشکی ایران، پس‌از ۶۱ سال فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی، در ۲۱ آبان ماه ۱۳۸۸ به سرای باقی شتافت و جامعهٔ علمی روان‌پزشکی و روان‌شناسی را برای همیشه داغدار خود ساخت. ایشان همواره توجه خاصی به جنبه‌های فرهنگی بیماری‌های روانی داشته و سعی فراوانی کردند تا روان‌پزشکی نوین ایران را بر اساس فرهنگ و اخلاق جامعهٔ ایرانی پایه‌گذاری کرده و پژوهش‌های علمی ارزنده‌ای بر پایهٔ این رویکرد انجام دادند.

کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی حاصل سال‌ها تجارب بالینی و مبتنی بر پژوهش‌های علمی برجستهٔ ایشان در جامعهٔ ایران است. فصل‌های نخستین کتاب به توصیف بیماری افسردگی و علائم و نشانه‌های آن و جنبه‌های خاص آن در جامعهٔ ایران در کنار طبقه‌بندی‌های علمی پرداخته است. سپس انواع حالت‌های افسردگی و علل مختلف آن در ایران تشریح شده است. در فصل‌های بعدی روش‌های درمانی مختلف، انواع داروهای ضدافسردگی، روش‌های روان‌درمانی، درمان با الکتروشوک و موارد نیاز به بستری و پیگیری درمان به طور مفصل شرح داده شده‌اند.

دکتر هاراطون داویدیان در طول عمر پربار خود استادان و دانشمندان زیادی را تحویل ملت پرافتخار ایران داده اند و تا آخرین لحظات عمر خویش دغدغهٔ آرامش بخشیدن به روان انسان‌ها را داشتند. این آخرین اثری است که این مرد بزرگ در راستای اهداف عالی خود منتشر نموده‌اند. یاد و خاطره پدر معنوی و کاروان سالار جامعه روان پزشکی ایران همواره زنده است. دکتر هاراطون داویدیان، روان‌پزشک، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم پزشکی ایران بوده است. کتاب حاضر چاپ دوم کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی است.

خواندن کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به افرادی که با افسردگی درگیر هستند و خانواده‌های افراد افسرده پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب افسردگی در فرهنگ ایرانی

«ملاک‌های تشخیص اختلالات افسردگی با آن چه که در مورد افراد بالغ گفته شد فرق چندانی ندارد به جز این که در خردسالان، خلق غالب مشهود به جای حزن و اندوه، عصبانیت و تحریک‌پذیری است و سیر بیماری در آنان به شکل مزمن است. شروع افسردگی عمده در کودکان و نوجوانان در بسیاری از موارد تدریجی است و هر یک از دوره‌های آن به طور متوسط در حدود ۹ ماه به طول می‌انجامد، اما در افسرده‌خویی، ملاک تشخیص به جای داشتن سابقه دو ساله (در بزرگسالان) یک سال کافی است.

در سنین پیش از بلوغ، علایم شیدایی و نیمه شیدایی (مانی و هیپومانی) دیده نمی‌شود. لذا، تشخیص اختلال خلقی دو قطبی در این سنین میسر نمی‌باشد. برخی از صاحب‌نظران، پیدایش خلق متغیر، رفتار پرخاشگرانه متناوب، نقصان توجه و پرتی حواس را در دوران کودکی به اختلال خلقی دو قطبی نسبت می‌دهند. در نوجوانان، ملاک‌های تشخیص دوره‌های شیدایی و نیمه شیدایی طبق طبقه‌بندی DSM-IV-TR نظیر افراد بالغ است، خلق بالا، خود بزرگ‌بینی، افکار پارانوئید (سوءظن و بدگمانی)، کم خوابی، پرحرفی، پرش افکار، بی‌توجهی و حواس پرتی از علایم مشخص بوده و مخصوصاً در این سنین، ستیزه‌جویی، ماجراجویی، اقدام به کارهای مخاطره‌آمیز، لذت‌طلبی، مصرف الکل و مواد مخدر (که غالباً مسئله‌ساز می‌شوند) شیوع بیشتری دارند. این حالت‌ها معمولا بیش از یک هفته به طول می‌انجامند و در بیشتر موارد لازم می‌شود بیمار را بستری نمود. نوجوانی که مبتلا به اختلال خلقی دو قطبی شده است، در گذشته وی معمولا حداقل یک دوره افسردگی وجود داشته است.

درمان اختلال خلقی در کودکان و نوجوانان امکان‌پذیر و نتیجه‌بخش است. برای درمان اختلالات افسردگی، هم از داروهای ضدافسردگی می‌توان استفاده کرد و هم می‌توان مبادرت به روان‌درمانی نمود. در افسردگی‌های خفیف و متوسط، روان‌درمانی به منظور تقویت نیروی انطباق، بهبود بخشیدن به روابط اجتماعی و حل مسائل و مشکلات بیمار بسیار نتیجه‌بخش است. حضور والدین در بیشتر جلسات روان‌درمانی، به منظور آشنایی آنان با مشکل فرزندشان و آشناشدن با راه‌های برطرف‌کردن آن‌ها ضروری است. به علاوه، لازم است جلسات جداگانه‌ای با والدین ترتیب داد و درباره مشکلاتی که والدین خود ممکن است داشته باشند گفتگو شود. در افسردگی‌های شدید، بعد از بهبود مرحله حاد، کودک احتیاج به حمایت و راهنمایی دارد و لذا روان‌درمانی در این موارد برای تقویت نیروی اعتماد به نفس، بهبود بخشیدن روابط اجتماعی و بالابردن سطح عملکرد بسیار مفید است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳۱۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۱۲ صفحه

حجم

۳۱۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۱۲ صفحه

قیمت:
۲۲,۵۰۰
تومان