کتاب انقلاب علمی (مجموعهی تاریخ برای نوجوانان ۱۰)
خواندن نظراتمعرفی کتاب انقلاب علمی (مجموعهی تاریخ برای نوجوانان ۱۰)
مجموعه «تاریخ برای نوجوانان» انتشارات مازیار با هدف آشناسازی نوجوانان با تاریخ و به ویژه تاریخ تمدن نگارش یافته است. هرجلد از کتابهای مجموعه نویسندهای متفاوت دارد. این مجموعه پربار شامل موضوعاتی همچون پیدایش روستاها و جوامع شهری، نهاد خانواده در تاریخ، بحث تکامل و داروینیسم، رابطه انسان و دین در طول تاریخ، انقلابهای کشاورزی و صنعتی، انقلاب علمی و عصر روشنگری، انقلاب ارتباطات، امپراطوریهای بزرگ و بسیاری مباحث مهم تاریخی دیگر است.
جلد «دهم» این مجموعه که به موضوع «انقلب علمی» میپردازد نوشته «پیتر آمی» و ترجمه «م.ت. صابری» است.
در مقدمه اثر میخوانید:
«میدانیم که شیوهٔ زندگی ما با شیوهٔ زندگی مردمانی که پانصد سال پیش از این میزیستند بسیار تفاوت دارد. مدارس ما، خانههای ما، محل کار مردم، کارشان، راههای مسافرت ما، بیمارستانهای ما، آنچه در اوقات فراغت میکنیم، همه اینها متفاوتند. علم که از طریق تکنولوژی عمل میکند در پدید آوردن این تغییرات سهم بسیار مهمی داشته است. علم و تکنولوژی با یکدیگر پیوند نزدیک دارند. شناخت علمی یعنی دانستن چرایی و چگونگی هر چیزی، آنچنان که هست و عمل میکند. تکنولوژی یعنی «دانستن چگونگی» و دانستن این نکته که چگونه چیزها را برای مقاصد مفیدی بسازیم و تغییر دهیم. علم با پی بردن به چگونگی و چرایی طریق معین عمل چیزها معلوماتی به دست میدهد که از آن میتوان در راه پیشرفت تکنولوژی استفاده کرد. انقلاب علمی که در قرنهای شانزدهم و هفدهم پیش آمد این کار را برای علم ممکن کرده است.»
روشنگری (مجموعهی تاریخ برای نوجوان ۱۷)
مالکوم یاپ
اینشتین چه چیزی را نمی دانست؟رابرت. ل ولک
اصول فیزیکمیلاد اسکندردوست
ریاضیات عجیب
دیوید دارلینگ
مغز مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی (OCD) خود را از نو سیم کشی کنیدکاترین پیتمن
مصاحبه در پژوهش علوم اجتماعیلی آن فوجی
غلط باوریدن آریلی
نور و اپتیککایل کرکلند
معنای علمتیم لونز
نظریه ریسمان و جهان واقعیگوردون کین
اشتباهاتی صورت گرفت (نه توسط من)کارول تاوریس
فلسفه فیزیکدیوید والاس
برتری کوانتومیمیچیو کاکو
"چنین نیست که مطالعه علم با انقلاب علمی در اروپا آغاز شده باشد، زیرا آدمیان در همه اعصار و در همه مکان ها در طلب معرفت علمی بودهاند. هر تمدن بزرگی یک نوع علم را پدید آورده است. مثلاً بسیار