دانلود و خرید کتاب روشنگری (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۱۷) مالکوم یاپ ترجمه ع. پاشایی
تصویر جلد کتاب روشنگری (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۱۷)

کتاب روشنگری (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۱۷)

معرفی کتاب روشنگری (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۱۷)

مجموعه ۶۰ جلدی «تاریخ برای نوجوانان» انتشارات مازیار با هدف آشنا‌سازی نوجوانان با تاریخ و به ویژه تاریخ تمدن نگارش یافته است. هرجلد از کتاب‌های مجموعه نویسنده‌ای متفاوت دارد. این مجموعه پربار شامل موضوعاتی همچون پیدایش روستاها و جوامع شهری، نهاد خانواده در تاریخ، بحث تکامل و داروینیسم، رابطه انسان و دین در طول تاریخ، انقلاب‌های کشاورزی و صنعتی، انقلاب علمی و عصر روشنگری، انقلاب ارتباطات، امپراطوری‌های بزرگ، شخصیت‌های تاریخی و بسیاری مباحث مهم دیگر است. جلد «هفدهم» این مجموعه که به «عصر روشنگری» می‌پردازد نوشته «مالکوم یاپ» و ترجمه «ع. پاشایی» است. در مقدمه اثر می‌خوانید: «امروزه همه‌کس از همه چیز می‌پرسند؛ هیچ چیز را قطعی و مسلم نمی‌دانند. چرا باید خانواده داشته باشیم؟ کلیسا به چه دردی می‌خورد؟ چرا باید کاری را که معلم می‌گوید بکنیم؟ چرا نباید کاری را که دلمان می‌خواهد بکنیم؟ این‌ها از نوع سوالاتی است که همیشه می‌پرسند. برخی‌ها نان پرسیدن‌شان را می‌خورند. کتاب می‌نویسند، در روزنامه یا دانشگاه کار می‌کنند، در رادیو و تلویزیون و در مجلس حرف می‌زنند. همه از چیزهایی که در پیرامون‌شان می‌گذرد انتقاد می‌کنند. برخی راه‌های نوی برای به انجام رساندن کارها پیشنهاد می‌کنند. به این مردم، برای فکر کردنشان، البته هر یک به نوعی، پول می‌دهند. به این جور آدم‌ها می‌گویند انتلکتوئل (intellectual) یا خردورز و روشنفکر. شیوهٔ اندیشه و عمل ما غالبا نتیجهٔ کار آن‌ها است. این عادت سوال کردن از کجا پیدا شده است؟ خردورزان از کجا پیدا شدند؟ برخی شاید بگویند که تا بوده چنین بوده. و البته درست است که همیشه کسانی بوده‌اند که از آن‌چه می‌گذشت انتقاد می‌کردند و کسانی هم بوده‌اند که راه و رسم نوی برای زندگی آورده‌اند چون حضرت محمد و حضرت عیسی، سقراط و بودا. هم‌چنین برخی از دانایان قرون وسطی، چه مسیحی و چه مسلمان. در رنسانس اروپایی (جنبش تجدید حیات) خیلی بیش از این‌ها بودند. (در باب رنسانس نگاه کنید به لئوناردو داوینچی؛ لوتر، اِراسم و لویولا از همین مجموعه) ولی اگرچه آن‌ها خود سوالاتی می‌کردند، اما عادت سوال کردن را به مردم یاد ندادند. در واقع، گاهی جواب‌های خود آن‌ها می‌بایست موضوع اعتقاد پیروان‌شان باشد. دیگران، خصوصا جوانان، می‌گفتند که عادت سوال کردن عادت کاملا تازه‌ای است.»
شهرها (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۳۴)
ریچارد تیمز
انسان و دین (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوان ۱۴)
دزموند پینتر
استالین (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوانان ۴۵)
محمدتقی صادقی
انقلاب علمی (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوانان ۱۰)
پیتر آمی
انقلاب صنعتی (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوانان ۱۹)
دایانا ناکس
صلح رومی؛ امپراطوری رم
پیتر امی
انقلاب امریکا (مجمومه‌ی تاریخ برای نوجوانان ۱۶)
جان گویات
انقلاب در ارتباطات (مجموعه‌ی تاریخ برای نوجوانان ۱۲)
الیزابت رانگهام
بولیوار؛ انقلابی بزرگ آمریکای لاتین (مجموعه تاریخ برای نوجوانان ۶)
ریچارد گویات
تاریخ جهان
شهربانو صارمی
درباره زمان
ادم فرانک
چرا جهان وجود دارد؟ (ما و جهان ۱)
پل دیویس
چه کسی، چه وقت، چه چیزی را کشف کرد؟
دیوید الیارد
فلسفه عیسی
داگلاس گروتوس
فلسفه ساده
زهره روحی
سامانیان و غزنویان حامیان فرهنگ و ادب ایران
ایرج رامتین
ستون‌های فلسفه: آنچه که لازم است درباره متفکرین بزرگ بدانید
جیمز مانیون
روش شناسی نیوتن
سعید زیباکلام
سرگذشت غزنویان
نادره جلالی
گاندی (مجموعه تاریخ برای نوجوان ۷)
مالکوم یاپ
میلاد تاجیک
۱۳۹۸/۰۶/۲۹

برای کسانی که میخوان فلسفه رو بهتر بفهمن خوندن این کتابها واقعا عالیه چون فضایی که اندیشه ها در اون قوام پیدا کردن رو ترسیم میکنه

Mostafa Hosseini
۱۴۰۱/۱۱/۰۴

عالی کلا ریشه و فلسفه کنونی رو توی ذهن پویا میکنه توصیه میشه دانش اموزان دبیرستانی حتما مطالعه کنند چون بهتر مباحث رو یاد میگیرن

سند ۵ دین دیدرو هر آن‌چه آغازی دارد پایانی هم باید داشته باشد، و از سوی دیگر، هر آن‌چه هرگز آغازی نداشته هیچ‌گاه نمی‌تواند پیانی داشته باشد، حال ادیان یهود و مسیحی سرآغازی داشته‌اند و ما تاریخ شروع هر دین دیگری را روی زمین، به استثنای دین فطری، می‌دانیم. تنها این دین پایان نخواهد یافت؛ دیگران همه باید از میان بروند. دین فطری متمدن‌ها و وحشیان، مسیحیان و بت‌پرستان، فیلسوفان و مردم عادی را و نیز آن‌هایی را که فرهیخته‌اند و کسانی را که چنین نیستند، و پیران و جوانان را یگانه می‌کند. از سوی دیگر دین تجلی یافته پدر را با پسر دشمن می‌کنند و انسان را با انسان، و قشریون جاهل را ترغیب می‌کند که فرزانگان را به قتل آرند.
zbabaxni
«از این رنج می‌برم که نمی‌توانم همه را نیکبخت کنم.»
king
اما کار بِل فقط تکرار چیزهایی نبود که دیگران پیش از او نوشته بودند. او همهٔ گزارش‌های کهن‌تر را مورد سوال قرار داد. این نقد او شامل کتاب مقدس هم می‌شد. او سه قاعده وضع کرد. اول آن که اگر مخالف تو از چیزی سخن می‌گوید که نادرست است پیش از آن که این را به او نادرست است پیش از آن که این را به او بگویی یقین داشته باش که تو درست مطلب را می‌دانی. دوم، مگذار احساس‌های تو به بیراهه‌ات بکشند. سوم، هیچ چیز را باور مکن مگر دلیل روشن آن را بدانی. همین اصول موضوع دانشنامهٔ فرانسوی هم بود.
zbabaxni
برخی‌ها نان پرسیدن‌شان را می‌خورند. کتاب می‌نویسند، در روزنامه یا دانشگاه کار می‌کنند، در رادیو و تلویزیون و در مجلس حرف می‌زنند. همه از چیزهایی که در پیرامون‌شان می‌گذرد انتقاد می‌کنند. برخی راه‌های نوی برای به انجام رساندن کارها پیشنهاد می‌کنند. به این مردم، برای فکر کردنشان، البته هر یک به نوعی، پول می‌دهند. به این جور آدم‌ها می‌گویند انتلکتوئل (intellectual) یا خردورز و روشنفکر. شیوهٔ اندیشه و عمل ما غالبا نتیجهٔ کار آن‌ها است.
MTA
بلکه (هدفم) انتخاب مهم‌ترین حقایق است که دارای بهترین اسناد باشد به این منظور که خواننده را راهنمایی کند تا شاید در باب مرگ، بقای مجدد و پیشرفت اندیشه انسانی تصمیم بگیرد و او را یاری کند که مردم را از روی آدابشان باز بشناسد. می‌خواهم تاریخی بنویسم که (شرح) جنگ‌ها نباشد بلکه (تاریخ) جامعه باشد و بفهمم چگونه انسان‌ها زیستند و چه بود آن چیزهایی که آن‌ها می‌اندیشیدند. هدف من تاریخ اندیشه است، نه فقط مجموعه‌ای از حقایق فراوان؛ من دلبستهٔ تاریخ خدایان بزرگ نیستم، بلکه می‌خواهم در باب شیوه‌ای بدانم که انسان را از توحش به تمدن سوق داد.
zbabaxni
باید از سر خطاهای یکدیگر درگذریم. نزاع شر بزرگ بشریت است و بردباری تنها درمان آن است. همه در نظر با این موافقند. چرا بردباری را عمل نمی‌کنند؟ پاسخ این است: چون آن‌ها نفع شخصی را خدای خود می‌سازند.
zbabaxni
آیا برای تودهٔ مرم درست است که یک‌ریز کار کنند تا جورکش بطالت، تجمل، و حرص دسته‌ای خون‌آشام مفتخوار فاسد باشد؟
MTA
گفت: «شما فیلسوفان خوشبختید. روی کاغذ می‌نویسید و کاغذ هم همیشه صبور است. اما من امپراطور باید روی پوست آدم‌ها بنویسم که بسیار حساس است.»
Shokatian
شکست ژوزف مبین یکی از ناتوانی‌های روشنگری است. او فکر می‌کرد که هر چه در نظر او عقلانی بود باید برای دیگران هم همین‌طور باشد. او مردم معمولی را درک نمی‌کرد. وقتی فرمان داد که مردم باید مرده‌ها را در کیسه دفقن کنند چون احمقانه است که چوب خوب را برای ساختن تابوت حیف و میل کنند. او احساسات مردم را دربارهٔ حرمت به مردگان می‌فهمید؛ و این احساسات در نظر او نامعقول بود. چنان بلوایی به پا شد که او نگزیر شد این قانون را پس بگیرد.
Shokatian
در شهر آلمانی فرانکفورت که در ساحل رود ماین است قانونی بود که مردم را به پنج گروه اجتماعی تقسیم می‌کرد. هر گروه مکلف بود که لباس متفاوتی بپوشد تا زود معلوم شود که از کدام گروه است.
صبح

حجم

۲٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۵۹

تعداد صفحه‌ها

۳۱ صفحه

حجم

۲٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۵۹

تعداد صفحه‌ها

۳۱ صفحه

قیمت:
۶,۰۰۰
تومان