کتاب مسالک المحسنین
۲٫۵
(۴)
خواندن نظراتمعرفی کتاب مسالک المحسنین
«مسالک المحسنین» سفرنامهای خیالی است که با گرتهبرداری از کتابی به نام «آخرین روز حکیم» نوشتهٔ سر همفری دیوی، دانشمند انگلیسی نوشته شدهاست. کتاب، شرح سفر علمی عدهای جوان به قلهٔ دماوند است. در این سفر، آنها درباره مسائل اخلاقی، اجتماعی،فلسفی و تربیتی صحبت میکنند و دانستههای خود را به بحث می گذارند. کتاب در زمان انتشار خود از دو سو مورد نظر قرار گرفت: آزادیطلبان و ترقیخواهان از آن استقبال کردند و مستبدان و ملاهای قشری و مرتجع بر آن خشم گرفتند؛ خواندنش را ممنوع و نویسندهاش را تکفیر کردند.
این کتاب تصویری از اجتماع زمان خود را با همه سجایایش؛ از سازمان اداری، نظام اجتماعی، خصوصیات و روابط گروهها و طبقات اجتماع، واخلاق اجتماعی ملت ما به دست میدهد. بسیاری ۔ و شاید تقریباً تمام - افکار زمان خود را، از کهنه و نو، منعکس میسازد و در قصههای رؤیایی خود کهنهها را زیر پا میگذارد و بنایی نو با روبنایی نو برپا میدارد.
بسیاری این کتاب را به خاطر نگارش و زیبایی شیوه بهترین اثر«عبدالرحیم طالبوف تبریزی» میدانند، با وجودی که او به زبان فارسی تحصیل نکردهبود، به لطف ذوق و قریحهٔ فطری و در سایهٔ انشای ساده و بیتکلف خود توانست سبک تازه و راه نویی در ادبیات عصر قاجار پدید آورد، بهگونهای که باید وی را یکی از بنیانگذاران نثر جدید فارسی بهشمار آورد. عبدالرحیم طالبوف در سال ۱۲۵۰ قمری در تبریز دیده به جهان گشود، در نوجوانی تبریز را ترک کرد و راهی تفلیس شد و در ضمن کار به تحصیل زبان روسی و ادبیات آن پرداخت. در روزگار ناصری او کوشید تا با قلم خود به بیداری مردم یاریرسان باشد. در نوشتههای خود به روشنگری میپرداخت، معایب استبداد و لزوم مشروطه را بیان میکرد.
تصویری که کتاب از میهن ما در آن زمان ترسیم میکند چنین است:
ویرانسرایی درهم ریخته و آشفته که مردمی تیره روز، از دهقان، کاسب، تاجر و مالک، درآن زندگی میکنند و تمام آنها از جور حکام ومأموران حکومتی در فغانند. شهرها چون قبرستان و زبالهدان و خلق، در زیر فشار حکومت استبدادی کمترین تأمینی ندارند...
تاریخ بیهقی
اکبر شاملو
تبریز در وحشتغلامعلی پاشازاده
مکتوبات خیالیعلی باغدار دلگشا
حقیقت بوف کورمحمدرضا سرشار
دانش خطرناکرابرت اروین
تاریخ ۱۸ ساله آذربایجان (سرگذشت گردان و دلیران)احمد کسروی
من آنچه شرط بلاغ است...حسن نراقی
از ستیز تا سازشحمید کرمیپور
حافظ در آن سوی مرزها؛ اروپا و امریکاامیراسماعیل آذر
کتابشناسی متون چاپ شده در ایران؛ جلد دوممحمود طیار مراغی
ماه دل انگیز مهجیمز جونز
صبح جادوییهال الرود
مشروطیت ایران و رمان فارسی (جلد اول)مسعود کوهستانینژاد
دانشکده های منماکسیم گورکی
گاندی چه میگویدنورمن فینکلشتاین
معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی (جلد پنجم)
داود علی بابایی
در آسایشگاه سالمندانداود علی بابایی
دوفصلنامه خاطرات ایرانی ـ شماره ۲ ـ مهرماه ۱۴۰۳دوفصلنامه خاطرات ایرانی ـ شماره ۱ ـ اسفندماه ۱۴۰۲بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ (از بازرگان تا خاتمی)، جلد هفدهمداود علی بابایی
بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ (از بازرگان تا خاتمی)، جلد شانزدهمداود علی بابایی
رویای صادقهمیرزا نصرالله ملک المتکلمین
سوانح عمرشمس الدین رشدیه
کتابچه تنظیمات حسنهمیرزا حسین خان سپهسالار
قانون قزوینیمیرزامحمدشفیع قزوینی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۲۸۵٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۵۰ صفحه
حجم
۲۸۵٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۵۰ صفحه
قیمت:
۷۰,۰۰۰
تومان