کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ
معرفی کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ
کتاب الکترونیکی «بیوگرافی و خاطرات یک الاغ» اثر «کنتس دوسگور» با ترجمهٔ «محمدحسنخان اعتمادالسلطنه» و نشر امید فردا، داستانی است که در قالب خاطرات یک الاغ روایت میشود. این کتاب که در دستهٔ داستانهای نوجوانان قرار میگیرد، با نگاهی انتقادی و طنزآمیز به روابط انسان و حیوان و همچنین رفتارهای اجتماعی و اخلاقی انسانها میپردازد. نویسنده با انتخاب یک الاغ بهعنوان راوی، تجربههای تلخ و شیرین او را از زندگی در کنار انسانها بازگو میکند و از این زاویه، نقدهایی بر جامعه و فرهنگ انسانی مطرح میسازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ
«بیوگرافی و خاطرات یک الاغ» نوشتهٔ «کنتس دوسگور» و ترجمهٔ «محمدحسنخان اعتمادالسلطنه» اثری داستانی است که در قالب خاطرهنویسی و روایت اولشخص، زندگی یک الاغ را بازگو میکند. این کتاب در قرن ۱۹ میلادی نوشته شده و از جمله آثار ادبیات فرانسه برای نوجوانان بهشمار میآید. ساختار کتاب بهگونهای است که الاغ، بهعنوان شخصیت اصلی، با زبانی طنز و گاه تلخ، سرگذشت خود را از کودکی تا پیری روایت میکند. نویسنده با بهرهگیری از این زاویه دید، به نقد رفتارهای انسانی، روابط اجتماعی، ظلم و بیعدالتی و همچنین مفاهیمی چون مهربانی، وفاداری و رنج میپردازد. قالب داستانی کتاب، آن را برای مخاطبان نوجوان و حتی بزرگسال جذاب کرده است و ترجمهٔ اعتمادالسلطنه نیز با حفظ لحن انتقادی و طنزآمیز اثر، به انتقال پیامهای کتاب کمک کرده است. این کتاب نهتنها داستانی سرگرمکننده است، بلکه بستری برای تأمل دربارهٔ اخلاق و رفتار انسانها در جامعه فراهم میآورد.
خلاصه کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی یک الاغ آغاز میشود که زندگی خود را از کودکی تا پیری روایت میکند. او در ابتدا تحت مالکیت زنی سختگیر و بیرحم قرار دارد که بارهای سنگین بر دوش او میگذارد و با بیمهری با او رفتار میکند. الاغ، که راوی داستان است، از رنجها و سختیهایی که متحمل میشود سخن میگوید و به تدریج، پس از شورش علیه صاحب خود، وارد ماجراهای تازهای میشود. او مدتی در طبیعت سرگردان است و با خطراتی مانند حملهٔ سگها و گرسنگی روبهرو میشود تا اینکه به خانهٔ پیرزنی مهربان و نوهاش پناه میبرد. در این خانه، برای نخستین بار طعم مهربانی و آرامش را میچشد و چند سالی را در آسایش سپری میکند. اما با تغییر شرایط زندگی خانواده، دوباره فروخته میشود و وارد چرخهای از صاحبان جدید و تجربههای گوناگون میگردد. در طول داستان، الاغ با نگاه انتقادی و طنزآمیز، رفتارهای انسانها را تحلیل میکند و تفاوتهای میان حیوانات و انسانها را به چالش میکشد. او از ریاکاری، خودخواهی و بیعدالتی انسانها انتقاد میکند و در عین حال، لحظاتی از مهربانی و انسانیت را نیز روایت میکند. داستان بدون افشای پایان، بر فرازونشیبهای زندگی الاغ و تأملات او دربارهٔ سرنوشت، اخلاق و روابط انسانی تمرکز دارد.
چرا باید کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ را بخوانیم؟
این کتاب با روایت زندگی یک الاغ، فرصتی برای بازاندیشی در رفتارهای انسانی و اجتماعی فراهم میکند. انتخاب یک حیوان بهعنوان راوی، زاویه دیدی متفاوت و تازه به مسائل اخلاقی، ظلم، مهربانی و روابط میان انسان و حیوان ارائه میدهد. طنز و انتقاد اجتماعی که در سراسر داستان جاری است، خواننده را به تأمل دربارهٔ جایگاه خود در جامعه و نحوهٔ برخورد با دیگران و حتی حیوانات وامیدارد. مطالعهٔ این اثر نهتنها سرگرمکننده است، بلکه میتواند نگاه انتقادی و حساسیت نسبت به بیعدالتی و ریاکاری را در مخاطب تقویت کند. همچنین، آشنایی با ادبیات کلاسیک فرانسه و ترجمهٔ اعتمادالسلطنه، تجربهای ارزشمند برای علاقهمندان به آثار ادبی و فرهنگی بهشمار میآید.
این کتاب برای نوجوانان و بزرگسالانی که به داستانهای انتقادی و طنزآمیز علاقه دارند مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ مسائل اخلاقی، اجتماعی و روابط انسان و حیوان را دارند، مطالعهٔ این اثر پیشنهاد میشود. علاقهمندان به ادبیات کلاسیک و آثار ترجمهشده از زبان فرانسه نیز میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.
بخشی از کتاب بیوگرافی و خاطرات یک الاغ
«آقای عزیز من از آن التفات و توجه که هميشه نسبت به این خادم بارکش و ارادت کیش برد بار خود داشتید ممنونم لکن به نوع ما که جماعت خران هستیم به طور حقارت نظر فرموده حیوان بی شعور و از شعار ترتیب دور تصور میکردید یا برای این که جناب عالی را بدرستی از عالم روزگار خران آگاهی شود لازم دیدم این کتاب را ترتیب نموده به حضور عالی تقدیم کنم موضوع این لایحه سرگذشت و وقایع زندگانی این مخلص بارکش است بعد از مطالعه به جنابعالی معلوم خواهد شد که ما نره خران و ماده خران و کره خران چگونه طرف صدمه و زحمت غیر منصفانه نوع بشر و هم جنسان جنابعالی هستیم همچنین خواهید دانست که ما طایفه دراز گوشان را از مقامات صورت و معنی چه بهر ها و در ذوق و ادراک چه رتبه هاست ضمناً بر خاطر دقیق جنابعالی معلوم خواهد شد که در روزگار جوانی چگونه این حقیر مستبد هوا پرست و زبردست بوده و از شرارت نفس و متابعت هوس چه بد بختی و نکبت دیدم لاجرم به سر انگشت تقدیر کوشمال ها گرفتم و براه راست بلی اقا جان شور جوانی که با جهل و نادانی مرکب است در هم نوع بشر یا خر چندان دوام دارد که گرد پیری بر سر نشیند و فترات کهولت در قوی اثر کند آنگاه دوره ناتوانی و افسوس بروزگار جوانیست طبعاً در رفتار و کردار تعدیل میشود در غم بی آلتی افسرده میمانیم و همت میگماریم که به سلامت نفس و سعادت شخص شهره شویم و عذر ایام گذشته بگوئيم چنان که مخلص بارکش بکار بردم .»