دانلود و خرید کتاب کمال‌گرایی یا کامل‌گرایی علی شمیسا
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب کمال‌گرایی یا کامل‌گرایی اثر علی شمیسا

کتاب کمال‌گرایی یا کامل‌گرایی

معرفی کتاب کمال‌گرایی یا کامل‌گرایی

هرگز خوب‌بودن کافی نیست، من باید همیشه عالی باشم و بدرخشم. خوب و معمولی‌بودن که فایده‌ای ندارد؛ وگرنه می‌شوم مثل بقیه، من اصلاً دوست ندارم معمولی و عادی باشم. آدم باید مثل تک‌ستاره باشد؛ یعنی، در هر حوزه‌ای که وارد می‌شود، بدرخشد. من از پدر و مادر خود یاد گرفته‌ام که همیشه باید درجه یک و نفر اول باشم. مگر آدم چندبار زندگی می‌کند. شما به من می‌گویید: «یک خوبِ معمولی باش!» اما من اصلاً نمی‌توانم با این جمله شما کنار بیایم. این فکر هیچ انگیزه‌ای برای زندگی به من نمی‌دهد. من حاضرم انواع فشارها و ریاضت‌ها را تحمل کنم، اما عالی‌ترین باشم. در واقع، این امر مرا به اوج لذت می‌رساند». در فرهنگ ایرانی، تیپ و طیفی از افراد به‌جای این‌که به‌سمت متفاوت‌بودن حرکت کنند، به‌سمت برتربودن، عالی‌ترشدن، بهترین‌ و بی‌نقص‌ترین‌بودن در حرکت‌اند. به همین دلیل هم، در دایره عصبیت سلسله‌ای می‌افتند و تا حدی جلو می‌روند که به بیماری وسواس ذهنی و رفتاری مبتلا می‌شوند؛ زیرا این‌گونه افراد در ذهن خود آن‌قدر بر خود، دیگران و زندگی سخت می‌گیرند و انواع بکن و نکن‌ها و باید و نباید‌ها را بر ذهن خود تحمیل می‌کنند که ذهنشان همیشه در دایره‌ای اجباری و عصبی گیر می‌کند و در نتیجه دیگر از آن انسان آزاد، رها و سهل‌گیر خبری نیست. شاید کتاب «کمال‌گرایی یا کاملگرایی» اثر دکتر علی شمیسا (-۱۳۴۶)،با توضیحات و تعاریف خود از کمال‌گرایی و انواع آن و مقالاتی که در این زمینه در فصل آخر خود دارد، تلنگری برای افرادی باشد که می‌خواهند افکار کامل‌گرایانه خود را به‌سمت کمال‌گرایی سوق دهند و خود را درمان کنند.

نظرات کاربران

ــسیّدحجّتـــ
۱۳۹۷/۰۸/۱۱

سلام به همه نسخه‌ی چاپی این کتاب رو مطالعه کردم قبلا اصلا خوندنش رو توصیه نمی‌کنه به جاش کتابی که خطوط آخر این نظر نوشتم رو معرفی می‌کنم کلی کاربرگ و جدول و راه حل داره نمی‌دونم نسخه الکترونیکی‌ش هست یا نه ولی حتما نسخه

- بیشتر
علیرضا
۱۳۹۷/۰۶/۰۱

... کتابیه که در مورد کمال گرایی هست فقط مدلهای مختلف کمال گرایی رو گفته و هیچ نکته ای برای اصلاح نگفته.

Mohammad Ghayoumi
۱۳۹۸/۰۱/۲۰

نمونه کتاب را خواندم و به نظر من فوق العاده است. ولی فکر می کنم نیاز به کمی دانش روانشناسی دارد و برای خواننده عام شاید کمی سنگین باشد

Elnaz.eskandariniaa
۱۳۹۷/۰۵/۳۱

مطالب بسیار خوبی بود! واقعا تشکر میکنم از نویسنده و تمامی دست اندر کارانی که این کتاب هارو به دست ما میرسانند!

Erfan Molaei
۱۴۰۰/۰۱/۱۷

کتابی کاملا سخیف و ناکارآمد که همه را متهم می کند اما هیچ راهکار عملی که قابلیت اجرا داشته باشد ارائه نداده است توصیه نمیکنم اصلا

Amir Afshar
۱۳۹۹/۰۶/۱۳

بنظرم برای آدمهایی که تمایلات ایده‌آلیستی یا سختگیرانه دارن میتونه عالی باشه. مخصوصا اینکه ما ایرانیها این گونه تمایلات توی فرهنگمون جا گرفته و نیاز به تعدیل داره.

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۷۴)
ذهن به‌جای جستجوی صلح، همواره به دنبال به‌چنگ آوردن بهترین‌هاست و از این رو، وارد جنگ با همه چیز و همه‌کس می‌شود.
سلیمانا
پیام‌های بازدارنده: ۱. به‌هیچ‌وجه فکر نکن! ۲. احساساتت را بروز نده! ۳. به‌هیچ‌وجه صمیمی نشو! ۴. به نوازش‌ها اعتماد نکن! ۵. خودت نباش! ۶. نوازش نکن! ۷. از زندگی‌ات لذت نبر!
乙_みG
برای او بسیار مهم است که همه دوستش داشته باشند و برای رسیدن به این اندیشه، فعالیت‌های بسیاری کرده و هزینه‌های زیادی صرف می‌کند. در هر شرایطی، دیگران را مقدم بر خود می‌داند و به هر روشی در پی جلبِ رضایت فرد مقابل است. او می‌خواهد که در ذهن و قلب تمامی اطرافیان، عالی‌ترین، خوب‌ترین، مهربان‌ترین، نازنین‌ترین و بخشنده‌ترین فرد باشد. دلیل دیگر آن است که او تحمل ناراحتی و حتی اخم دیگران را ندارد و ناخودآگاه فکر می‌کند به‌دنیا آمده تا فقط خوب باشد. او نمی‌تواند و حتی دوست ندارد که به کسی «نه» بگوید؛ نه گفتن برای او بسیار سنگین است. او حاضر است زندگی و اوقات خوشِ خود را به‌طور تمام و کمال وقفِ همسر، فرزند، دوست، دولت، مدیر یا هر فرد دیگری کند. ذهن او لبریز از بایدها و نبایدهایی است که حتی جرأت تخطی از آن‌ها را ندارد؛ زیرا در این صورت، به‌شدت احساس گناه می‌کند. در واقع، همین «بکن، نکن‌ها» زندگی روزمره او را می‌سازند.
S
کامل‌گرایی عصبی انواع افراد و تیپ‌های کامل‌گرایی عصبی ۱. کامل‌گرایی شناختی: من همیشه باید اندیشه‌هایی بلند و آرمان‌گرایانه داشته باشم. ۲. کامل‌گرایی احساسی: باید همیشه بکوشم که شاد و خوشبخت باشم، احساسات منفی را در اختیار بگیرم و هرگز احساس نگرانی و افسردگی به خود راه ندهم. ۳. کامل‌گرایی رفتاری: برای ارزشمندبودن باید در تمام اعمال و کارهایم موفق شوم. ۴. کامل‌گرایی اخلاقی: اگر از هدف‌ها و معیارهای اخلاقی و شخصی‌ام باز بمانم، اتفاق بدی رخ داده است. ۵. کامل‌گرایی در ارتباط: من و همسرم هرگز با هم مشاجره نمی‌کنیم و بر هم خشم نمی‌گیریم. ۶. کامل‌گرایی رُمانتیک و عاشقانه: باید همسری کامل پیدا کنم و همیشه واله و شیدای او باشم و او هم همیشه عاشق من باشد.
S
الگوی این افراد بزرگان اخلاقی یا دینی هستند؛ اما در زمینه این الگوپذیری، افراط کرده و همیشه احساس گناه دارند؛ گویا رابطه آن‌ها به‌جای قرارگرفتن بر مدارِ عشق، بر مبنای ترس‌هایی بنا شده است که ذهنی و خودساخته‌اند
乙_みG
کامل‌گرایی در مهرطلبی در هر جامعه‌ای، درصدی از افراد به دلیل تجربه‌های دردناک یا آموزش‌های نادرست خانوادگی سعی می‌کنند که دیگران را بیش‌ازحد راضی نگه دارند. آن‌ها برای رضایت دیگران، حاضرند هر کاری انجام دهند تا طرف مقابلشان آن‌ها را تأیید کند. مهرطلبی در مقابل عشق‌ورزی قرار دارد و فرد مهرطلب، به‌شدت از طردشدن، ترک‌شدن یا تأیید نشدن می‌ترسد؛ زیرا سال‌ها با ترس‌های فراوانی در ذهن خویش زندگی کرده است. فرد کامل‌گرای مهرطلب در سه حوزه افکار، احساسات و رفتار، درگیری‌های مهرطلبانه دارد.
S
اما همه کامل‌گرایان هم مثل هم نیستند. فلت کامل‌گرایی را به سه نوع مختلف تقسیم می‌کند. بعضی از کامل‌گرایان کاملاً خودانگیخته هستند. این کامل‌گرایان از خودشان ایراد می‌گیرند. «کارن کین» کانادایی استاد حرکات موزون باله است. او یکی از معروف‌ترین افراد این حرفه در جهان به‌شمار می‌آید که در طول زندگی حرفه‌ای خود ده‌هزار اجرا داشته است. او در زندگی‌نامه‌اش نوشته است که فقط از دوازده اجرای خود راضی است. احساس اصلی او درباره توانایی‌هایش ناامیدی و یأس است! کامل‌گرایان گروه دوم احساس می‌کنند همه از آن‌ها انتظار دارند که بی‌عیب و نقص باشند. کودکان کامل‌گرا، در کلاس درس، چیزهای جدید را تجربه نمی‌کنند؛ چون می‌ترسند احمق به‌نظر برسند. در بیشتر موارد، آن‌ها باید به ناراحتی و خشم خود غلبه کنند؛ چون تقاضای دیگران به نظرشان غیرمنطقی و غیرمنصفانه می‌رسد. کامل‌گرایانی که به طردشدگان اجتماع معروف هستند، هیچ‌وقت تقاضای کمک نمی‌کنند؛ چون می‌خواهند کامل و بی‌عیب به نظر برسند
S
اگر از کامل‌گرایی رنج می‌برید، بی‌شک شما فردی هستید که مهارتی عجیب در پیداکردن عیب‌های خود و دیگران دارید؛
با نشان
آن‌ها در برابر میهمانی‌دادن دوگونه رفتار می‌کنند: به‌هیچ‌وجه میهمانی نمی‌دهند و زیر بار این کار نمی‌روند؛ زیرا عقیده دارند که این کار بسیار مشقت‌بار است! اگر هم که میهمانی را برگزار کنند، این مراسم باید در حد بسیار عالی و بدون هیچ‌گونه کم‌وکاستی باشد.
乙_みG
شخص کامل‌گرا با استفاده از چند روش می‌تواند تفکر خود را تغییر دهد و به‌تدریج حس خوب‌بودن را جایگزین عصبیت‌ها و احساسات منفی خود کند. چنین فردی باید یاد بگیرد خودش را همان‌گونه که هست، بپذیرد؛ نه آن‌گونه که باید باشد. او باید با خودباوری از موفقیت‌ها و دستاوردهای خویش لذت ببرد، البته بدون آن‌که لزومی داشته باشد آن دستاوردها را حفظ کند. شخص کامل‌گرا باید خودش را دوست داشته باشد. او باید باور کند که استحقاقِ خوبی‌ها را دارد؛ همچنین خودش را همیشه برنده تصور کند؛ حتی اگر این تصور به صَرف انرژی بیشتری نیاز داشته باشد. او باید تشخیص دهد که مهم‌ترین مسئله، حرکت در مسیر مستقیم است و برای غلبه بر ویژگی‌های نادرست خویش می‌تواند از سیستم‌های حمایت اجتماعی بهره ببرد. برای این منظور بهتر است دوستانی برای خود انتخاب کند. این افراد باید واقع‌بین باشند، نه کامل‌گرا.
S

حجم

۲۶۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۳۹۳ صفحه

حجم

۲۶۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۳۹۳ صفحه

قیمت:
۶۹,۹۰۰
تومان