کتاب بخشودن
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۲ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب بخشودن
ایوگارارد و دیوید مک ناتون، پژوهشگر فلسفهاند.
نویسندگان «بخشودن» سعی دارند در این اثر به دو مسئله محوری پاسخ دهند:
نخست، وقتی کسی را که در حق ما جفا کرده یا با ما بد تا کرده است، میبخشیم، دقیقا چه میکنیم؟
و دوم، بخشودن چه دلایلی دارد و چه دلایلی میتواند ما را از بخشودن باز دارد؟
مردم معمولا واژه بخشودن را در موارد و معانی گوناگون و متفاوتی به کار میبرند. بنابراین میتوان علاوه بر بخشودن خطاکاران مثلا از بخشودن یا بخشیدن قرض هم سخن گفت، اما توجه نویسندگان کتاب بخشودن معطوف به بخشودن به معنای نخست است و نه در معنای دوم و علتش هم این است که بخشیدن یک قرض صرفا به این معناست که شخص مدیون را از بازپرداخت قرضش معاف کنیم و به هیچ روی این معنا را دربرندارد که کاری خطا از شخص مدیون سر زده است.
بخشودن و گذشت در بسیاری از سنتهای دینی از مضامین مهم است و در مسیحیت جزو مضامین مطلقا محوری است که در کانون این دین جای دارد.
در کتاب «بخشودن»، صرفا به درک و برداشتهای دینی از مفهوم بخشودن پرداخته نمیشود و نویسندگان کتاب، یکی از دلایل این مطلب را چنین بیان میکنند: در بسیاری از سنتهای دینی اصلی یکی از مسائل مهم، بخشایش الهی گناهان ماست، اما روشن است که بخشایش الهی نمیتواند شباهت تام به بخشودن انسانی داشته باشد و خداوند به دلایلی کاملا متفاوت میتواند گناهان را ببخشاید و دلایل ما انسانها برای بخشودن خطاکاران از جنسی دیگر است.
کتاب «بخشودن» به استثنای یک فصل آن (که به پژوهشهای روانشناختی اختصاص دارد) یک کتاب فلسفی است. خیلیها فکر میکنند فلسفه باید بنا بر طبیعتش غامض، دشوار و حتی فنی باشد.
البته برخی اوقات فلسفه واقعا چنین است، اما همیشه لزوما این چنین نیست. فلاسفه به دنبال دو چیزند که هر شخص فکوری هم قاعدتا به دنبال آنهاست: فهمیدن و توجیهکردن.
بیماری
کی بود کی بود؟کرول توریس
جنس دوم (جلد اول)سیمون دوبوار
کاروان امیدلسلی اسکرایوینر
کافه اروپااسلاونکا دراکولیچ
نویسنده در مورد هر موضوع زیادی توضیح داده و این کتاب میتونست خیلی خیلی خلاصه تر نوشته شه.
نگارنده سعی کرده در مورد بخشودن به تعریف درستی برسه و از عهده کار هم به نظر براومده. با این حال گاهی به تکرار رسیده و مسائل رو چندبار بازگو میکنه. ولی در مجموع خیلی روون بحث میکنه و بحث
تکرار تکرار تکرار تکرار. یه موضوع رو میگه هزار بار تکرار میکنه. حوصله سر بر. خوندنش سخته، اصلا روون نیست. لعنتی تموم نمیشد. موقع خوندنش داشتم زجر میکشیدم. این کتاب تا جایی که بخشودن رو توصیف میکنه و از معذور داشتن و نادیده
کل کتاب سعی در این داره که بخشیدن رو با راه های مختلف در امور کوچک و متوسط و گاها بزرگ اثبات کنه که واقعا هم منطقی و درست بود و البته از حق کسی که حقش ضایع شده هم
بدک نبودش ، ولی به نظرم انتقامم مزه ی خودشو داره ، هنوز مجاب نشدم هر کسی هر بلایی و سرم آورد و راحت ببخشم ش ...
کتاب دیدگاه خیلی جالب و جامعی داره. صرفا یک طرفه به «بخشودن» نگاه نکرده، هم انتقاد های وارده به بخشودن رو بررسی کرده و هم در فصل های بعدی برای این انتقاد ها جواب آورده. فصل آخر هم کلا به نتیجه
سلام دوستان ،به نظر من این کتاب رو میشد با حفظ همه نکات ،خلاصه تر نوشت ولی در کل ارزش خوندن داره این نگرش سنتی توی جوامع بشری که بخشودن همیشه قابل ستایش هست رو نقد میکنه و دید فرد رو
به مسائلی درباره بخش اشاره میکنه که قبلا بهش توجه نکرده بودم و به این شکل تصورش نمیکردم،ولی باز کتاب خوبی بود