کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ جعبه ابزار شجاعت اجتماعی
معرفی کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی)
کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعهای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. این اثر با عنوان فرعی جعبهابزار شجاعت اجتماعی، کمرویی و ترس از طردشدن را نه بهعنوان نقص شخصیتی، بلکه بهعنوان واکنشهایی قابلفهم و قابلمدیریت بررسی میکند و برای موقعیتهای روزمره مدرسه، دوستی و جمع، تمرینها و الگوهای مشخصی پیش میگذارد. انتشارات حکمت و عرفان این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی)
کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، بر یکی از تجربههای پرتکرار دورهی نوجوانی دست گذاشته است: لحظههایی که حرفزدن در جمع سخت میشود، ذهن قفل میکند، ترس از قضاوت بالا میرود یا یک بیتوجهی ساده به احساس طردشدگی تبدیل میشود. این کتاب از همان ابتدا کمرویی را از زاویهای سرزنشگر نمیبیند و توضیح میدهد که بخشی از این واکنشها به سازوکار مغز، تجربههای قبلی و حساسیت نوجوان به نگاه دیگران مربوط است. همین نگاه باعث میشود مسیر کتاب از برچسبزدن فاصله بگیرد و بیشتر بر شناخت وضعیت و پیدا کردن راههای برخورد با آن متمرکز شود.
این کتاب در ۶ فصل تنظیم شده است و هر فصل روی بخشی از شجاعت اجتماعی کار میکند. فصل نخست به فهم کمرویی، اضطراب اجتماعی، واکنش یخزدن، ریشههای احساسی و جسمانی خجالت، تست سبک ارتباطی و چند تکنیک فوری آرامسازی میپردازد. فصل دوم سراغ شروع تعامل میرود و از سلامدادن، آغاز مکالمه، جملههای شروع گفتوگو، تکنیک ۳ ثانیه، شروعهای کوچک و زبان بدن باز حرف میزند. فصلهای بعدی ادامهدادن مکالمه، گفتن نظر در کلاس، معرفیکردن خود، نهگفتن، تشخیص طردشدگی واقعی از بیتوجهی معمولی، برخورد با بیاحترامی و ساختن دوستیهای سالم را پیش میکشند. در کنار این بخشها، چالشهای ۷ روزه و ۳۰ روزه، مأموریتهای شجاعت و دفترچهی ثبت پیشرفت هم دیده میشود که نشان میدهد کتاب فقط به توضیح مفاهیم بسنده نمیکند و بر تکرار، مشاهده و تمرین هم حساب باز کرده است.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی)
این کتاب از جایی شروع میشود که نوجوان در موقعیتهای اجتماعی دچار تردید، دستپاچگی یا ترس از قضاوت میشود. نویسندگان ابتدا توضیح میدهند کمرویی، اضطراب اجتماعی و واکنش یخزدن چه تفاوتی با هم دارند و چرا بدن و ذهن در بعضی جمعها حالت دفاعی پیدا میکنند. بعد مسیر کتاب بهسمت مهارتهای مشخص میرود: آرامکردن بدن، شروع یک گفتوگوی کوتاه، ادامهدادن مکالمه، بیان نظر در کلاس، گفتن نه، تشخیص رابطههای فرساینده و ساختن دوستیهای سالم. پیام اصلی این کتاب این است که شجاعت اجتماعی یک ویژگی ثابت نیست؛ مجموعهای از رفتارهای کوچک و تمرینپذیر است که بهتدریج میتواند ترس از طردشدگی را کمرنگتر کند.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- کمرویی و ترس از طردشدن را به بخشهای قابلشناختن تقسیم میکند و به تفاوت میان خجالت، اضطراب اجتماعی و واکنش یخزدن شکل روشنتری میدهد.
- برای موقعیتهای مشخص نوجوانان، از کلاس و زنگ تفریح تا جمعهای تازه و گفتوگوهای آنلاین، نمونه و جملههای آغازکننده ارائه میکند.
- به مهارتهای مهمی مثل شروع مکالمه، ادامهدادن گفتوگو، بیان نظر، نهگفتن و مرزبندی در رابطهها میپردازد.
- دربارهی طردشدگی، تمسخر و بیاحترامی فقط به احساسات بسنده نمیکند و معیارهایی برای تشخیص و واکنش سنجیده مطرح میکند.
- با چالشهای روزانه و دفترچهی ثبت پیشرفت، فرایند تمرین و پیگیری تغییر را ملموستر میکند.
خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی که در شروع گفتوگو، حرفزدن در کلاس یا واردشدن به جمعهای تازه دچار دستپاچگی میشوند.
- کسانی که از قضاوت دیگران میترسند و بعد از موقعیتهای اجتماعی، حرفها و رفتارهای خود را زیاد مرور میکنند.
- نوجوانانی که میخواهند طردشدگی، بیتوجهی و رابطههای ناسالم را دقیقتر تشخیص دهند.
- کسانی که بهدنبال تقویت جرئتمندی، مرزبندی و حفظ آرامش در برخورد با تمسخر یا بیاحترامی هستند.
- مخاطبانی که دوست دارند مهارتهای اجتماعی را با تمرینهای کوتاه، چالشهای روزانه و مثالهای نزدیک به فضای مدرسه و دوستی پیش ببرند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد بیست و پنجم، آموزش مهارت مقابله با کمرویی و طردشدگی) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ جعبه ابزار شجاعت اجتماعی |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | منیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ |