کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
معرفی کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) با عنوان اصلی A Court of Wings and Ruin نوشته سارا جی. ماس و ترجمه سیران شریفی و یک رمان در ادامهی ماجراهای پرتنش و عاشقانهی دنیای پریان و انسانهاست. این کتاب سومین جلد از مجموعهی درباری از خار و رز است و نشر آذرباد آن را منتشر کرده است. رمان حاضر در میانهی جنگی بزرگ، توطئههای درباری و عشقهای زخمی پیش میرود و روی مرز باریک وفاداری، انتقام و نجات سرزمینها حرکت میکند. فیرا، ریسند، تاملین، لوشین و دیگر شخصیتهای آشنا در این جلد با تهدید تازهی هیبرن و فروپاشی دیوار میان دنیای انسانها و پریان روبهرو میشوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) به قلم سارا جی. ماس داستان را درست در آستانهی جنگی تمامعیار از سر میگیرد؛ جایی که نویسنده جهان پریان، دربارها و دیوار میان انسانها و نامیراها را به نقطهی انفجار میرساند. عشق در این کتاب بهعنوان چرخهای متناقض و دردناک توصیف شده است که هم میزاید و هم میمیراند. عشق، وفاداری، خیانت و احساس گناه در این جلد در کنار هم قرار گرفته و تصمیمهای شخصیتها توانسته است سرنوشت سرزمین را عوض کند.
درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) گذشتهی خونین جنگهای قدیم را نشان میدهد و نیز اکنونِ ملتهب دربارها را. آغاز کتاب با صحنهای از میدان نبرد و اجساد انسانها و پریان، فضای تیره و خشن پسزمینهی رمان را میسازد و بعد روایت بهسرعت به زمان حال و فیرا میرسد. فیرا در نقش بانوی بزرگ نایتکورت در دل دربار بهاری و در کنار تاملین و لوشین، نقشی دوگانه بازی میکند؛ او ظاهراً زخمی است و از اسارت بازگشته است، اما در باطنْ جاسوسی است که باید اطلاعاتی حیاتی دربارهی هیبرن، دیوار و نقشههای دشمن را به ریسند برساند.
رمان درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) در فصلهای مختلف به سیاست و اتحادهای اجباری میان دربارها میپردازد و از کشمکشهای درونی شخصیتها سخن میگوید؛ همچون احساس گناه لوشین، خشم فروخوردهی فیرا نسبت به تاملین و ایانتی و سایهی سنگین هیبرن که با شاهزادگان دوقلویش و جوریان قدمبهقدم به فروپاشی دیوار نزدیک میشود. حضور آیینها و جشنها مثل جشن تابستانه در کنار صحنههای جاسوسی، بازجوییهای پنهان و بازیهای روانی، این جلد را به ترکیبی از فانتزی سیاه، رمان عاشقانه و درام سیاسی تبدیل کرده است.
خلاصه داستان درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
فیرا پس از وقایع هیبرن به دربار بهاری بازمیگردد، اما نه بهعنوان قربانی بلکه بهعنوان بانوی بزرگ نایتکورت که باید در قلب قلمروی دشمن نقش دختری شکسته و وابسته را بازی کند. او در ظاهر به تاملین و لوشین نزدیک میشود، در مراسمها شرکت میکند، نقاشی میکشد و وانمود میکند در حال بهبود است. در باطن اما هر حرکتش برای جمعآوری اطلاعات دربارهی هیبرن، دیوار و متحدان پنهان طراحی شده است.
محور اصلی کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) روی سه خط پیش میرود؛ تلاش هیبرن برای یافتن نقاط ضعف دیوار و آمادهسازی حمله، بازی دوگانهی فیرا در دربار بهاری و رابطهی ناپیدای او با ریسند از طریق پیوند جفتی و نیز تشدید تنشها میان شخصیتهایی مثل لوشین، ایانتی و جوریان. صحنههایی مانند بررسی شکافهای دیوار، ورود شاهزادگان دوقلوی هیبرن و جشن تابستانه که در آن فیرا بهعنوان نفرینشکن و چهرهای متبرک جلوه میکند، نشان میدهد چگونه فیرا با استفاده از ایمان مردم، سیاست دربار و قدرتهای تازهاش آرامآرام زمینهی فروپاشی دربار بهاری از درون را فراهم میکند.
چرا باید کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) را بخوانیم؟
کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) برای دنبالکردن ادامهی سرنوشت فیرا و ریسند، نقطهی عطف مهمی در مجموعهی درباری از خار و رز است؛ جایی که جنگ از سطح زمزمه و تهدید به مرحلهی برنامهریزی دقیق و رویارویی نزدیک میرسد. این جلد ترکیبی از توطئههای درباری، کشمکشهای عاشقانه، نبردهای ذهنی و آیینهای جادویی است و نشان میدهد که گاه ظریفترین نقشبازیها از هر شمشیری خطرناکتر است.
خواندن کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی معاصر و قالب رمان در ژانر فانتزی سیاه و به کسانی پیشنهاد میشود که دو جلد قبلی مجموعهی درباری از خار و رز را خواندهاند و میخواهند وارد مرحلهی جنگ، سیاست و انتقام در این جهان شوند.
درباره سارا جی. ماس
سارا جی. ماس (Sarah J. Maas)، از چهرههای سرشناس ادبیات فانتزی آمریکا، در ۵ مارس ۱۹۸۶ در نیویورک متولد شد. دوستداران ادبیات او را «ملکهی حاکم» ژانر فانتزیـعاشقانه (Romantasy) میخوانند. این نویسنده که از ۱۶سالگی وارد مسیر نویسندگی شد، در سال ۲۰۰۸ توانست مدرک کارشناسی نویسندگی خلاق با گرایش فرعی مطالعات دینی را با رتبهی ممتاز از Hamilton College دریافت کند.
اعتبار و شهرت سارا جی. ماس بیش از هر چیز به آفرینش سه مجموعهی فانتزی با عنوانهای «اریکهی شیشهای» (Throne of Glass)، «درباری از خار و رز» (A Court of Thorns and Roses) و «شهر هلالی» (Crescent City) بازمیگردد. این آثار تا سال ۲۰۲۴ بیش از ۷۵ میلیون نسخه فروش داشتند، به ۳۸ تا ۴۰ زبان ترجمه شدند و در پلتفرمی مانند TikTok موجی گسترده ایجاد کردند.
منتقدان ادبی عناصری مانند شخصیتپردازی عمیق، جهانسازی دقیق با ساختارهای طبقاتی پیچیده و تأکید بر اراده و عاملیت زنان را از پایههای اصلی قلم سارا جی. ماس میدانند؛ بهگونهای که روزنامهی ایندیپندنت موفقیت این نویسنده را همسنگ جایگاه جی. کی. رولینگ ارزیابی کرده است. در اوت ۲۰۲۴ اما شش کتاب از آثار سارا جی. ماس در پی قوانین تازهی ایالت اوتا دربارهی محتوای حساس، از کتابخانهها و کلاسهای مدارس دولتی این ایالت حذف شد.
سارا جی. ماس که هیجانانگیزترین بخش حرفهی خود را فرایند کشف در هنگام نوشتن میداند، علاقهی عمیقش به فانتزی را وامدار رمانهای «سابریل» نوشتهی گارث نیکس و «قهرمان و تاج» به قلم رابین مککینلی دانسته است. او گفته است که برای پرورش آثارش از موسیقی فیلم، موسیقی کلاسیک و انیمیشن سیلور مون الهام گرفته است.
جوایز و افتخارات کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) و نویسنده
نخستین جلد از مجموعهی «درباری از خار و رز» عنوان بهترین کتاب داستانی نوجوانان گودریدز را به دست آورد. این اثر همچنین در فهرست نامزدهای بهترین کتاب سال گودریدز و جایزهی لینکلن قرار گرفت و وارد فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز شد. جلد دوم این مجموعه با نام «درباری از مه و خشم» و جلد سوم آن با عنوان «درباری از بال و تباهی» نیز موفق به کسب جایزه شد:
سارا جی. ماس در سال ۲۰۲۰ با کتاب «سرای خاک و خون» (جلد نخست از مجموعهی شهر هلالی) تندیس گودریدز در شاخهی فانتزی را دریافت کرد. دیگر آثار او ازجمله «اریکهی شیشهای»، «تاج نیمهشب»، «وارث آتش»، «ملکهی سایهها»، «درباری از خار و رز»، «درباری از مه و خشم»، «امپراتوری طوفانها» و «درباری از بال و تباهی» بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ بارها در جایگاه برنده، فینالیست یا نامزد رویدادهای مهمی مانند جوایز گودریدز (در بخشهای فانتزی نوجوانان و بهترینِ بهترینها)، جایزهی کتاب کودک واتراستونز، جایزهی کتاب نوجوان آرکانزاس، نشان افتخار انجمن کتابخانههای داکوتای جنوبی، جایزهی کتاب عقاب بلندپرواز، جایزهی برگزیدهی کتاب کودکان، جایزهی دراگون و جایزهی منتقدان رومانتیک تایمز قرار گرفتند.
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
- نشریهی پابلیشرز ویکلی: کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) یک اثر پرکشش و رضایتبخش است.
- نشریهی کرکوس ریویوز: این رمان دقیقاً همان چیزی است که طرفداران فانتزیهای سیاه، پرزرقوبرق و جذاب به دنبالش هستند.
چه نسخههای دیگری از کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- قلمرو بالها و ویرانهها ترجمهی محمدجواد شجاعی، انتشارات آناناس، ۱۴۰۱.
- دربار بال و ویرانی ترجمهی زهرا هدایتی، نشر باژ، ۱۳۹۹.
بخشی از کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی)
«سرما اولین چیزی بود که حس کردم.
سرمایی فرحبخش و گزنده که با بوی خاک و چیزهایی فاسد درهمآمیخته بود. در هوای گرگومیش، دنیای ورای دهانهٔ آن غار باریک همچون مشبکی از رنگهای قرمز و طلایی و قهوهای و سبز، درختانی ضخیم و کهن، زمین خزه گرفتهٔ پوشیده با صخره و تختهسنگ و سایههای طولانی بود. شمشیر به دست وارد شدیم و بهسختی از هوای اندکی که در آنجا جریان داشت، استشمام کردیم؛ ولی هیچ خبری از نگهبانان آتمکورت در معبر ورودی به منطقهٔ بروُن نبود... کسی که بتوانیم ببینیم یا بویش را حس کنیم.
بدون جادو بار دیگر کور شده بودم، قادر نبودم تور آگاهی را میان آن درختان کهن و سرزنده بگسترم تا رد ذهنهای پریان نزدیک را بگیرم. بینهایت ناامید شدم. قبلاً اینگونه میزیستم. اینکه چگونه بدون جادو زنده مانده بودم... اصلاً نمیخواستم به آن بیندیشم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | درباری از خار و رز (کتاب سوم، درباری از بال و تباهی) |
| عنوان در زبان مبدأ | A Court of Wings and Ruin |