معرفی کتاب به سوی آسمان (کتاب اول)
کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) با عنوان اصلی Skyward نوشته برندون سندرسون و ترجمه یاسمن میرزاپور و رمانی دربارهی دختری نوجوان است که در سیارهای محاصرهشده میان آوار فضا و حملهی بیگانگان، رؤیای خلبانشدن در نیروی دفاعی را دنبال میکند. این کتاب را انتشارات آذرباد منتشر کرده است. اثر حاضر آغازگر مجموعهای است که در آن نبرد برای بقا، کشف گذشتهی فراموششدهی انسانها و معنای شجاعت در مرکز ماجرا قرار گرفته است. این رمان ترکیبی از ماجراجویی، طنز، تعلیق و جهانسازی است و خواننده را از دل غارهای زیرزمینی تا آسمانهای پر از زبالهی فضایی همراه با خود میبرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) اثر برندون سندرسون
کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) یک رمان به قلم برندون سندرسون و داستان اسپنسا (Spensa) است؛ دختری که در سیارهی متروک دتریتوس زیر لایههای عظیم زبالهی فضایی و زیر سایهی حملات مداوم یک نژاد بیگانه به نام کرل زندگی میکند. برندون سندرسون در این کتاب جهانی را تصویر کرده است که بازماندگان انسان در غارهای زیرزمینیِ آن پناه گرفتهاند و با تکیه بر کارخانهها و ماشینآلات باستانی، استارفایتر میسازند تا از تنها پایگاه سطحی خود، آلتا، دفاع کنند. خلبانان نیروی دفاعی سرکشان قهرمانان واقعی جامعه به شمار میآیند.
رمان به سوی آسمان (کتاب اول) علاوهبر نبرد انسانها و کرلها به ساختار اجتماعی سرکشان، امتیازهای شهروندان اولیه، تبعیض علیه خانوادهی اسپنسا، نقش کارخانههای باستانی و مدار زباله پرداخته است. برندون سندرسون در این کتاب با ترکیب شوخطبعی شخصیت اصلی، افسانههای جنگجویان زمین قدیم که مادربزرگ تعریف کرده و فشارهای سیاسی دیدیاف، جهانی چندلایه ساخته که در آن شجاعت، بیشتر از یک مانور هوایی است.
خلاصه داستان به سوی آسمان (کتاب اول)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
اسپنسا برای تبدیلشدن به خلبان استارفایتر میکوشد؛ درحالیکه جامعه او را بهخاطر گذشتهی پدرش طرد کرده است. پدر او سالها پیش در نبرد آلتا متهم شد که در میانهی حملهی کرلها از میدان گریخته و بهدست همرزمانش سرنگون شده است. این اتهام، خانواده را در موقعیتی تحقیرآمیز قرار داده و اسپنسا را «دختر یک بزدل» نامیدهاند. کتاب نشان داده است که اسپنسا چگونه میان دو جهان در رفتوآمد است؛ از یکسو غارهای تاریک، شکار موشهای صحرایی، قصههای قهرمانان افسانهای و تمرینهای ذهنی مادربزرگ و از سوی دیگر، ساختار خشک و سلسلهمراتبی دیدیاف، آزمون خلبانی، تبعیض رسمی آدمیرال فولادزره و فشار برای پذیرفتن شغلی در فاضلاب یا مخزنهای جلبک. کشف یک استارفایتر قدیمی و ناشناخته در غاری دورافتاده، امید تازهای برای او ساخته و در دل این کشف، پرسشهایی دربارهی گذشتهی ناوگان انسانها، منشأ دستگاههای باستانی و حقیقت ماجرای پدرش شکل گرفته است.
چرا باید کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) را بخوانیم؟
رمان به سوی آسمان (کتاب اول) ترکیبی از ماجراجویی فضایی و نقد ظریف ساختار قدرت است. این کتاب از دل یک دنیای محاصرهشده به موضوعاتی مانند برچسبزدن، میراث خانوادگی، شجاعت، نافرمانی و رؤیاپردازی پرداخته است. همراهی با اسپنسا (شخصیت اصلی) تجربهکردن یک نبرد فضایی است و نیز تماشای مبارزهی یک نوجوان با سیستمی که او را از پیش محکوم کرده است.
خواندن کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان در ژانر علمیـتخیلی، علاقهمندان به نبردهای هوایی و جهانهای آیندهنگر و کسانی پیشنهاد میشود که از روایتهای رشد نوجوانان سرکش، قهرمانان حاشیهنشین و داستانهایی دربارهی شکستن کلیشهها لذت میبرند.
درباره برندون سندرسون
برندون سندرسون (Brandon Sanderson) نویسندهای آمریکایی در حوزهی فانتزی، علمیـتخیلی و آثار نوجوانان است که در ۱۹ دسامبر ۱۹۷۵ در ایالت نبراسکا به دنیا آمد. علاقهی او به مطالعه و نگارش داستانهای فانتزی از دوران نوجوانی شکل گرفت. ابتدا تحصیل در رشتهی بیوشیمی را آغاز کرد، اما پس از بازگشت از یک مأموریت داوطلبانهی مذهبی در کرهی جنوبی، مسیر تحصیلی خود را تغییر داد و به ادبیات انگلیسی روی آورد؛ سپس در سال ۲۰۰۰ مدرک کارشناسی و در سال ۲۰۰۴ کارشناسیارشد نویسندگی خلاق را دریافت کرد.
در سالهای دانشجویی، برای آنکه زمان بیشتری برای نوشتن داشته باشد، شبها بهعنوان حسابرس شبانه در یک هتل کار میکرد. تا سال ۲۰۰۳، دوازده رمان نوشته بود که هنوز به چاپ نرسیده بودند. نخستین اثر منتشرشدهی او با نام «الانتریس» (Elantris) در سال ۲۰۰۵ به بازار آمد و موفقیت این کتاب زمینه را برای انتشار رمان «مهزاد: آخرین امپراتوری» (Mistborn: The Final Empire) در سال ۲۰۰۶ فراهم کرد؛ اثری که آغاز مجموعهی مشهور مهزاد بهشمار میآید.
از دیگر آثار مهم او مجموعهی گستردهی The Stormlight Archive است که از سال ۲۰۱۰ با کتاب «طریق شاهان» (The Way of Kings) آغاز شد و به یکی از بزرگترین پروژههای فانتزی معاصر تبدیل شده است. بسیاری از نوشتههای سندرسون در جهان داستانی مشترکی با نام Cosmere رخ میدهند. او علاوه بر رماننویسی، در سال ۲۰۰۸ به همراه دو نفر دیگر پادکست Writing Excuses را راهاندازی و در سال ۲۰۲۲ نیز همراه با دن ولز پادکست Intentionally Blank را آغاز کرد.
برندون سندرسون مفهوم «قوانین جادوی سندرسون» را مطرح کرد که میان جادوی سخت و جادوی نرم تمایز قائل میشود و به یکی از چارچوبهای مهم جهانسازی در ادبیات فانتزی بدل شده است. این نویسنده به بهرهوری چشمگیر در نوشتن شهرت دارد و تا سال ۲۰۲۳ در مجموع ۷۱ کتاب نوشته که بسیاری از آنها در فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز قرار گرفتهاند. او در فعالیتهای خیریه نیز مشارکت دارد و از دیگر فعالیتهایش میتوان به همکاری با یک استودیوی بازیسازی برای خلق دنیای بازی Moonbreaker و تدریس نویسندگی خلاق در دانشگاه بریگام یانگ اشاره کرد. در مجموع، برندون سندرسون بهعنوان یکی از پرکارترین و تأثیرگذارترین نویسندگان فانتزی معاصر شناخته میشود که با جهانسازی پیچیده، تولید فراوان آثار و ارتباط نزدیک با مخاطبان، جایگاهی ویژه در ادبیات ژانری به دست آورده است.
جوایز و افتخارات نویسنده
برندون سندرسون در طول فعالیت حرفهای خود موفق به دریافت جوایز مهمی شده است. او در سال ۲۰۰۵ برای کتاب «الانتریس» (Elantris) جایزهی Romantic Times Reviewers' Choice را در بخش بهترین رمان فانتزی حماسی دریافت کرد. در سال ۲۰۰۷ داستان Defending Elysium برای او UPC Science Fiction Award را به ارمغان آورد. در سال ۲۰۰۸ نیز برای کتاب «قهرمان دوران» (The Hero of Ages) بار دیگر برندهی جایزهی Romantic Times Reviewers' Choice شد. کتاب Towers of Midnight در سال ۲۰۱۰ Goodreads Choice Award را در بخش بهترین فانتزی سال کسب کرد. او در سال ۲۰۱۱ برای «طریق شاهان» (The Way of Kings) موفق به دریافت David Gemmell Legend Award شد و در نهایت در سال ۲۰۱۳ برای نوولای The Emperor’s Soul جایزهی هوگو را به دست آورد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب یا نویسنده
نشریهی پابلیشرز ویکلی: برندون سندرسون با نگارش رمان به سوی آسمان (کتاب اول)، قهرمانی مدبر و بیباک و مجموعهای از شخصیتهای ماندگار را در بسترِ نبردی مأیوسکننده به تصویر میکشد. با اوجگیری داستان و فاششدن رازها، ضربان قلب مخاطب بالا رفته و پایانی نفسگیر و تعلیقآمیز، بستری ایدئال را برای جلد بعدی مجموعه فراهم میسازد.
بخشی از کتاب به سوی آسمان (کتاب اول)
«ما چرخش هماهنگ به پهلو، آرایشهای نظامی و تمرین حفاظت از همپرواز را انجام دادیم. آنقدر تمرین کردیم که حس کردم انگشتانم به سفتیِ چرخدندهها شده و بازوانم چنان درد میکرد که انگار وزنه بلند کرده بودم؛ و مغزم عملاً تبدیل به حریرهٔ ذرت شده بود. حتی در ساعت ناهار هم از ما کار کشید و یک دستیار را وادار کرد برای سایرین ساندویچ بیاورد. من مثل همیشه گوشت دودی موش و قارچ خوردم.
دیودهای کلاهم در حین کار، خنک شدند. آدمیرال فکر میکرد میتوانست از روی یکمشت اطلاعات بفهمد من بزدلم یا نه؟ این دیگر چه دیوانگی بود؟
اما زمانی برای نگرانی در این مورد نبود. کاب ما را وادار به جاخالی دادن به بارش زبالهها، چرخیدن به کمک نیزهٔ نور و تمرین راهاندازی مجدد سپرها کرد. بهطرز خوشایندی خستهکننده بود و تنها باری که به بیم فکر کردم، زمانی بود که متوجه شدم کسی نیست دوباره غُر بزند چرا اجازهٔ استفاده از سلاح نداشتیم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب به سوی آسمان (کتاب اول) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | به سوی آسمان (کتاب اول) |
| عنوان انگلیسی | Skyward |