کتاب داپلر
خواندن نظراتمعرفی کتاب داپلر
«داپلر» رمانی از نویسنده نروژی، ارلند لو، با ترجمه شقایق قندهاری (-۱۳۵۵) است.
«داپلر» شخصی است که پس از مرگ پدرش و یک رویداد به ظاهر کلیدی دیگر دچار دگرگونیهای ذهنی شده و از خانواده و شلوغی زندگی در شهر دل کنده و برای زندگی به جنگل رفته است.
روایت ظریف و در عین حال طنازانه لو در این رمان برای نقد جامعه شهری مدرن و ارزشهای نوظهور در آن و جسارتی که در نقد زندگی و فرهنگی مدرن کشور خودش به خرج میدهد، این رمان را به اثری درخور توجه مبدل کردهاست.
ارلند لو در سال ۱۹۶۹ در شهر ترونیم در کشور نروژ به دنیا آمد. پیش از آنکه به عنوان منتقد روزنامه، روانپزشک بیمارستان و معلم مدرسه کار کند، در زمینه فرهنگ عامه، مطالعات فیلم و ادبیات ادامه تحصیل داد. وی مؤلف شش رمان و چهار کتاب کودک است. بسیاری از آثارش در بیست و یک کشور جهان ترجمه و منتشر شدهاند.
بخشی از این اثر:
من یک روز تمام را در حالی سپری میکنم که با شور و حال ترانهای را زیر لب زمزمه میکنم که یادم هم نمیآید چه ترانهای است. همانطور که با روحیهای شاد و سرحال پوسته پیکره نمادین را تراش میدهم، حس میکنم روی ابرها هستم و کل جهان مال من است. خردهتراشهها در جنگل پخش شده و به هوا بلند میشود. حوالی شب بخشهایی از متن ترانه به ذهنم میآید، و من بیهیچ نقد و نظری مدتی همینطور متن ترانه را با آواز میخوانم تا اینکه یک دفعه عرق سردی میکنم و تازه متوجه میشوم چیزی که دارم همینطور پشت سرهم برای خودم میخوانم، آهنگ اصلی یک برنامه تلویزیونی از کشور استرالیاست به اسم موزهای پیژامهپوش. یعنی من حتا اینجا در جنگل هم از دست تیرهای زهرآگین فرهنگ بچهها در امان نیستم. درست مثل یک مرض میماند.
راهی برای رهایی
ریخت شناسی داستان های مینی مالیستیمحمدجواد جزینی
تعلق سازمانیمحمدحسین اسمعیلی
چگونه به زبان جامعه شناسی بنویسیم؟مارک ادواردز
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
داستانی ساده و آرام و در عین حال تفکربرانگیز که بیان کننده زندگی انسانیست که از آداب و رسوم اجتماعی، فرهنگی و مادیگرای زندگی انسان مدرن خسته شده و برای همین به جنگل پناه برده، ترجمه کتاب روان و ساده
ساده عمیق و شگفت آور⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️