کتاب قلاب ماهیگیری پدربزرگ
دستهبندی:
امتیاز:
از ۶ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب قلاب ماهیگیری پدربزرگ
«قلاب ماهیگیری پدربزرگ» مجموعه داستانهای کوتاه از نویسنده چینی، گائو شینجیان، برنده نوبل ادبیات ۲۰۰۰ میلادی را امیرحسین اکبری شالچی (-۱۳۴۵) ترجمهکردهاست. این مجموعه از روی متن آلمانی کتاب به فارسی برگردانده شدهاست.
بخشی از داستان «مادر» را می خوانید:
مامان، تو از کجا آمدهای؟ نه، نرو! بیش از ۲۰ سال از آخرین باری که ترا دیدم، گذشته، این همه وقت، اگر ترا ببینم فکر نمیکنم دیگر به جایت بیاورم. از آن تابستانی که هنوز دانشگاه میرفتم، ترم چهارم بودم، دیگر همدیگر را ندیدهایم، نه، یک بار به خوابم آمده بودی، اما خوابی مبهم و ناروشن بود. تو تغییری نکردهای. هنوز شکل همان عکس رنگورورفتهای هستی که به دیوار کنار درِمان بند است. آن را کمی بعد از زاده شده من گرفتهاند، تو به نردهها تکیه دادهای. لباس سنتی خوبی تنت است، یک کیپائو. من آن لباس را یک بار دیده بودم، آن وقتی که داشتی چمدانت را جمعوجور میکردی. از کتانی زبر بود، گلهایی زرد داشت که روی زمینهای سبز سیر را گرفته بودند. پارچهی آن از شستوشوی بسیار نازک شده بود، واقعا نخنما شده بود. مامان، بهتر است من که دیگر ۴۰ را رد کردهام، ترا مادر بنامم، از ۲۳ یا ۲۴ سالگی دیگر ترا مامان صدا نکردهام. اگر کسی از تو میپرسید یا خطابت میکردم، همیشه میگفتم «مادرم فلان کار را میکند» یا «مادر حالش...» تو در آن هنگام از حالای من جوانتر بودی، ما را گذاشتی و رفتی، سال هزار و نهصد و... شصت و یک بود که تو مردی، درست یادم نمیآید که وقت مرگ، چندساله بودی، چه پسر باوفایی هستم!
ترانههای شبانه
دوست مرحوم منآندری کورکف
از دامنه تا صعودمحمود نظریان
صدای افتادن اشیاخوآن گابریل واسکس
ترجمه اصلأ روان نیست ،ادم حس می کنه داره . تلگراف می خونه 🧐
داستانهای خواندنی از نویستده برنده جایزه نوبل.