کتاب اولین دروغ برنده است
معرفی کتاب اولین دروغ برنده است
کتاب اولین دروغ برنده است (First Lie Wins) نوشته اشلی الستون و ترجمه ندا بهرامی نژاد، رمانی معمایی و روانشناختی است که نشر پرتقال آن را در سال ۱۴۰۳ برای نوجوانان منتشر کرده است. این رمان با ترکیب عناصر ژانرهای معمایی، هیجانانگیز و تا حدی وحشت، اثری پرکشش را روایت میکند که در آن هویت، اعتماد و رازهای پنهان نقش کلیدی دارد. داستان حول محور زنی به نام ایوی شکل میگیرد که وارد زندگی جدیدی با مردی به نام رایان میشود و میکوشد گذشتهی خود را پنهان نگه دارد. او در این مسیر با چالشهایی از سوی دوستان و اطرافیان رایان روبهرو و برای حفظ جایگاه و امنیت خود، ناچار به دروغگویی و ساختن هویتی تازه میشود. این رمان پر از تعلیق و تردید است و نویسنده با جزئیات دقیق، روابط میان شخصیتها و لایههای پنهان زندگی آنها را به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اولین دروغ برنده است اثر اشلی الستون
کتاب اولین دروغ برنده است به قلم اشلی الستون، رمانی معمایی و روانشناختی در باب روابط اجتماعی و رازهای شخصی برای نوجوانان است. داستان در شهری کوچک در جنوب آمریکا میگذرد. شخصیت اصلی زنی با نام ایوی است که با گذشتهای مبهم و هویتی ناشناخته وارد زندگی رایان میشود. نویسنده با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی و اجتماعی و همچنین فشارهای محیطی، فضایی پر از تردید و سوءظن خلق کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که با روایت اولشخص، خواننده را به درون ذهن و احساسات ایوی میبرد و او را درگیر بازیهای ذهنی و دروغهایی میکند که برای بقا و پذیرش در جامعهی جدید ناگزیر به آنها متوسل میشود. اشلی الستون در کنار داستان اصلی بهتدریج لایههایی از گذشتهی ایوی را آشکار میکند و با ورود شخصیتهایی جدید، معماهای تازهای را پیش روی خواننده قرار میدهد. رمان اولین دروغ برنده است با ترکیب عناصر معمایی، هیجانانگیز و روانشناسی، تصویری از چالشهای هویت و اعتماد و پذیرش اجتماعی ارائه داده است.
خلاصه داستان اولین دروغ برنده است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
ایوی، زنی با گذشتهای پر از راز، بهتازگی وارد زندگی رایان شده و تصمیم گرفته است با او زندگی تازهای را آغاز کند. او در شهری کوچک و سنتی با جمعی از دوستان و خانوادهی رایان روبهرو میشود که نسبت به حضورش کنجکاو و گاه مشکوک هستند. ایوی برای جاافتادن در این جمع و پنهانکردن گذشتهی خود، ناچار به ساختن داستانهایی دربارهی هویت و زندگیاش میشود. دروغهای کوچک و بزرگ بهتدریج او را در شبکهای از سوءظن و فشار قرار میدهد. هرچه بیشتر تلاش میکند تا گذشتهاش را مخفی نگه دارد، بیشتر درگیر روابط پیچیده و معماهای تازه میشود. دوستان رایان، بهویژه ریچل، با پرسشهای پیدرپی و کنجکاویهایشان، ایوی را وامیدارند تا داستانهایی دربارهی خانواده، محل تولد و شغلش بسازد. ایوی باید تصمیم بگیرد تا چه اندازه میتواند به رایان اعتماد کند و آیا واقعاً میتواند گذشتهاش را پشت سر بگذارد یا نه. با پیشرفت داستان، لایههای بیشتری از هویت واقعی ایوی و انگیزههایش آشکار میشود و خواننده را با این سؤال روبهرو میکند که حقیقت چیست و تا کجا میتوان برای ساختن زندگی جدید، دروغ گفت.
چرا باید کتاب اولین دروغ برنده است را بخوانیم؟
کتاب اولین دروغ برنده است با تمرکز بر موضوع هویت، اعتماد و نقش دروغ در روابط انسانی، مخاطب را به چالش میکشد تا مرز میان حقیقت و فریب را بازشناسد. روایت اولشخص و جزئیات زندگی روزمره، حس همذاتپنداری با شخصیت اصلی را تقویت کرده و خواننده را درگیر تصمیمات و تردیدهای او میکند. همچنین روند تدریجی آشکارشدن رازها و معماهای رمان، تعلیق و کشش داستانی را تا پایان حفظ کرده است. این رمان معاصر برای نوجوانانی که به داستانهای پرتعلیق و شخصیتمحور علاقه دارند، فرصتی برای تجربهی دنیایی پر از تردید، انتخاب و پیامدهای دروغ فراهم میکند.
این کتاب از انگلستان به گروه سنی نوجوان و به دوستداران رمانهایی در ژانر معمایی، روانشناختی و هیجانانگیز پیشنهاد میشود. همچنین این اثر برای کسانی که در باب هویت، اعتماد و روابط پیچیدهی انسانی میاندیشند یا دوست دارند در دل داستانی پر از راز و تعلیق غرق شوند، مناسب است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- Reader’s Digest: طرح داستانی این رمانْ هوشمندانه است و قهرمانِ بسیار زیرک آن باعث میشود در این تریلر نفسگیر ندانید به چه کسی میتوان اعتماد کرد.
- Sunday Times (لندن): اشلی الستون طرحی بسیار پیچیده را با اطمینانِ کسی پیش برده که گویی تمام عمرش تعلیق روانشناختی نوشته است.
- لیزا گاردنر (نویسندهی پرفروش شمارهی یک نیویورک تایمزِ One Step Too Far): کمربندها را ببندید. رمان حاضر دارای بهترین تعلیقهای موشوگربهای است.
- جولی کلارک، نویسندهٔ پرفروش نیویورک تایمزِ The Lies I Tell: این رمان بهشدت خلاقانه و شیطنتآمیز و هوشمند و سرشار از جزئیات دقیقِ طرحریزیشده است. اشلی الستون یکی از دوستداشتنیترین شخصیتهای خاکستری را آفریده است. این اثر را بلعیدم و حالا تا آخر عمر طرفدار اشلی الستون هستم.
- ای. جی. فین (نویسندهی پرفروش شمارهی یک نیویورک تایمزِ End of Story): چه جعبهی شعبدهای! این رمان مثل نمایش سایهها از برابر چشم میگذرد. درست وقتی فکر میکنید فهمیدهاید چه میبینید، شکلها عوض میشوند و صحنه دگرگون میشود.
درباره اشلی الستون
اشلی الستون (Ashley Elston) نویسندهای آمریکایی است که با رمان تریلر و پرفروشِ اولین دروغ برنده است (First Lie Wins) به شهرتی گسترده و بینالمللی دست یافت؛ اثری که توانست به رتبهی نخست فهرست پرفروشهای New York Times برسد، بیش از یک میلیون نسخه فروش داشته باشد و بهعنوان یکی از انتخابهای رسمی باشگاه کتابخوانی ریس ویترسپون (Reese’s Book Club) برگزیده شود. این رمان که نخستین تجربهی این نویسنده در حوزهی تریلر بزرگسالان به شمار میآید، نهتنها موفقیت تجاری چشمگیری داشت، بلکه توجه صنعت سرگرمی را نیز به خود جلب کرد و حق اقتباس تلویزیونی آن خریداری شد؛ پروژهای که با حضور چهرههایی چون اکتاویا اسپنسر و کریستا ورنوف در حال توسعه بوده و طبق اطلاعات دیگر، برای پخش بهصورت سریالی تلویزیونی با همکاری پلتفرم Hulu نیز در دست تولید قرار داشته است. اشلی الستون پیش از ورود به دنیای تریلرهای بزرگسال، نویسندهای شناختهشده در ادبیات نوجوانان بود و چندین رمان در ژانر Young Adult نوشت. ازجمله آثار شاخص او در این حوزه میتوان به کتاب The Rules for Disappearing اشاره کرد که نامزد جایزهی International Thriller Awards در بخش بهترین رمان نوجوان شد؛ همچنین رمان محبوب 10 Blind Dates از آثار پرخوانندهی اشلی الستون به شمار میرود. آثار او بهدلیل روایت روان، شخصیتپردازی جذاب و پرداختن به موضوعاتی چون هویت، راز، دروغ و بقا با استقبال گستردهی مخاطبان مواجه شده و به بیش از ۲۰ زبان مختلف ترجمه شده است. مسیر حرفهای اشلی الستون پیش از نویسندگی، مسیری متفاوت بود. او سالهای بسیاری بهعنوان عکاس مراسم عروسی فعالیت کرد و سپس بهتدریج وارد دنیای نوشتن شد؛ تغییری که به شکلگیری یکی از موفقترین کارنامههای ادبی انجامید. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهی هنرهای لیبرال در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در شریوپورت به پایان رساند. علاوهبر فعالیت ادبی، در رویدادها و جشنوارههای ادبی نیز حضور داشته است؛ ازجمله نشستهایی در سال ۲۰۲۴ با محوریت تریلرهای پرهیجان، رازها، دروغها و نقش زنان هوشمند در داستانها و همچنین جلساتی دربارهی کتابهایی که توسط باشگاههای کتابخوانی چهرههای مشهور انتخاب شدهاند. مجموعهی این دستاوردها و فعالیتها، اشلی الستون را بهعنوان نویسندهای پرکار، موفق و تأثیرگذار در ادبیات معاصر آمریکا معرفی کرده که هم در حوزهی نوجوانان و هم در تریلرهای بزرگسال، جایگاهی تثبیتشده به دست آورده است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
اولین دروغ برنده است (First Lie Wins) پرفروش شمارهی یک نیویورک تایمز، پرفروش USA Today، پرفروش Publishers Weekly، پرفروش آمازون و Libro.fm بوده و بهوسیلهی باشگاه کتابخوانی ریس ویترسپون برای ماه ژانویه انتخاب شده و انتخاب اصلی باشگاه «کتاب ماه» و نامزد جایزهی «کتاب سال» این باشگاه بوده است. این کتاب همچنین توسط باشگاه کتابخوانی ژانویهی Reader’s Digest انتخاب شده و انتخاب نخستین باشگاه کتاب جوردی و Indie Next و Library Reads بوده است.
اشلی الستون با رمان The Rules for Disappearing موفق شد نامزد International Thriller Awards در بخش بهترین رمان نوجوان (Young Adult) شود؛ افتخاری که جایگاه او را بهعنوان نویسندهای جدی در ژانر تعلیق و هیجان تثبیت کرد.
اقتباسهای کتاب اولین دروغ برنده است
نشریهی ورایتی بهطور اختصاصی اعلام کرده است که رمان پرفروش اشلی الستون با عنوان اولین دروغ برنده است (First Lie Wins) قرار بوده است که بهصورت یک سریال بازآفرینی شود. یونیورسال تلویژن، یکی از زیرمجموعههای گروه استودیویی یونیورسال، حقوق اقتباس این تریلر منتشرشده در سال ۲۰۲۴ را خریداری کرده و کوین ویلیامسون نیز بهعنوان همنویسنده و تهیهکنندهی اجرایی به این پروژه پیوسته است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
این کتاب بهوسیلهی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه میتوان به فهرست زیر اشاره کرد:
- اولین دروغ ترجمهی محمدمهدی قاسملو، نشر اندیشه مولانا، ۱۴۰۳.
- اولین دروغ برنده است ترجمهی رویا روزگاری و لیلا روزگاری، نشر رهروان عصر اندیشه، ۱۴۰۳.
- اولین دروغ برنده است ترجمهی مهسا حسینی سارانی، انتشارات میلکان ،۱۴۰۳.
- اولین دروغ برنده میشود ترجمهی ریحانه بهرامی، نشر آذرگون، ۱۴۰۴.
- اولین دروغ برنده میشود (رمان) ترجمهی حکیمه حسینزاده، نشر کلاه فرنگی، ۱۴۰۴.
- دروغ اول، پیروز ماجراست ترجمهی شقایق رضازاده، انتشارات نارنگی و نشر کولهپشتی، ۱۴۰۳.
- اولین دروغ برندهست ترجمهی فائزه كاوه، انتشارات سیصد و شصت درجه، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب اولین دروغ برنده است
«سالها عمرم را صرف محافظت از هویت لوکا مارینو کردم تا مطمئن شوم بعداً میتوانم برگردم سراغش و دوباره همان دختر بشوم. دیگر زمینی خریدهام تا خانهای را که من و مامان میخواستیم، در آن بسازم. دیگر چشمانداز باغچهای که مامان عاشقش میشد، طراحی کردهام. اما وقتی آن اسم به خطر افتاد، فهمیدم چیزی بیش از یک اسم نیست. سالها وقت صرف محافظت از توهم لوکا مارینو کردم، اما حالا دیگر آن دخترکوچولوی صافوساده نیستم. بااینکه دست کشیدن از این اسم کار سختی بود، حقیقت این است که لوکا مارینو خیلی وقت پیش مرده. برای اینکه یاد مامان را زنده نگه دارم یا کارهایی را که مامان از من انتظار داشت، انجام بدهم، لازم نیست لوکا مارینو باشم.
نگاه همه، از جمله ریچل، به من است.
کارآگاه وست میگوید: «بذارین موضوع رو روشن کنم. میگین که زن توی ویدئو شما نیستین.»»