کتاب بیمار خاموش الکس میخائلیدس + دانلود نمونه رایگان

کتاب بیمار خاموش

انتشارات:نشر هیرمند
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب بیمار خاموش

کتاب الکترونیکی «بیمار خاموش» نوشتهٔ الکس میخائلیدس و با ترجمهٔ مه‌رآیین اخوت، توسط نشر هیرمند منتشر شده است. این اثر در دستهٔ رمان‌های معمایی و روان‌شناختی قرار می‌گیرد و داستانی پرکشش و رازآلود را روایت می‌کند که حول محور قتل، سکوت و روان‌درمانی می‌چرخد. «بیمار خاموش» با تمرکز بر شخصیت‌هایی پیچیده و فضایی پرتعلیق، مخاطب را به دنیای ذهن و روان انسان می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بیمار خاموش

«بیمار خاموش» اثری داستانی و معمایی است که در قالب یک رمان روان‌شناختی روایت می‌شود. الکس میخائلیدس در این کتاب، ماجرای قتل مرموز یک عکاس مشهور به دست همسرش، آلیشیا برنسون، را دستمایه قرار داده است. آلیشیا پس از قتل شوهرش، به سکوتی مطلق فرو می‌رود و حاضر به هیچ‌گونه توضیح یا دفاعی نمی‌شود. این سکوت، ماجرا را از یک پروندهٔ جنایی ساده به معمایی پیچیده و پرابهام بدل می‌کند که توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را به خود جلب می‌کند. روایت کتاب از زبان تئو فابر، روان‌درمانگری که شیفتهٔ حل این معما و کمک به آلیشیا شده، پیش می‌رود. ساختار رمان به‌گونه‌ای است که با تلفیق خاطرات، پرونده‌های روان‌پزشکی و روایت‌های موازی، لایه‌های مختلف شخصیت‌ها و انگیزه‌های پنهان آن‌ها را آشکار می‌کند. فضای کتاب، ترکیبی از تعلیق روانی، رمز و راز و تحلیل‌های روان‌شناختی است که خواننده را تا پایان با خود همراه می‌سازد.

خلاصه داستان بیمار خاموش

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «بیمار خاموش» با قتل گابریل برنسون، عکاس مد مشهور، آغاز می‌شود. همسرش، آلیشیا برنسون، نقاشی بااستعداد، متهم به قتل اوست. آلیشیا پس از این اتفاق، به سکوتی کامل فرو می‌رود و هیچ توضیحی دربارهٔ انگیزه یا جزئیات حادثه نمی‌دهد. تنها واکنش او خلق یک نقاشی سلف‌پرتره با عنوان «آلکستیس» است که نام قهرمان زن اسطوره‌های یونانی را بر خود دارد؛ زنی که برای نجات شوهرش خود را قربانی می‌کند. سکوت آلیشیا، رسانه‌ها و جامعه را به گمانه‌زنی دربارهٔ انگیزه‌های او وادار می‌کند. برخی او را قربانی خشونت خانگی می‌دانند و برخی دیگر، بی‌احساسی و بی‌رحمی را به او نسبت می‌دهند. در این میان، تئو فابر، روان‌درمانگر جوان، تصمیم می‌گیرد به آلیشیا کمک کند تا سکوتش را بشکند و حقیقت را آشکار کند. او با ورود به بیمارستان روانی گروو، تلاش می‌کند از طریق جلسات درمانی و تحقیق دربارهٔ گذشتهٔ آلیشیا، به ریشه‌های روانی و شخصی این سکوت و قتل پی ببرد. در طول روایت، تئو با چالش‌های شخصی و حرفه‌ای روبه‌رو می‌شود و هرچه بیشتر در زندگی آلیشیا و اطرافیانش جست‌وجو می‌کند، لایه‌های پنهان‌تری از روابط، خاطرات و آسیب‌های روانی آشکار می‌شود. داستان با پیشروی تئو در مسیر کشف حقیقت، به تدریج ابعاد تازه‌ای از شخصیت آلیشیا و انگیزه‌هایش را نمایان می‌کند، بی‌آنکه تا پایان، راز اصلی به‌طور کامل افشا شود.

چرا باید کتاب بیمار خاموش را بخوانیم؟

این کتاب با ترکیب عناصر معمایی و روان‌شناختی، تجربه‌ای متفاوت از یک رمان جنایی ارائه می‌دهد. روایت داستان از زاویهٔ دید یک روان‌درمانگر، امکان ورود به لایه‌های ذهنی شخصیت‌ها را فراهم می‌کند و خواننده را با پرسش‌هایی دربارهٔ حقیقت، سکوت و انگیزه‌های انسانی روبه‌رو می‌سازد. «بیمار خاموش» نه‌تنها یک معمای جنایی را دنبال می‌کند، بلکه به بررسی تأثیرات روانی تروما، خاطرات کودکی و روابط پیچیدهٔ انسانی می‌پردازد. فضای پرتعلیق و روایت چندلایه، مخاطب را تا انتها درگیر نگه می‌دارد و او را به تفسیر و تحلیل رفتار شخصیت‌ها دعوت می‌کند.

این رمان برای علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی، روان‌شناختی و جنایی مناسب است. کسانی که به تحلیل شخصیت‌ها، رمزگشایی از انگیزه‌های پنهان و روایت‌های پرتعلیق علاقه دارند، از خواندن این کتاب لذت خواهند برد. همچنین برای افرادی که دغدغهٔ فهم پیچیدگی‌های ذهن انسان و تأثیرات تروما را دارند، «بیمار خاموش» انتخابی قابل توجه است.

بخشی از کتاب بیمار خاموش

«آلیشیا برنسون سی‌وسه‌ساله بود که شوهرش را کشت. هفت سال از ازدواج‌شان می‌گذشست. هر دو هنرمند بودند؛ آلیشیا نقاش بود و گابریل عکاس مشهور مّد. گابریل سبک خاصی هم داشت و از زنان انگار گرسنگ ی کشیده و لاغر و کمابیش بی‌لباس از زاویه‌هایی غریب عکس می‌گرفت که لزوماً جذابیت‌های ظاهریشان را به تصویر نمی‌کشید. قیمت عکس‌های او پس از مرگش سر به فلک گذاشت. صادقانه بگویم به نظر من آثارش معمولی و سطحی بودند. بعضی از آثار حوب آلیشیا کیفیتی غریزی داشت که آثار گابریل فاقدشان بود. البته آن‌قدرها از هنر سر درنمی‌آورم که بگویم آیا کارهای آلیشیا برنسون با گذر زمان هم کیفیت و محبوبیت‌شان را حفظ خواهند کرد یا نه. استعدادش تا ابد تحت‌الشعاع ماجراهای انگشت‌نمای او قرار حواهد گرفت و به همین خاطر سخت است که آدم بی‌طرفانه و عینی نظر بدهد. شما هم ممکن است من را متهم کنید که دید گاهم جانبدارانه است. من فقط نظرم را می‌گویم. فارغ از اينکه به درد می‌خورد یا نه. از نظر من هم آلیشیا نابغه بود. سوای سواد و مهارت عملی‌اش نقاشی‌هایش یک‌جور توانایی غریب دارد که توجه آدم را جلب کند؛ انگار گلوی آدم را می‌گیرند و رها نمی‌کنند.»