معرفی و دانلود کتاب خسوف در بیروت + خلاصه رایگان

کتاب خسوف در بیروت

روایت‌هایی از فقدان و تشییع سیدحسن نصرالله

۵.۰(از ۶ امتیاز)

معرفی کتاب خسوف در بیروت

کتاب خسوف در بیروت (روایت‌هایی از فقدان و تشییع سیدحسن نصرالله)، نوشته گروهی از نویسندگان و با دبیری مهدی قزلی، مجموعه‌ای از روایت‌ها و گزارش‌های میدانی درباره‌ی شهادت و مراسم تشییع سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین است و به‌‌نشر در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. هادی معصومی زارع، محسن حسن‌زاده، سیدعطاءالله مهاجرانی و حامد هادیان از جمله نویسندگانی هستند که هرکدام از زاویه‌ی دید خود، روزهای جنگ، لحظه‌ی ترور، فضای ضاحیه و مراسم تشییع را روایت می‌کنند. این کتاب در قالب سفرنامه، گزارش و یادداشت شخصی پیش می‌رود و تجربه‌ی مردم لبنان و نیروهای مقاومت را در روزهای جنگ و سوگ بازتاب می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خسوف در بیروت

کتاب خسوف در بیروت مجموعه‌ای از روایت‌های چند نویسنده درباره‌ی شهادت سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین و مراسم تشییع آن‌ها در بیروت است. هر روایت بخشی از این واقعه را از منظری متفاوت دنبال می‌کند و در کنار خبر شهادت و مراسم تشییع، تصویری از روزهای جنگ، حمله‌ها، ویرانی‌ها و زندگی مردم در لبنان ارائه می‌دهد. نویسندگان با پیشینه‌هایی متفاوت، از تجربه‌ی حضور در بیروت و جنوب لبنان نوشته‌اند و مشاهدات خود را با تأملاتی درباره‌ی فقدان، شهادت و مقاومت درآمیخته‌اند.

هادی معصومی زارع از روزهای جنگ و فضای پرالتهاب ضاحیه می‌نویسد؛ از لحظه‌ی بمباران، انتشار خبر شهادت سیدحسن نصرالله و شب‌هایی که سایه‌ی جنگ بر زندگی مردم افتاده بود. مهدی قزلی نیز در روایت خود راهیِ جنوب لبنان می‌شود و از مزار شهدا، مارون‌الرأس و بنت‌جبیل می‌گوید. او در طول این سفر، در پی پرسشی است که پس از شهادت سیدحسن نصرالله برایش شکل گرفته است: آیا حزب‌الله همچنان سرپا مانده است؟

محسن حسن‌زاده در میان جمعیت مراسم تشییع حرکت می‌کند و از گفت‌وگو با مردم، نوجوانان، رزمندگان و فعالان رسانه‌ای می‌نویسد. روایت او بیش از هر چیز به تجربه‌ی حضور در جمعیتی بزرگ و احساس مشترکی می‌پردازد که میان حاضران شکل گرفته است. سیدعطاءالله مهاجرانی نیز با نگاهی دینی و ادبی، زندگی و شهادت سیدحسن نصرالله را بررسی می‌کند و حامد هادیان، با تجربه‌ی خبرنگاری جنگ، از سفر به بیروت، تفاوت محله‌های شهر و فضای پرتنش مراسم تشییع می‌نویسد؛ مراسمی که در جریان آن، جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز محل برگزاری پرواز می‌کردند.

خلاصه کتاب خسوف در بیروت

کتاب خسوف در بیروت روایت روزهایی است که لبنان با فقدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین روبه‌رو شد. روایت‌ها و گزارش‌های کتاب از روزهای جنگ و بمباران آغاز می‌شوند و از شوک ناشی از ترور، آوارگی مردم جنوب، فضای سنگین ضاحیه و روزهای پس از شهادت می‌گویند. سپس روایت‌ها به مسیر تشییع، مزار شهدا و شهرها و روستاهای جنوب لبنان می‌رسند و واکنش مردم به این فقدان را از نزدیک دنبال می‌کنند.

نویسندگان در کنار ثبت صحنه‌های جنگ، ویرانی و سوگ، تجربه‌ی شخصی خود را نیز وارد روایت کرده‌اند. این کتاب فقط گزارشی از یک رویداد سیاسی یا تاریخی نیست و حال‌وهوای مردمی را بازتاب می‌دهد که در میانه‌ی جنگ، آوارگی و عزاداری زندگی می‌کنند. در این روایت‌ها، گروه‌های گوناگونی از جامعه‌ی لبنان حضور دارند و مراسم تشییع به صحنه‌ای برای نمایش پیوند میان مردم و جریان مقاومت تبدیل می‌شود.

چرا باید کتاب خسوف در بیروت را بخوانیم؟

خواندن کتاب خسوف در بیروت امکان همراهی نزدیک با یکی از مهم‌ترین رخدادهای معاصر لبنان را فراهم می‌کند؛ نه از پشت میز تحلیل، بلکه از دل خیابان، مزار شهدا، روستاهای مرزی و جمعیت تشییع. این کتاب هم تصویر ملموسی از جنگ، آوارگی و سوگ می‌دهد هم نشان می‌دهد چگونه امید، ایمان و ایده‌ی مقاومت در تاریکی بازتعریف می‌شود.

خواندن کتاب خسوف در بیروت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب خسوف در بیروت به کسانی پیشنهاد می‌شود که به تحولات لبنان و حزب‌الله، مطالعات خاورمیانه، روایت‌نویسی جنگ و نسبت دین، سیاست و جامعه علاقه‌مندند؛ همچنین به خوانندگانی که به‌دنبال متن‌های روایی و میدانی درباره‌ی شهادت، سوگ جمعی و تجربه‌ی زیسته‌ی مردم در جنگ هستند.

درباره مهدی قزلی

مهدی قزلی، متولد ۲۳ فروردین ۱۳۵۹ در تهران، نویسنده، مستندنگار، روزنامه‌نگار و مدیر فرهنگی است. او در کارنامه‌ی خود مدیریت بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیری اجرایی شماری از جشنواره‌ها و جایزه‌های ملی را دارد. قزلی نویسنده و مدیر مؤسسه‌ی «مدرسه‌ی نوشتن» نیز هست؛ مؤسسه‌ای که با تمرکز بر روایت، به تولید و آموزش آثار ادبی می‌پردازد. او نخستین سردبیر همشهری داستان بوده و سال‌هاست در زمینه‌ی روایت و ادبیات فعالیت می‌کند.

قزلی تحصیلات خود را در رشته‌ی مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز کرد و سپس در مقطع کارشناسی ارشد، تاریخ تشیع را در دانشگاه پیام نور خواند. گاهِ گم‌شدگان، بالابلند، فصل باران، آفتاب آخرین، شریان مکران، قصه‌ی کربلا و قرار با خورشید از دیگر آثار او هستند.

بخشی از کتاب خسوف در بیروت

«ده روز بعد از حملات پیجری و سه روز پس از آغاز حملات سنگین رژیم به لبنان، با تعدادی از دوستان ایرانی و لبنانی برای جلسه‌ای در ساختمان شش طبقه‌ای در جادهٔ فرودگاه بیروت جمع شده بودیم و در مورد اوضاع جنگ و بایسته‌های پیش‌رو گپ می‌زدیم. هنوز نیم‌ساعتی نگذشته بود که صدای بمباران شدید و وحشتناکی با لرزه‌های شدید ساختمان، جلسه را به هم زد. از شدت انفجارها برخی از دوستان به زیر میز پناه بردند و برخی دویدند به راهروی ساختمان. این حجم از انفجار و صداهای وحشتناک و لرزه‌های دلهره‌آور را پیش‌ازاین نه در عراق شنیده و دیده بودم، نه در سوریه و حتی در لبنان. با تمام انفجارهای قبلی فرق داشت. اول فکر کردم موشک طبقهٔ ششم را زده و دارد به طبقهٔ پنجم که ما باشیم وارد می‌شود. چشمانم را بستم و زمزمه کردم: «اشهد ان لا اله الا الله...»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب خسوف در بیروت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابخسوف در بیروت

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۲/۱۷

روایتهایی جذاب از سید مقاومت

بریده‌هایی از کتاب

خدایا! این پرچم، این سه رنگِ پر از عشق، روزی کاغذ کادوی تابوت چوبی‌ام باشد...
کتیبه
بله، قربانیِ این جمعیت، عزیزترینِ عزیزانش بود.
سادات
خون، خونِ تازه، حرکت این آدم‌ها را سریع‌تر کرده است،
سادات
توی کوچه‌های تنگ ضاحیه پیچ پیچ می‌خوردیم. بلوک ساختمان‌ها مثل دندان‌های نامرتبی بودند که جرم‌گیری لازم داشتند. بین‌شان هم یک‌دفعه یک ساختمان فروریخته بود، دندانی شکسته.
فاطمه امیری
ما اینجا پسرها را بزرگ می‌کنیم که شهید شوند.
فاطمه امیری
مارون‌الرأس فقط چند دقیقه با بنت‌جبیل فاصله دارد. از یک جایی راه آسفالت خاکی شد. قبلاً این مسیر خاکی نبود. بلدوزرهای اسرائیلی آسفالت‌ها را خراب کرده بودند.
فاطمه امیری
وقتی سوار ماشین شدیم و دور زدیم، تازه متوجه درخت‌ها شدم، درخت‌هایی که از ریشه درآورده شده بودند. معلوم بود چیزی مثل بولدوزر تیغه‌اش را گذاشته به کمر درخت‌ها و فشار آورده تا درخت خم شود و بن‌کن. ریشهٔ درخت‌های افتاده از خاک بیرون مانده بود. اسرائیل حتی با قطع درخت‌ها می‌خواهد دلبستگی و وابستگی و امید مردم را از بازگشت قطع کند. زنده باد دین و آیینی که پیامبرش موقع جنگ به سربازان دستور می‌داد درخت‌ها را قطع نکنید. فکر می‌کنم اسرائیلی‌ها هم این حدیث پیامبر را خوانده بودند!
فاطمه امیری
اولین باری که رژهٔ کشافه المهدی را دیدم، در تشییع شهید احمد درویش بود. حدوداً ۵۰ پسربچهٔ نوجوان از ۱۲ تا ۱۸ ساله در صف‌های منظم با تابلوهایی بزرگ از تصاویر شهدای ایران و لبنان، مثل سیدعباس موسوی و حاج قاسم و بقیه، به انتظار شروع مراسم ایستاده بودند. عکسی قدیمی از امام و آقای خامنه‌ای به دکمهٔ جیب سمت چپ پیراهن‌های خاکی‌شان وصل بود و درست بالای عکس، پرچم کوچکی از لبنان دوخته بودند. وقتی رژهٔ بچه‌ها شروع شد، انگار اولین پیام مقاومت به دشمن نیز ارسال شد، که «اگر حالا این شهید را بدرقه می‌کنیم، کسانی هستند که قرار است به اقتدای او با تو بجنگند.»
مهناز کوشکی
اینجا ایرانی بودن از منتهاالیه شمال‌غرب کشور در میان آذری‌زبان‌ها، تا منتهاالیه جنوب‌شرق کشور در گواتر بلوچستان یک هویت هم‌بستۀ یکپارچۀ ملی را تشکیل می‌دهد که همه رقم تفارق و تنوعی را اگر برخاسته از مرض و غرض نباشد، در خود حل می‌کند. ما در میان این اقیانوس شناوریم و نمی‌فهمیم. این اقیانوس در لبنان وجود خارجی ندارد. ساختار مقاومت در چنین محیطی خلق هویت کرده است. آنچه برای مقاومت و شخص سیدحسن در تمام سه دههٔ گذشته خط تفارق و مظهر و مصداق «غیریت» (از ما نبودن) محسوب می‌شد، همگرایی و همکاری و همراهی با دشمن اسرائیلی بود. دشمنی که از دههٔ ۵۰ شمسی تا الان هر تسمه‌ای که خواسته از گردۀ جامعۀ فرقه فرقهٔ لبنان کشیده و هیچ‌کس هم نبوده که بگوید «خرت به چند من؟» مقاومت در چنین فضایی همه را «ما» یِ خودش محسوب می‌کند.
zahra rezaei