کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم) محسن عباسی ولدی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)

کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)

معرفی کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)

کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم) نوشته‌ی محسن عباسی ولدی و ویراستاری محمد اشعری، اثری از انتشارات آیین فطرت است که با نگاهی تازه و صمیمانه به موضوع خداشناسی و رابطه‌ی انسان با خدا می‌پردازد. این کتاب آغازگر مجموعه‌ای با همین عنوان است و تلاش کرده با زبانی نزدیک به ذهن و دغدغه‌های نوجوانان و جوانان، مفاهیم اعتقادی را به شیوه‌ای قابل لمس و ملموس بیان کند. نویسنده با تکیه‌بر تجربیات شخصی و ارتباط مستقیم با دانش‌آموزان و دانشجویان، سعی کرده است به سؤالات و چالش‌های ذهنی نسل جدید درباره‌ی خدا و معنای حضور او در زندگی پاسخ دهد. ساختار کتاب بر پایه‌ی پرسش و پاسخ و گفت‌وگو با مخاطب شکل گرفته و هر درس با یک سؤال کلیدی آغاز می‌شود تا ذهن خواننده را به تأمل وادارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)

کتاب طعم شیرین خدا نوشته‌ی محسن عباسی ولدی، اثری است که با محوریت خداشناسی و اخلاق اسلامی، به دغدغه‌های ذهنی نوجوانان و جوانان درباره‌ی رابطه با خدا می‌پردازد. این کتاب در قالب مجموعه‌ای چندجلدی طراحی شده و جلد اول آن با عنوان من با خدای کوچکم قهرم، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا بسیاری از افراد، به‌ویژه در سنین نوجوانی، احساس دوری یا قهر با خدا را تجربه می‌کنند. ساختار کتاب بر پایه‌ی درس‌هایی کوتاه و موضوعی استوار است که هرکدام با یک سؤال آغاز می‌شود و به‌تدریج به پاسخ و تحلیل آن می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از زبان محاوره‌ای و مثال‌های روزمره، تلاش کرده است فضای گفت‌وگویی و صمیمی ایجاد کند تا مفاهیم دینی و اعتقادی برای مخاطب ملموس‌تر شود. کتاب با نقل تجربه‌های شخصی نویسنده از سخنرانی در مدارس و مواجهه با سؤالات دانش‌آموزان آغاز می‌شود و سپس به طرح پرسش‌هایی بنیادین درباره‌ی فراموشی خدا، عبادت، امید، اخلاص و معنای واقعی بندگی می‌پردازد. هر درس با ارجاع به آیات قرآن و احادیث اهل بیت همراه است و در پایان هر بخش، متنی کوتاه درباره‌ی امام زمان آورده شده تا پیوند میان خداشناسی و ولایت را برجسته کند. این کتاب نه‌تنها به بیان مفاهیم نظری بسنده نکرده، بلکه خواننده را به تأمل و زندگی‌کردن با این مفاهیم دعوت کرده است.

خلاصه کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)

کتاب طعم شیرین خدا در جلد اول خود، من با خدای کوچکم قهرم، به بررسی ریشه‌های دوری انسان از خدا و چگونگی بازسازی رابطه‌ی معنوی می‌پردازد. نویسنده با طرح سؤالاتی مانند «چرا خدا را فراموش می‌کنیم؟»، «آیا می‌توان هم خدا را دوست داشت و هم از او ترسید؟» یا «چرا عبادت‌هایمان بی‌نشاط است؟»، تلاش کرده است ذهن خواننده را به چالش بکشد و او را به جست‌وجوی پاسخ درونی و صادقانه وادارد. کتاب با روایت تجربه‌ی شخصی نویسنده از سخنرانی در مدرسه‌ای دخترانه و مواجهه با سؤالات صریح و گاه اعتراضی دانش‌آموزان درباره‌ی خدا آغاز می‌شود. این تجربه، نقطه‌ی عطفی در نگاه نویسنده به انتقال مفاهیم دینی است و او را به این نتیجه می‌رساند که باید زبان و شیوه‌ی بیان خود را به زبان نسل جدید نزدیک کند. در ادامه، هر درس کتاب با یک سؤال کلیدی شروع می‌شود و به موضوعاتی چون فراموشی خدا، اهمیت بزرگ‌دیدن خدا، نقش دنیا در کوچک‌شدن خدا در ذهن انسان، معنای واقعی اخلاص و عبادت، و تفاوت عبادت عادت‌محور با عبادت آگاهانه می‌پردازد. نویسنده با مثال‌های ملموس از زندگی روزمره، نشان داده است که چگونه دغدغه‌های دنیوی و توجه بیش از حد به قضاوت دیگران، جای خدا را در دل انسان تنگ می‌کند و باعث می‌شود عبادت‌ها بی‌روح و بی‌نشاط شوند. کتاب تأکید کرده است که بزرگ‌دیدن خدا و درک عظمت او، کلید حل بسیاری از مشکلات معنوی و اخلاقی است و بدون این نگاه، اخلاص و بندگی واقعی شکل نمی‌گیرد. در پایان هر درس، متنی کوتاه درباره‌ی امام زمان آمده تا یادآوری کند که راه رسیدن به خدا از مسیر ولایت می‌گذرد و ارتباط با امام، بخشی جدایی‌ناپذیر از خداشناسی است.

چرا باید کتاب طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم) را بخوانیم؟

کتاب طعم شیرین خدا با رویکردی متفاوت به موضوع خداشناسی، تلاش کرده است فاصله‌ی میان مفاهیم دینی و زندگی روزمره را کم کند. ویژگی شاخص این کتاب، زبان صمیمی و محاوره‌ای آن است که باعث می‌شود حتی خوانندگانی که با متون رسمی و سنگین ارتباط برقرار نمی‌کنند، بتوانند با محتوا همراه شوند. نویسنده با طرح سؤالات واقعی و دغدغه‌های نسل جدید، فضایی برای گفت‌وگو و تأمل ایجاد کرده است تا خواننده نه‌تنها به دانستن، بلکه به زیستن با این مفاهیم ترغیب شود. کتاب به جای ارائه‌ی دستورات خشک، مخاطب را به بازنگری در نگاه خود به خدا و معنای عبادت دعوت کرده و نشان داده است که بسیاری از مشکلات معنوی، ریشه در کوچک‌دیدن خدا و بزرگ‌کردن دنیا دارند. همچنین، هر درس با ارجاع به آیات و روایات، پیوندی میان عقل و دل برقرار کرده و در پایان هر بخش، یادآوری نقش امام زمان در مسیر خداشناسی، بُعد معنوی کتاب را تقویت کرده است. این کتاب می‌تواند برای کسانی که به دنبال معنای عمیق‌تر عبادت و رابطه با خدا هستند، دریچه‌ای تازه بگشاید.

خواندن این کتاب به نوجوانان، جوانان، والدین، معلمان و همه کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی شناخت بهتر خدا، معنای عبادت و رابطه‌ی صمیمی‌تر با مفاهیم دینی را دارند یا با سؤالات و تردیدهایی درباره‌ی حضور خدا در زندگی روزمره روبه‌رو هستند.

۲۰%