کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان)

معرفی کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، اثری از انتشارات حکمت و عرفان است که به موضوع مهم و کاربردی آموزش مهارت‌های احساسی و هیجانی به کودکان می‌پردازد. این جلد از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان، با تمرکز بر شناسایی و درک احساسات، والدین و مربیان را با ابزارها و روش‌هایی آشنا می‌کند که به کمک آن‌ها می‌توانند به رشد سلامت روان و اجتماعی فرزندان خود کمک کنند. کتاب با ارائه‌ی مثال‌های ملموس، بازی‌ها، تمرین‌ها و داستان‌هایی متناسب با سنین مختلف، تلاش کرده است تا مفاهیم پیچیده‌ی هیجانی را به زبانی ساده و قابل اجرا برای خانواده‌ها و مربیان تبدیل کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوم) با هدف آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان، توسط منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ نوشته شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعه‌ی گسترده درباره توانمندسازی کودکان است و به‌طور ویژه به اهمیت شناخت و بیان احساسات در رشد شخصیت و سلامت روان کودک می‌پردازد. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که ابتدا مراحل رشد احساسی کودکان را از نوزادی تا نوجوانی شرح می‌دهد و سپس عوامل مؤثر بر احساسات کودک را بررسی می‌کند. در ادامه، ضرورت آموزش این مهارت‌ها، موانع رایج در مسیر فرزندپروری و راهکارهای عملی برای والدین و مربیان مطرح شده است. بخش عمده‌ای از کتاب به معرفی بازی‌ها، فعالیت‌ها و تکنیک‌هایی اختصاص یافته که به کودکان کمک می‌کند احساسات خود را شناسایی و مدیریت کنند. همچنین داستان‌هایی مانند «ابرهای عصبانی بر فراز پارک» برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم احساسی به کار رفته است. این کتاب با رویکردی مرحله‌به‌مرحله، والدین را در مسیر پرورش هوش هیجانی فرزندانشان همراهی می‌کند.

خلاصه کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوم) با تمرکز بر آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات، ابتدا به مراحل رشد احساسی کودکان در سنین مختلف می‌پردازد؛ از نوزادی که احساساتش را با گریه و لبخند نشان می‌دهد تا کودکان دبستانی که با احساسات پیچیده‌تری مانند حسادت، اضطراب و افتخار روبه‌رو می‌شوند. نویسندگان با بررسی عوامل زیستی، خانوادگی، اجتماعی و شناختی، تأثیر هر یک بر شکل‌گیری و ابراز احساسات کودک را توضیح داده‌اند. بخش مهمی از کتاب به ضرورت آموزش این مهارت‌ها اختصاص یافته و نشان داده است که آگاهی احساسی پایه‌ای برای سلامت روان، روابط مثبت و اعتمادبه‌نفس کودک است. در ادامه، راهکارهایی برای والدین و مربیان ارائه شده است؛ از نام‌گذاری و تأیید احساسات کودک تا مدل‌سازی رفتار، آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی، استفاده از داستان و بازی، تعیین حد و مرز و اختصاص زمان برای گفت‌وگو. کتاب همچنین به موانع رایج مانند نادیده‌گرفتن احساسات، قضاوت یا تنبیه به‌خاطر احساسات، کمال‌گرایی والدین و عدم ارتباط مؤثر اشاره کرده است. بخش عملی کتاب شامل بازی‌ها و فعالیت‌هایی مانند جعبه احساسات، آینه احساسات، نقاشی احساسات، داستان‌سرایی هیجانی و کارگاه نقاب احساسات است که هرکدام با هدف تقویت خودآگاهی، همدلی و مدیریت هیجانات طراحی شده‌اند. داستان‌هایی مانند «ابرهای عصبانی بر فراز پارک» نیز به‌عنوان نمونه‌ای از آموزش غیرمستقیم مدیریت خشم و ترمیم روابط دوستی در کتاب آمده است. در مجموع، کتاب تلاش کرده است تا والدین و مربیان را به ابزارهایی مجهز کند که بتوانند کودکان را در مسیر شناخت و بیان احساساتشان یاری دهند.

چرا باید کتاب کودک من (جلد دوم، آموزش مهارت شناسایی احساسات و هیجانات در کودکان) را بخوانیم؟

کتاب کودک من (جلد دوم) با ارائه‌ی راهکارهای عملی و تمرین‌های متنوع، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا مهارت‌های احساسی و هیجانی را به‌صورت ملموس و قابل اجرا به کودکان آموزش دهند. این کتاب نه‌تنها به تبیین اهمیت شناخت احساسات در سلامت روان و روابط اجتماعی کودک پرداخته، بلکه با معرفی بازی‌ها و فعالیت‌های خلاقانه، فرایند یادگیری را برای کودک جذاب و اثربخش کرده است. همچنین، با پرداختن به موانع رایج در مسیر فرزندپروری و ارائه‌ی مثال‌های واقعی، والدین را برای مواجهه با چالش‌های روزمره آماده می‌کند. مطالعه این کتاب می‌تواند به ایجاد فضای امن و پذیرنده در خانواده کمک کند و پایه‌های عزت‌نفس و خودپذیری را در کودکان تقویت کند.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغه رشد سلامت روان و اجتماعی کودکان را دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای آموزش مهارت‌های احساسی و هیجانی به کودکان هستند یا با چالش‌هایی مانند پرخاشگری، اضطراب یا مشکلات ارتباطی در کودکان روبه‌رو هستند، توصیه می‌شود.

۲۵%